superbet
(P) Real – Man. City, finala din sferturi! „Galacticii” vor revanşa după sezonul trecut
240329_ManCity_Arsenal_DigiSport_1060x636
(P) Meci decisiv pentru titlu? City – Arsenal este SuperDerby-ul din Premier League
Screenshot 2024-04-13 at 16.11.18
Florinel Coman, cerere pentru Gigi Becali. ”El a zis: ‘Nu, nea Gigi!”
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Fotbal Club

(P) Dinamo caută în Suedia prima victorie în grupele Cupei EHF

27.10.2020, 16:13

Dinamo București își continuă parcursul în European Handball League, marți, de la ora 21:45, cu o partidă în Suedia, pe terenul echipei IFK Kristianstad. Cele două formații se cunosc destul de bine, având în vedere că au fost adversare și în ultimul sezon, în Liga Campionilor. Ambele caută prima victorie a sezonului în Grupa B, după ce au debutat cu înfrângeri.

Kristianstad - Dinamo, EHF Champions League - pentru digisport.ro
  • SuperLiga: FCU Craiova - ”U” Cluj, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Cum s-au mișcat cele două echipe în ultima săptămână

Dinamo București încearcă să șteargă impresia după partida pierdută săptămâna trecută în Ștefan cel Mare cu Sporting Lisabona, cu scorul de 27-25. Respectivul rezultat a însemnat și primul eșec al echipei în Europa, după 12 rezultate pozitive. Ultima campioană a României a avut însă o primă reacție foarte bună după acel meci, reușind să învingă CSM București cu scorul de 32-24 într-un derby în Liga Zimbrilor. Pe plan intern, Dinamo a avut un parcurs perfect, cu 10 victorii în campionat în zece etape, plus Cupa României și Supercupa României câștigate.

Deschide cont și pariază la Superbet!

De partea cealaltă, IFK Kristianstad a cedat cât se poate de clar în etapa inaugurală din European Handbal League, pe terenul echipei germane Fuchse Berlin, cu scorul de 30-23. La un moment dat, scorul a arătat și mai rău pentru băieții lui Ljubomir Vranjes, dar adversarii s-au relaxat după ce s-au desprins la o diferență de 13 goluri. Acea evoluție din Germania a lăsat urme în tabăra celor de la Kristianstad, pentru că în weekend au cedat și în campionatul intern cu Guif, chiar în propriu fief, cu 30-29. A fost prima lor înfrângere în Suedia după șapte victorii, venită în fața unei echipe de mijlocul clasamentului.


Dinamo a obținut trei puncte din patru posibile în meciurile directe din sezonul trecut

Datele problemei vor fi diferite la partida de marți seara, pentru că ambele grupări pun accent în această perioadă pe jocurile din European Handball League. Atât IFK Kristianstad, cât și Dinamo au evoluat în ultimii ani în Liga Campionilor și își doresc să revină cât mai repede în această competiție. Ori acest lucru se poate întâmpla în primul rând printr-un parcurs solid în a doua competiție europeană inter-cluburi ca valoare. Apoi, fiecare tabără încearcă să adune cât mai multe puncte pentru națiunea pe care o reprezintă, atât Suedia, cât și România fiind azi în afara Top 9 în Ranking-ul EHF.

Pe de altă parte, Dinamo și adversara din Suedia se cunosc deja destul de bine, după ce s-au întâlnit și în ediția 2019-2020. Iar reprezentanta României are un avantaj psihologic, după ce a obținut trei din cele patru puncte puse în joc. În București, „alb-roșiii” au câștigat cu 28-25, iar în deplasare au reușit să-și mențină invincibilitatea, după ce au terminat la egalitate, cu 29-29.

Descoperă aici toată oferta pentru partida dintre Dinamo și Kristianstad!

Nordicii au efectuat câteva achiziții de marcă

Dacă trupa din Ștefan cel Mare a fost direct calificată în faza grupelor, nordicii au fost nevoiți să treacă prin două tururi preliminare. De primul au trecut fără niciun efort, în condițiile în care Arendal (Norvegia) a declarat forfait din cauza pandemiei de coronavirus. În turul 2 de calificare, Kristianstad au avut un test dificil cu Azoty-Pulawy (Polonia), dar l-a depășit cu două victorii strânse, 25-24 în deplasare și 24-22 pe teren propriu.

Echipa lui Ljubomir Vranjes a suferit câteva modificări în vară, fostul mare jucător al Suediei încercând să aducă un plus de calitate în lot după un sezon în care a dezamăgit. Cel mai tare a durut faptul că IFK a terminat doar pe locul 3 în competiția internă, o adevărată contraperformanță după 5 ani în care a participat constant în Liga Campionilor. Astfel au fost transferați jucători precum Valter Chrintz, Espen Christensen, Emil Frend Ofors și Markus Olsson, primii trei evoluând în ediția trecută la echipe din Bundesliga, iar ultimul, la Toulouse. De remarcat faptul că portarul norvegian Espen Christensen este dublu vicecampion mondial și medaliat cu bronz la ediția din acest an a Campionatului European.

„Cu puțin noroc avem posibilitatea de a trece de faza grupei. Vrem să ajungem în optimile de finală și să ne dezvoltăm jocul. Va fi greu, dar acesta este scopul nostru”, a declarat islandezul Olafur Gudmundsson, liderul din teren al echipei.

Instalează gratuit cea mai tare aplicație de pariuri sportive din România!

Dinamo este fără antrenorul principal și la Kristianstad

Dacă IFK Kristianstad își reconstruiește echipa, cu care speră să obțină rezultate chiar din acest sezon în Europa, Dinamo este azi destul de omogenă. Cu excepția lui Kamel Alouini, a reușit să-și mențină toate vedetele din sezonul trecut și chiar să-și dubleze și mai bine unele posturi.

O singură problemă semnificativă are reprezentanta României înaintea acestui joc, faptul că nu va putea conta nici de această dată pe antrenorul principal Constantin Ștefan. Acesta a fost infectat cu Covid-19 și se află în izolare, situație în care se regăsesc și doi jucători, Răzvan Gavriloaia și Jakov Vrankovic. Cei trei nu au fost prezenți nici la meciul de săptămâna trecută cu Sporting. Dar Dinamo a plecat cu multă încredere în Suedia, cu 16 jucători, iar după ce luni s-a acomodat cu atmosfera din Kristianstad, marți seara speră să obțină și prima victorie a sezonului în Europa.

Etichete: superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda5
Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Dan Șucu intervine ”în negocierile” dintre Rapid și Marius Șumudică. Mesaj pentru Daniel Niculae și Victor Angelescu?
Recomandările redacției
Screenshot 2024-04-13 at 16.11.18
Florinel Coman, cerere pentru Gigi Becali. ”El a zis: ‘Nu, nea Gigi!”

Care este starea lui Adrian Mititelu Jr, la cinci zile de la internarea de urgență în spital
Adrian Mititelu jr. / Foto: Sport Pictures
Corvinul ar putea juca pe un stadion de 25.000.000€, dacă va câștiga Cupa României și va evolua în Europa League
stadion sepsi
Aproape de acord: Liverpool și-a ales noul antrenor și va plăti pentru el! Negocierile, pe ultima sută de metri
Rotterdam, Netherlands. 28th Nov, 2023. ROTTERDAM, NETHERLANDS - NOVEMBER 28: Head Coach Arne Slot of Feyenoord attends a press conference after the Group E - UEFA Champions League 2023/24 match between Feyenoord and Atletico Madrid at Stadion Feijenoord

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media