(P) Un punct până la glorie: FCSB pregătește fiesta la meciul cu Farul!
240418_RealMadrid_Barcelona_Digi_1060x636
(P) El Clasico pentru titlu! Real Madrid – Barcelona decide campioana din LaLiga
Screenshot 2024-04-27 at 23.03.18
Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”
Digi Sport 1 Live
Acum

(P) Cupa Africii – care dintre forțe va triumfa?

29.01.2022, 14:38

Cel mai frecvent turneu final continental la nivelul echipelor reprezentative de seniori a ajuns la faza sferturilor de finală. În Camerun, cele mai în formă 8 echipe ale Africii continuă drumul spre trofeu și se înfruntă azi și mâine în meciuri eliminatorii. Vezi toată oferta Superbet aici

220127_CAN-Bracket_-Digi
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Turneul și-a păstrat aura de competiție imprevizibilă și pitorească. De la meciul Tunisiei în care s-a fluierat finalul înainte de minutul 90 și până la meciul în care Comore n-a avut niciun portar apt de joc, deși a deplasat conform regulamentului un lot cu 3 portari, insularii fiind nevoiți să trimită între buturi în partida contra Camerunului un fundaș, am avut parte și la această ediție de momente care la niciun alt turneu major nu sunt posibile.

Cupa Africii rămâne o competiție cu talente uriașe, care pe fondul indisciplinei tactice și a vieții extra sportive din perioada turneului „reușesc” să se faulteze în drumul spre glorie. Din acest motiv apar surprizele neașteptate. Așa s-a prăbușit Algeria la această ediție. Așa s-a rupt și drumul Nigeriei în optimi, după ce defilase în grupe. Așa a rămas competiția fără favoritele 2 și 3.

Senegal – Camerun cu trofeul pe masă?

Pare că vom avea o finală Senegal – Camerun. Dar... în baza celor scrise mai sus, ne putem trezi și cu o finală în care cel puțin una dintre finaliste să fie o outsideră. Poate chiar și câștigătoarea, de ce nu? Triumful Zambiei de acum câțiva ani încă nu poate fi uitat.

Rămâne de văzut în ce măsură superforțele continentale rămase în cursă (Senegal și Tunisia pe partea stângă de tablou, Egipt, Maroc și Camerun pe partea dreaptă de tablou.


La această ediție, Senegalul a pornit din postura de favorită numărul 1. Sadio Mane și coechipierii au venit într-o formulă alcătuită exclusiv din jucători care evoluează în Europa. În lot este și Mendy, cel mai bun portar din Champions League în 2021, distincție primită din partea UEFA, și cel mai bun portar din lume în anul trecut, titlu primit din partea FIFA.
Cotă mărită acum pentru triumful Senegalului

Leii din Teranga sunt la 20 de ani după ce au uimit pe toată lumea la Campionatul Mondial din 2002 unde au ajuns până în sferturi. Așadar, două generații sportive mai târziu, cu un selecționer care în urmă cu 20 de ani juca alături de Hadji Diouf, Senegalul poate câștiga prima ei cupă a Africii din istorie.

Dar marii adversari sunt alți Lei. Leii Neîmblânziți, Camerunul. Și ei, au ajuns pe harta fotbalului mare tot la o Cupă Mondială, în 1990 când au devenit prima echipă africană ce se califică în sferturile de finală. Aboubakar e golgheterul la zi al competiției și pare că nu poate pierde titlul de golgheter. Dar va reuși oare să fie decisiv asemeni lui Eto’o și să câștige și trofeul? Camerun are 5 cupe ale Africii în palmares, dar niciodată nu a câștigat trofeul din postura de țară gazdă.

Istoria nu ține cu gazdele

De 11 ori în istoria celor 32 de ediții de până acum, organizatoarea a cucerit și medalia de campioană. Cel mai des a reușit acest lucru Egiptul, care și-a adjudecat cupa de 3 ori pe teren propriu, de 4 ori cucerind-o pe teren străin. Salah e idolul de care se leagă visele a peste o sută de milioane de egipteni care-i vor pe Faraoni campioni.

Acestea fiind zise, pare că Burkina Faso, Guineea Ecuatorială și Gambia sunt sparring partners. Dar Tunisia și Maroc au resurse să strice orice calcul care le implică pe cele 3 forțe Senegal, Camerun și Egipt. Vino și vezi părerea ambasadorilor și experților Superbet care pariază pe Cupa Africii. Descoperă ce joacă ei și copiază rapid orice bilet te convinge să-l joci și tu.
Intră gratuit în SuperSocial aici

Vezi Cupa Africii la Superbet

Pe lângă streamingul live, dacă vrei să încerci și experiența de parior, ai la dispoziție cote mărite pentru rezultat final, ofertă de super pariuri, oferă de pariuri speciale, ofertă de pariuri live la cote mărite, pentru a te bucura de un pachet complet, care să-ți permită să-ți transformi în bilete verzi, pasiunea, inspirația și informația.

Azi, în direct pe site-ul și superaplicația de pariuri
De la 18:00 Gambia-Camerun și de la 21:00 Burkina Faso - Tunisia

Mâine, în direct pe site-ul și superaplicația de pariuri
De la 17:00 Egipt - Maroc și de la 21:00 Senegal – Guineea Ecuatorială
Instalează aplicația și fii mereu conectat la tot ce te interesează din sport

Bucură-te de pasiunea pentru fotbal și trăiește și în dimensiunea emoțională în care intri dacă pariezi. Evident, informat și responsabil.

#împreunăsuntemsuper #supersocial #superpariuri

Etichete: cupa africii , advertorial superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
man
S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia
Mp Genova 19/01/2024 - campionato di calcio serie B / Sampdoria-Parma / foto Matteo Papini/Image nella foto: esultanza g
Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului
promovare
A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”
Screenshot 2024-04-26 at 18.36.18
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul frate
Sant Joan Despi, Spain, on April 12, 2024, Xavi Hernandez head coach of FC Barcelona press conference in Ciutat Esportiva Joan Gamper, Sant Joan Despi, Spain, on April 12, 2024.© Joan Gosa 2024
Recomandările redacției
Screenshot 2024-04-27 at 23.03.18
Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul
Screenshot 2024-04-28 at 00.03.15
Foto Mesajul controversat publicat de FCSB, după câștigarea titlului
Screenshot 2024-04-27 at 22.52.04
Mihai Stoica a spus ce urmează pentru FCSB, după ce a devenit campioană
mm-stoica

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media