(P) Un punct până la glorie: FCSB pregătește fiesta la meciul cu Farul!
240418_RealMadrid_Barcelona_Digi_1060x636
(P) El Clasico pentru titlu! Real Madrid – Barcelona decide campioana din LaLiga
Video Scandal după Dinamo - Voluntari: ”Mâine să pleci!”. Ce a făcut Kopic după ce a văzut scenele din parcare
Digi Sport 1 Live
Acum

(P) Atacanții de clasă au lupta lor în Europa. Vezi cum stau lucrurile în fiecare campionat important și pariază în continuare pe golurile lor

15.06.2020, 16:41

de Gigi Stancu, Superbet

200615_Situatie_Gogheteri_Digisport
  • SuperLiga: FCU Craiova - ”U” Cluj, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Conjunctura nefavorabilă din ultimele luni a amânat deznodământul în toate campionatele, dar lucrurile încep să se clarifice la scurt timp după restart. Una dintre luptele rămase netranșate a fost cea a golgheterilor. Cine a marcat înainte de pandemie, marchează și după, iar numele candidaților pentru Gheata de Aur nu trebuie să surprindă prea mult. Câștigătorul ar putea să fie însă o mare surpriză. Iată situația la câteva săptămâni după revenire!

Robert Lewandowski a dat play de unde a rămas

În Germania nu se mai poate întâmpla nimic, cele 30 de goluri pe care polonezul le are în sac cu 3 etape înainte de finalul campionatul fiind suficiente. Jucătorul lui Bayern Munchen are un singur gând, acela de a duce cifra cât mai sus, astfel încât să câștige Gheata de Aur, oferită pentru cel mai bun marcator de pe continent. În ultimii 10 ani, acest trofeu a fost o afacere între 3 nume: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo și Luis Suarez. Istoria spune că undeva între 30 și 40 de goluri ar fi suficiente, dar depinde de la ca la caz. Lui Suarez și lui Ronaldo le-au trebuit 31 în 2014, dar Messi a ajuns la borna 50 în 2012. La atacanți pur-sânge merită amintit și Timo Werner, vârful lui Leipzig, care a marcat de 25 de ori în acest sezon al Bundesligii.

Ciro Immobile ar putea detona bomba în Europa


Un nume cunoscut, dar niciodată plasat în rândul “zeilor”, este cel al italianului Ciro Immobile, cel care are niște cifre fantastice în această stagiune. El va relua Serie A de la 27 de goluri marcate pentru Lazio și cu 12 meciuri în față. Dacă menține ritmul, Ciro are toate șansele să-l întreacă pe Lewandowski și conjunctura pare să-i croiască drum spre Gheata de Aur. Immobile și Lewandowski sunt singurii jucători din Europa cu o medie de peste un gol pe meci în sezonul 2019-2020.

Pariază la Superbet că Ciro Immobile marchează și la redebut, cu Atalanta! Serie A se reia luni, 22 iunie, iar Lazio are meci la Bergamo miercuri, 24 iunie!

Ultimii 10 câștigători al Ghetei de Aur:

Sezon Nume Echipă Goluri

2009–10 Lionel Messi Barcelona 34

2010–11 Cristiano Ronaldo Real Madrid 40

2011–12 Lionel Messi Barcelona 50

2012–13 Lionel Messi Barcelona 46

2013–14 Luis Suárez Liverpool 31

Cristiano Ronaldo Real Madrid 31

2014–15 Cristiano Ronaldo Real Madrid 48

2015–16 Luis Suárez Barcelona 40

2016–17 Lionel Messi Barcelona 37

2017–18 Lionel Messi Barcelona 34

2018–19 Lionel Messi Barcelona 36

Ronaldo, Messi și Vardy sunt mult în spate. Mbappe și Ben Yedder nu mai pot marca

Desigur, nu am ajuns la greii din celelalte campionate, câștigători în trecutul apropiat, dar pare că seria lor s-a frânt în sfârșit, cel puțin la capitolul Gheata de Aur. Cristiano Ronaldo are 6 goluri mai puține decât Immobile și nu doar că nu va mai fi golgheterul Europei, ci nici măcar al Italiei, în acest campionat. Lionel Messi a marcat de 20 de ori pentru Barcelona în acest sezon și probabil va încheia golgheter în La Liga, dar pe continent va trebui să-și pună pofta în cui. Luis Suarez, singurul care în ultima vreme s-a putut strecura între Messi și Ronaldo, a fost mult timp accidentat și a marcat de doar 11 ori, iar Karim Benzema e pe 2 in Spania, 14 goluri marcate pentru Real Madrid.

Cristiano Ronaldo are șanse mici să devină golgheterul Italiei în acest sezon, dar golurile lui o pot face din nou pe Juventus campioană. Tu pe cine SuperPariezi în lupta cu Ciro Immobile?

Le fel și Vardy. Atacantul are 19 goluri și e golgheterul la zi din Premier League, dar Leicester nu e genul de echipă pentru care să marcheze o tonă de goluri în cele 9 meciuri rămase. La Liverpool și la Manchester City se împart golurile între mai mulți marcatori, iar Aubameyang (Arsenal) n-are o echipă care să-l scoată golgheter anul acesta. În condițiile în care francezii au decis să nu se mai reia după pandemie și să încheie sezonul unde rămăseseră, Mbappe și Ben Yedder nu mai pot puncta pentru ei sau pentru PSG și Monaco. O cifră bună are avea și norvegianul minune Erling Braut Håland, dar cele 27 de goluri nu îi dau speranțe din două motive. Primul pentru că și el mai are doar 3 meciuri de jucat cu Dortmund, iar al doilea pentru că cele 16 goluri marcate pentru Salzburg se punctează mai puțin, iar coeficientul lui e mult sub cel al lui Lewandowski și Immobile.

Top 10 marcatori ai Europei în sezonul 2019-2020:

Nume Echipă Goluri

Robert Lewandowski Bayern München 30

Ciro Immobile Lazio Roma 27

Erling Braut Håland Leipzig/ Dortmund 27

Timo Werner RB Leipzig 25

Cristiano Ronaldo Juventus 21

Lionel Messi Barcelona 20

Jamie Vardy Leicester 19

Kylian Mbappé PSG 18

W. Ben Yedder AS Monaco 18

Romelu Lukaku Inter Milano 17

Pariază la Superbet și pe lupta golgheterilor din primul eșalon al fotbalului românesc! Florinel Coman, Gabi Iancu și Denis Alibec au câte 11 goluri (sezon regulat + play-offs).

Lupta rămâne deschisă până la final, mai ales că toți cei enumerați anterior sunt în stare să marcheze oricâte goluri au nevoie. Pariază pe ei online sau în agențiile Superbet și arbitrează lupta pentru titlul de golgheter în cele mai tari campionate ale Europei!

Etichete: advertorial superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece

Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă
Screenshot 2024-03-27 at 20.36.16
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
adrian mutu
Real Madrid, așteptată pe ”bijuteria” de 167.000.000€ din România. Tocmai s-a dat aprobarea de la Guvern
timi
Cine este modelul care i-a ”furat” inima lui Jude Bellingham: este cu 5 ani mai mare decât starul de la Real Madrid
titlu
Recomandările redacției
Video Scandal după Dinamo - Voluntari: ”Mâine să pleci!”. Ce a făcut Kopic după ce a văzut scenele din parcare

Exclusiv Ion Crăciunescu a dat verdictul, după cea mai controversată fază din Dinamo - Voluntari + Alt penalty neacordat
boboc
Video Ioan Andone nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume, după Dinamo - Voluntari 1-1: ”E un mercenar”
Antonio Conte s-a decis și semnează! Salariu de 6.5 milioane de euro
Tottenham Hotspur v Nottingham Forest, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 11 Mar 2023

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media