gigi becali
Gigi Becali și-a făcut calculele pentru sezonul următor: ”Iau 20-30 de milioane!”
Paris: UEFA Champions League Football Match PSG-FC Barcelona, 2-3.
Un fotbalist de la Barcelona a fost amenințat cu moartea, după eliminarea din UCL: ”Lumea e crudă”
adrian mutu
Video Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
Digi Sport 1 Live
Acum

(P) Cei mai buni fotbaliști care nu au câștigat Liga Campionilor

articol scris de Digi Sport
14.12.2020, 17:05

Cupa Campionilor Europeni a devenit, în 1992, Liga Campionilor. Competiția nu a mai fost una exclusivă pentru campioanele naționale, iar noul format le-a permis și echipelor de pe următoarele locuri să intre în Ligă.

201211_Best_players_not_to_win_UCL_DigiSport
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

În aproape 30 de ani, sute de fotbaliști au cucerit trofeul. Cristiano Ronaldo de 5 ori, fiind recordmanul Ligii Campionilor. Alți mari jucători, de 4 ori: Maldini, Sergio Ramos, Messi sau Seedorf sunt doar câțiva. În schimb, unii coloși ai fotbalului nu au reușit să ridice trofeul. Superbet vă prezintă topul acestora, conform numărului de meciuri jucate în Liga Campionilor.

Thiago Silva – 83 meciuri (Milan, PSG, Chelsea). Brazilianul a fost unul dintre cei mai buni fundași din fotbalul mondial în ultimul deceniu, jucând pentru Milan și PSG. Silva a ajuns la Milan în 2009, la 2 ani după ultimul trofeu european câștigat de „rossoneri”, jucând apoi 8 sezoane la Paris Saint-Germain. Deși are numeroase titluri interne, la nivel continental are doar o finală în palmares: cea din vară, pierdută de PSG cu Bayern Munchen. Ajuns la 36 ani, Silva a semnat pe un sezon cu Chelsea și va avea, probabil, ultima șansă în 2021. Chelsea e a șasea favorită la trofeu, conform cotelor Superbet!

Gonzalo Higuain – 83 meciuri (Real, Napoli, Juventus). „Pipita” a părăsit fotbalul european în septembrie, transferându-se la Inter Miami. Înainte de asta a jucat 11 sezoane de Liga Campionilor și a marcat aproape 300 de goluri pentru cele mai mari formații ale continentului. Higuain a venit la Real Madrid direct din Argentina și a stat 6 ani, plecând în 2013. Nu a făcut parte, așadar, din generația care avea să câștige de 4 ori Liga Campionilor începând cu 2014. Cel mai aproape de trofeu a fost în 2016-17, când a ajuns cu Juventus în finală, dar a pierdut cu 4-1 în fața Realului.

Fernandinho – 92 meciuri (Șahtior, Manchester City). Brazilianul are 14 sezoane în Ligă, 8 dintre ele pentru Manchester City. Fernandinho a fost o piesă integrală în angrenajul creat de Guardiola la City, contribuind din plin la succesele și recordurile stabilite în Premier League. În Europa a reușit doar o semifinală, în 2016, când „cetățenii” au fost eliminați de Real Madrid. E ultimul an în care mijlocașul de 35 ani mai poate spera la trofeu, contractul lui expirând la vară. În optimi, City va întâlni Borussia Monchengladbach, una dintre revelațiile sezonului!


Michael Ballack – 93 meciuri (Kaiserslautern, Leverkusen, Bayern, Chelsea). Germanul a ieșit la rampă în 2002, fiind vedeta celor de la Leverkusen, dar a avut în acel an 4 medalii de argint: a terminat pe 2 în Bundesliga și a pierdut finalele de Mondial, Liga Campionilor și Cupa Germaniei. Trofeele au venit pentru el jucând la Bayern și Chelsea, dar aurul european l-a evitat din nou și în 2008: Chelsea a pierdut finala cu Man United, la penalty-uri.

Cesc Fabregas – 104 meciuri (Arsenal, Barcelona, Chelsea). Cel mai tânăr fotbalist din acest top, Fabregas are doar 33 de ani și încă joacă meci de meci la AS Monaco. Fabregas a jucat singură finală de Ligă a carierei când avea doar 19 ani, în tricoul lui Arsenal, pierzând pe final cu Barcelona. Spaniolul și-a adăugat în palmares 3 titluri de campion după plecarea de la Arsenal, 3 trofee cu naționala și chiar o Supercupă a Europei și un Mondial al Cluburilor. Ultimele două au venit în 2011, când abia se transferase la Barcelona, nefiind parte a echipei catalanilor care cucerise și Liga Campionilor în sezonul anterior.

Zlatan Ibrahimovic – 120 meciuri (Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG, Man United). Suedezul va rămâne, probabil, cel mai bun fotbalist din istorie care nu a ajuns vreodată într-o finală de Liga Campionilor. Are peste 30 de trofee cu echipele de club, dar în cea mai mare competiție a ajuns o singură dată în careul de ași: în 2010, când Barcelona a pierdut cu Inter Milano. La 39 de ani, Zlatan încă joacă la un nivel ridicat. E golgheterul Italiei și e pe primul loc în Serie A, după 11 etape jucate.

Gianluigi Buffon – 124 meciuri (Parma, Juventus, PSG). Buffon are 10 titluri ale Italiei în palmares, unul al Franței, un titlu Mondial, o Cupă UEFA și 12 cupe sau supercupe interne. În Liga Campionilor nu a ridicat vreodată trofeul, fiind de 3 ori finalist: în 2003, 2015 și 2017. Și pentru el poate fi ultima șansă în acest sezon. Juventus joacă în optimi cu Porto, fiind favorită la calificarea în sferturi! 

Analizează Liga Campionilor alături de experți în SuperSocial! Descarcă aplicația Superbet, deschide cont și intră în singura rețea socială a pariorilor români! Urmărește discuțiile din paginile de Chat ale meciurilor, vezi ce pariază experții Superbet sau alți jucători români și publică și tu biletele tale! 

Etichete: liga campionilor , cupa campionilor


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda5
Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
adrian mutu
Video Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”

Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare
andrei-vlad
Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
”17.000.000€”. Marius Șumudică a vorbit despre lovitura reușită într-un an și jumătate
marius

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media