superbet
(P) Real – Man. City, finala din sferturi! „Galacticii” vor revanşa după sezonul trecut
240329_ManCity_Arsenal_DigiSport_1060x636
(P) Meci decisiv pentru titlu? City – Arsenal este SuperDerby-ul din Premier League
Exclusiv Ilie Dumitrescu nu a avut dubiu, după FC Botoșani - Dinamo: ”E senzațional”
Digi Sport 1 Live
Acum

(P) Bascii sunt pregătiți de provocare! Află SuperPovestea culorilor alese de marile echipe!

articol scris de Digi Sport
23.04.2021, 12:30

Provocările vin în lanț pentru formația antrenată de Diego Simeone! După egalul cu Betis și victoriile cu Huesca și Eibar, Atletico Madrid are nevoie de o victorie și în fața bascilor de la Athletic Bilbao pentru a se menține pe prima poziție.

preview-lightbox-210421_PovesteaEchipamentelor_Digisport
  • SuperLiga: Farul - Rapid, miercuri, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - FCSB, miercuri, 21:45, DGS 1

Mai sunt doar 6 etape până la marele final, iar Atletico trage cu dinții de diferența creată pentru a-și recâștiga statutul de campioană. Un meci de asemenea anvergură merită o poveste pe măsură, motiv pentru care am decis să-ți fac un rezumat al celor mai frumoase povești legate de echipamentele marilor cluburi.

Cu siguranță și tu te-ai întrebat de ce unele cluburi au culori și echipamente similare, iar poveștile din spatele acestei întrebări îți vor oferi și o altă perspectivă asupra fotbalului din secolul trecut. În fotbal nu există coincidențe, doar adevăr, așa că hrănește-ți curiozitatea cu unele dintre cele mai frumoase istorisiri din spatele marilor formații și susține-ți favorita și cu un SuperPariu în meciul zilei! Înregistrează-te aici pe platforma Superbet și pariază direct de pe contul tău! Autor: Silviu Elisei.

Educația a deschis porțile fotbalului!

Probabil te întrebi cum de s-a întâmplat asta. Athletic Bilbao e una dintre echipele care au beneficiat din plin de această legătură. În urmă cu mai bine de 110 ani, Juan Elorduy, un tânăr din Bilbao plecat la studii în Anglia, este personajul principal și omul din spatele culorilor roșu-alb.

În anul 1909, Juan și-a dorit înființarea unei echipe chiar în orașul său natal, iar pentru a-i ajuta în privința echipamentelor, tânărul student s-a întors cu vaporul din Southampton cu circa 50 de tricouri ale echipei locale. Un gest onorabil care explica atât de multe. Bascii aveau nevoie de echipamente, iar tricourile provenite de la echipa engleză au fost cireașa de pe tort pentru a-și începe drumul în fotbal.


În prezent, Bilbao joacă la cele mai înalte cote, însă culorile echipei au rămas aceleași, iar în spatele legăturii dintre Southampton și Athletic stă o frumoasă poveste a voinței și a iubirii unui tânăr față de sportul rege. Vezi aici oferta de pariuri și mizează pe favorita ta!

Sevilla a fost a doua pe listă!

O poveste similară s-a întâmplat și în orașul portocalelor. La o primă vedere, pare că Real Betis și-a ales culorile după steagul Andaluziei, însă în spatele acestei alegeri stă o poveste cu totul și cu totul diferită. Eroul formației din Sevilla se numea Manuel Ramos Asensio, un tânăr născut în Sevilla, dar trimis la studii în Scoția pentru a învăța limba engleză.

Mai exact, Manuel și-a petrecut anii de școală la Colegiul St. Joseph din Dumfries, iar odată cu dorința de a studia, acesta a luat și pasiunea pentru sportul rege alături de el. N-a renunțat nicio secundă la aceasta, mai ales că periodic urmărea meciurile lui Celtic și-și susținea favorita în toate competițiile interne.

Într-o zi, acesta s-a întors acasă, iar întâmplarea a făcut ca în bagajul acestuia să existe un tricou al Celților. Restul poveștii e istorie, conducerea lui Real Betis s-a lăsat vrăjită de echipamentul văzut, motiv pentru care echipa spaniolă joacă și în zilele noastre în culorile scoțienilor.

Cea mai controversată poveste a fotbalului spaniol!

E imposibil să nu observi o asemănare între echipamentul extratereștrilor catalani și formația campioană a Elveției. Sunt de părere că în fotbal nu există coincidențe, însă povestea culorilor „Blaugrana” a căpătat mai multe variante. Adevărul îl cunosc doar fondatorii Barcelonei, însă o bună bucată de timp s-a speculat ideea că cele două culori au fost copiate după Basel.

Mai ales că fondatorul echipei are rădăcini elvețiene, iar legătura pare să se înțeleagă de la sine. Cu toate acestea, Arthur Witty, unul dintre primii membrii, a susținut că Barcelona joacă în culorile școlii sale. Albastru și roșu, asemeni școlii Merchant Taylor din Crosby Merseyside, dar, pe bună dreptate, mulți n-au fost dispuși să asculte această variantă, motiv pentru care preluarea culorilor de la clubul elvețian a rămas varianta principală.

Levante a ales și ea tot Blaugrana, iar în acest moment, avem parte de 2 echipe în La Liga care joacă în aceeași combinație de culori. Descarcă aici aplicația Superbet și arată-ne biletele tale în Super Social!

#PARIEMPEBINE #ÎMPREUNĂSUNTEMSUPER

Etichete: pariuri sportive , superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Ciolacu îi cere lui Piedone să se retragă din cursa pentru Capitală: „Fac un apel la un prieten de-al meu”
Ciolacu îi cere lui Piedone să se retragă din cursa pentru Capitală: „Fac un apel la un prieten de-al meu”

Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a făcut, marți, un apel către Cristian Popescu Piedone...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ali-hebaiti13
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut

Și-a recuperat portofelul după opt luni și a rămas fără cuvinte când a văzut ce e în el: ”Nu s-ar întâmpla nicăieri în lume”
Screenshot 2024-04-22 at 18.33.55
S-a decis! Bernardo Silva și-a ales viitoarea destinație: ”E înnebunit să joace acolo”
profimedia-0783976186
Răsturnare de situație! Gigi Becali a primit oferta pentru Florinel Coman și a dat răspunsul instant
FOTBAL:FARUL CONSTANTA-FCSB, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (31.03.2024)
”A făcut mai mult rău fotbalului”. Hagi, atacat dur, din cauza jucătorilor de la Farul care au ”eșuat” în străinătate
hagi
Recomandările redacției
Exclusiv Ilie Dumitrescu nu a avut dubiu, după FC Botoșani - Dinamo: ”E senzațional”

Exclusiv Daniel Niculae a intrat în direct și nu s-a abținut: ”Viciere de rezultat”
daniel niculae
Înlocuitorul lui Kylian Mbappe vine de la Barcelona! PSG a pregătit oferta: 200.000.000€
profimedia-0865397989
Exclusiv Ionel Dănciulescu, reacție-fulger după ”nebunia” din Botoșani - Dinamo 2-1: ”E interzis ce a făcut!”
ionel danciulescu

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media