Logo Steaua București / Foto: Facebook@CSASTEAUA
Anunțul făcut de CSA Steaua despre obținerea dreptului de promovare
Screenshot 2024-03-16 at 17.58.00
Adi Popa, în lacrimi după revenirea la CSA Steaua! Anunțul făcut la finalul meciului cu Tunari
denis-dragus
Echipa din Bundesliga care a făcut o ofertă oficială pentru un internațional român: ”Mult peste toți”
Digi Sport 1 Live
Acum
Fotbal Club

VIDEO Steaua - FC Basel 1-1. Roș-albaștrii au fost egalați la ultima fază a meciului

18.01.2013, 09:47

Al doilea test al cantonamentului de la Marbella era așteptat mai mult pentru a vedea dacă se poate găsi un răspuns la întrebarea: “va rezolva Steaua problema fundașului dreapta?“.

pintilii bun steaua-basel
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Conta mai puțin că roș-albaștrii se vor duela cu FC Basel, echipa trimisă acasă, anul trecut, de CFR, în play-off-ul Champions League. Toți ochii erau ațintiți pe Rafael Cruz. De parcă doar el juca cu elvețienii.

Evident, Reghecampf a început cu el titular, dar primele minute ale jocului nu ne-au lămurit deloc. Și asta pentru că n-au existat faze de joc, iar atunci când au fost, acestea s-au purtat cu preponderență pe partea stângă. În tot acest timp, Cruz și-a văzut de treaba lui, nu s-a complicat deloc, a preferat pasele scurte și concise în locul unor acțiuni personale. S-a văzut însă că “știe cu mingea“, dar nici n-a reușit să impresioneze asistența.

Dincolo de Cruz, Steaua a mai arătat și altceva în fața elvețienilor. În primul rând, am sesizat un marcaj aprig pe care l-au aplicat elevii lui Reghecampf chiar și atunci când mingea se afla în terenul advers. Apoi, apărarea și-a făcut treaba, dovedind încă o dată că acest cuplu central Szukala - Chiricheș pare imbatabil în acest moment în Liga I. Și pe stânga Latovlevici s-a mișcat bine și, spre deosebire de omologul său de pe dreapta, a și urcat în atac. De altfel, a și scos un corner în prima parte a meciului.

În al treilea rând, am remarcat și forța ofensivă a echipei. După un start ezitant, finalul primelor 45 de minute le-au aparținut roș-albaștrilor. Chipciu (37) și Szukala (38) au ratat șansa de a deschide scorul. Lipsa de concentrare, sau poate oboseala acumulată zilele acestea din cauza antrenamentelor tari, și-au spus cuvântul mai ales la faza lui Chipciu.


Joc mai bun după pauză

Mult mai bine a arătat Steaua în partea a doua. Asta chiar dacă Reghe a rulat aproape tot lotul. Odată cu intrarea în teren a lui Tănase, fața roș-albaștrilor s-a schimbat, dovadă că nu întâmplător mijlocașul stânga a fost desemnat cel mai bun din Liga I după prima parte a campionatului. Tănase a fost chiar la un pas de a marca, doar intervenția incredibilă a lui Sommer păstrând egalitatea pe tabelă.

Până la urmă, Steaua a și marcat, după o fază oarecum similară ca la meciul cu Celtic. Doar că de data aceasta, Pintilii a fost în prim plan, mijlocașul înscriind cu un șut bun, pe colțul scurt. Golul i-a zgândărit pe cei de la Basel, care au ripostat imediat. Bine, riposta lor a fost tot meciul, doar că în multe momente ei au jucat la limita regulamentului, cum s-a petrecut și la faza cu Gardoș, din minutul 52, în urma căreia Reghecampf și Meme Stoica au sărit la gâtul arbitrului.

Fără Tătărușanu, menajat, dar și fără Stanca, care i-a lăsat locul lui Cojocaru, Steaua n-a părut vulnerabilă în poartă, ci chiar acolo unde a arătat foarte bine în prima parte, adică în apărare. O gafă nepermisă a lui Doru Bratu le-a permis elvețienilor să termine meciul la egalitate. Un scor normal, am spune, dacă ne raportăm și la ocaziile lor mari de a egala de pe final.

O mențiune și pentru Stanca, care deși s-a obișnuit cu ideea de a fi rezervă, demonstrează de fiecare dată când este utilizat, cum s-a întâmplat și la acest test cu Basel, că este un goalkeeper de mare calitate. Intervențiile sale, mai ales din prima parte, au scăpat Steaua de goluri ca și marcate.

În plus, pentru el, dar și pentru Cruz, meciul cu batavii a mai avut o însemnătate. Ambii și-au sărbătorit vineri aniversarea zilelor de naștere. Răzvan Stanca a împlinit 33 de ani, iar Rafel Cruz 28, motiv pentru cei doi de-a imortaliza momentul printr-o fotografie de colecție, postată pe site-ul oficial al clubului.

Steaua rămâne fără victorie în 2013, dar evoluțiile prestate până acum de elevii lui Laurențiu Reghecampf au arătat, în multe momente, consistență, posesie, ambiție - semn că echipa se află pe un drum bun.

Roș-albaștrii mai au două amicale de disputat la Marbella. Luni, 21 ianuarie, vor juca cu Dinamo Kiev (ora 20:30, LIVE TEXT & VIDEO pe www.digisport.ro), pentru ca miercuri, 23 ianuarie, să aibă loc ultimul amical din acest prim cantonament, cu Ferencvaros.

Iată care a fost echipa Stelei

(4-2-3-1): Stanca (Cojocaru 63) - Rafael Cruz (Lupu 55), Szukala (Gardoș 46), Chiricheş (D. Bratu 75), Latovlevici (Pârvulescu 63) - Pintilii (Năstăsie 84), Bourceanu (Prepeliță 46) - Adi Popa (M. Costea 65), Rusescu (Tănase 46), Chipciu (Filip 75) - Nikolic (Rocha 65).
Antrenor: Laurențiu Reghecampf 

Ce a făcut Steaua în primul amical?

VIDEO Steaua - Celtic 1-2


FINAL

Min. 90 - GOOL BASEL: 1-1. A marcat Zoua, după o mare gafă a lui Bratu


Min. 84 - Schimbare Steaua. A ieșit Pintilii, a intrat NĂSTĂSIE

Min. 83 - Mare ocazie a elvețienilor. Cojocaru a fost driblat, dar elvețianul a trimis pe lângă poarta goala

Min. 80 - GOOOL STEAUA: 1-0, PINTILII a intrat în careu și a tras pe colțul scurt


Min. 75 - Schimbări la Steaua.

A ieșit Chiricheș, a intrat BRATU

A ieșit Chipciu, a intrat FILIP

Min. 70 - Prima ocazie în care s-a remarcat și Cojocaru. Tânărul portar a scos șutul lui Bobadilla

Min. 65 - Dublă schimbare la Steaua.

A ieșit Nikolic, a intrat ROCHA

A ieșit Adi Popa, a intrat COSTEA

Min. 63 - Schimbare Steaua. A ieșit Stanca, a intrat COJOCARU. Valentin are doar 17 ani și este internațional de juniori

A ieșit Latovlevici, a intrat PÂRVULESCU

Min. 60 - Altă ocazie importantă a Stelei. Pintilii a expediat cu stângul din șase metri, în urma unei lovituri de colț, dar mingea s-a dus afară după ce a lovit bara


Min. 59 - Nouă schimbare la Steaua. A ieșit Latovlevici, a intrat Pârvulescu

Min. 58 - Tănase a scăpat singur pe stânga, a intrat în careu a tras, dar Sommer a respins în corner.


Min. 57 - Stanca s-a remarcat din nou la un șut expediat de Salah


Min. 56 - oi Pintilii

Min. 55 - A patra schimbare la Steaua. A ieșit Cruz, a intrat LUPU

Min. 52 - Gardoș a fost faultat, destul de dur, la mijlocul terenului, spre disperarea lui Reghecampf, care a protestat, din nou, vehement la adresa “centralului“

Min. 50 - Stanca a scos miraculos șutul lui Steinhofer

Trei schimbări la Steaua

A ieșit Szukala, a intrat GARDOȘ

A ieșit Bourceanu, a intrat PREPELIȚĂ

A ieșit Rusescu, a intrat TĂNASE 

A început repriza a doua

Pauză

Min. 45 - Steaua termină în atac prima repriză. Latovlevici a tras de la distanță și mingea a fost respinsă în corner de Sommer. Bourceanu a executat cornerul, dar faza s-a stins.

Min. 43 - Lovitură liberă pentru elveținei de la 16 metri, perpendicular pe poarta. Pintilii a protestat și a spus că n-a faultat. Frei a executat, dar mingtea s-a dus pe lângă poartă

Min. 38 - Altă ocazie Steaua. Szukala a reluat cu capul o centrare a lui Bourceanu din corner, dar mingea s-a dus puțin peste transversală, respinsă de Sommer.


Min. 37 - ULUITOARE OCAZIE a Stelei. Adi Popa l-a deschis excelent în careu pe Nikolic, dar acesta a fost deposedat impecabil de Schar. Apoi, Rusescu a recuperat mingea dar și-a prelungit-o prea mult. Chipciu, pe fază, a profitat de oportunitate dar a tras, incredibil, pe lângă.


Min. 36 - Rusescu a executat o lovitură liberă de la 30 de metri, dar mingea a fost deviată în corner

Min. 33 - Partida este una slabă. Niciuna dintre echipe nu și-a creat nicio ocazie clară de a marca, cu excepția fazei în care Popa a fost faultat în careu. În rest, există mulți nervi pe teren, în special în tabăra elvețienilor.

Min. 31 - Adi Popa a fost faultat în careu de un jucător al elvețienilor, dar arbitrul n-a dictat penalty. Imediat, Reghecampf și Meme Stoica au protestat vehement spre al patrulea arbitru.

Min. 20 - Steaua presează adversarul și are inițiativa jocului, însă nu a reuşit până acum să pună probleme portarului Sommer

Min. 10 - Steaua face un presing pe tot terenul, mai ales după ce pierde mingea. Astfel s-a născut un corner. Bourcenau a executat, dar Szukala n-a ajuns la minge.

Elvețienii joacă destul de dur și protestează la deciziile arbitrilor

Min. 8 - oi Degen pentru un fault dur asupra lui Chipciu

A început partida

ECHIPELE DE START

Steaua

Stanca - Rafael Cruz, Szukala, Chiriches, Latovlevici - Pintilii, Bourceanu - Adi Popa, Rusescu, Chipciu - Nikolic
Antrenor: Laurențiu Reghecampf 

FC Basel

Sommer - P. Degen, Dragovici, Schar, Park - D. Serey - D. Degen, M. Diaz, F. Frei, Stocker - Al. Frei
Antrenor: Murat Yakin 

Etichete: steaua , otelul , reghecampf , celtic , sporting , basel , dnepr , videoton , video steaua basel


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie

O femeie din Peru a ajuns de urgență la spital, după ce ar fi înghițit un os. Medicii, însă, au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația
aza3
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
denis-dragus
Echipa din Bundesliga care a făcut o ofertă oficială pentru un internațional român: ”Mult peste toți”

Top 10 cei mai valoroși români care nu au debutat pentru națională! 3 sunt peste Ianis Hagi
FOTBAL:COLUMBIA-ROMANIA, AMICAL (26.03.2024)
Exclusiv A fost căpitan la Steaua, iar acum se teme de umilințe: ”Mai bine rămâne în Liga 2”
FOTBAL: CSA STEAUA - ACS VIITORUL PANDURII TARGU JIU, LIGA 2 CASA PARIURILOR (05.03.2024)
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
enache-lena7
Citește și
Comunicat dur al CSA Steaua! ”Nu puteți nega realitatea. Să ia măsuri cât se poate de rapid”
Screenshot 2024-03-27 at 22.55.24
Foto Suporterii, revoltați! Cum a numit-o FRF pe CSA Steaua pe site-ul oficial
steaua
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Lupta dintre Brad Pitt și Angelina Jolie, aproape de final, după 8 ani. Pasul important făcut de actor pentru a încheia oficial divorțul
Lupta dintre Brad Pitt și Angelina Jolie, aproape de final, după 8 ani. Pasul important făcut de actor pentru a încheia oficial divorțul
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Proiect de 50 de milioane de euro la CSA Steaua
Logo Steaua București / Foto: Facebook@CSASTEAUA

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură