(P) Primul trofeu al sezonului pentru Klopp sau se răzbună Pochettino?
vizual digi 1
(P) Cu gândul la D10S. Napoli - Barcelona, meci special în “casa” lui Diego Maradona
Radu Draguin of Tottenham Hotspur during the Premier League match Tottenham Hotspur vs Manchester City at Tottenham Hotspur Stadium, London, United Kingdom, 14th May 2024(Photo by Mark Cosgrove/News Images)
Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

(P) 250 de ani de știri de sport, astăzi gratuit. Arcanum Digiteca, biblioteca online cu care te plimbi prin timp

12.09.2022, 10:07

S-a lansat Digiteca, platforma online care centralizează milioane de documente istorice, de la ziare, reviste și publicații, până la hărți. Jurnaliști, membri ai mediului academic sau pasionații de istorie au acum acces la informații valoroase. Baza de date se poate accesa astăzi gratuit.

cross
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Când te gândești la digitalizarea de documente în online, ești tentat să crezi că ele sunt fie de găsit doar în biblioteci, fie pe platforme complicate, greu accesibile și de calitate proastă. Publisherul online Arcanum dărâmă însă toate aceste stereotipuri. Compania se ocupă cu digitalizarea în masă, arhivarea și publicarea documentelor tipărite, astfel încât orice doritor să le poată consulta de oriunde cu ușurință.

Din dragostea pentru digitalizare s-a născut și Digiteca, o platformă online care centralizează milioane de documente, de la ziare, reviste și publicații, până la hărți, toate digitalizate prin cele mai moderne mijloace. Scannere de înaltă performanță oferă imagini clare ce sunt apoi transferate către documente PDF de rezoluție mare, astfel încât textele și imaginile se disting clar, ca și cum ai ține în mână acea bucățică de ziar, revistă sau hartă. De la ediții ale ziarului Tribuna Sporturilor din 2007, numere din revista Sportul din 1975 sau hărți diverse, toate sunt disponibile prin doar câteva click-uri.

Platforma, care în prezent cuprinde 40.505.452 de pagini de documente și oferă opțiuni avansate de căutare. Ca un Google mai complex și mai inteligent, Arcanum e locul în care găsești documente din cele mai variate domenii. Design-ul este unul aerisit, accesibil, iar crearea unui cont se face cu doar câteva click-uri. Apoi, ești liber să te pierzi printre numeroasele colecții și să cauți ce te interesează: reviste, ziare, hărți. Toate sunt organizate perfect, în funcție de domeniu, titlu și apariție, astfel că nu-ți ia mult să ajungi unde ai nevoie.

După ce ai găsit publicația sau harta dorită, o poți fie consulta chiar pe site, online, sau o poți descărca rapid și la înaltă rezoluție pe propriul dispozitiv. Experiența de a răsfoi documentele, unele de mult uitate sau dispărute (ca ziarul Universul) e fermecătoare. Crâmpeie de trecut, bucăți de vieți și știri sau hărți ți se afișează pe ecran instantaneu, fără efort. În doar câteva minute, poți să citești un material din Fotbal din 1969 care vorbește despre faptul că echipa româniei a ajuns la locul doi la Cupa Balcanică, poți să consulți reviste din perioada comunistă. Detaliile, claritatea și ușurința cu care sunt accesibile documentele te transportă rapid în universul acelor vremuri. Parcă vezi în fața ochilor personalitățile despre care citești sau străzile orașelor care acum au devenit metropole.


Un instrument util pentru jurnaliști, membri ai mediului academic sau simpli curioși, biblioteca digitală Arcanum e accesibilă pe baza unor abonamente diverse, fie pentru persoane fizice, fie pentru instituții. Practic, doritorii își pot fie alege un abonament predefinit fie, dacă este vorba despre o instituție, pot opta pentru pachete personalizate. Indiferent de alegere, însă, accesul la milioanele de pagini digitalizate cu o claritate incredibilă e o experiență fascinantă, de neratat.

Cum totul se află la vârful degetelor pe Arcanum Digiteca, e posibil să vă cufundați atât de tare în documente și poveștile din ele că vor trece câteva ore fără să simți. Noi am trecut prin asta, de la un punct încolo ne-am lăsat cuceriți de detalii, povești, imagini și alte documente și a fost una dintre cele mai interesante experiențe din ultimul timp.

Etichete: digiteca , arcanum digiteca


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
FC Schalke 04 v Galatasaray - UEFA Champions League Group D
Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”
FOTBAL:CORVINUL HUNEDOARA-OTELUL GALATI, FINALA CUPEI ROMANIEI BETANO (15.05.2024)
Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri
Screenshot 2024-05-15 232704
Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"
UEFA Fußball Conference League, Playoff Round Saison 2023-2023 Toumba Stadion Thessaloniki, 31.08.2023 PAOK Thessaloniki
Ce le-a spus Răzvan Lucescu grecilor, după ce a umilit-o pe Panathinaikos și a ajuns la 90 de minute de titlu
rzv
Recomandările redacției
Radu Draguin of Tottenham Hotspur during the Premier League match Tottenham Hotspur vs Manchester City at Tottenham Hotspur Stadium, London, United Kingdom, 14th May 2024(Photo by Mark Cosgrove/News Images)
Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

A plecat după șapte meciuri de la FCSB, iar acum se antrenează în Liga 3. Care este planul său
rotariu
Lovitură grea pentru Simona Halep, după accidentarea la genunchi
simo
Oficial A semnat: antrenor în SuperLiga până în 2025
FOTBAL: AFC HERMANNSTADT SIBIU - AFC BOTOSANI, SUPERLIGA SUPERBET (28.01.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media