(P) Un punct până la glorie: FCSB pregătește fiesta la meciul cu Farul!
240418_RealMadrid_Barcelona_Digi_1060x636
(P) El Clasico pentru titlu! Real Madrid – Barcelona decide campioana din LaLiga
Video Scandal după Dinamo - Voluntari: ”Mâine să pleci!”. Ce a făcut Kopic după ce a văzut scenele din parcare
Digi Sport 1 Live
Acum

(P) Immobile dă atacul la Lewandowski, dar trebuie să marcheze 6 goluri în 8 meciuri! Messi și Ronaldo sunt departe de Gheata de Aur

07.07.2020, 16:25

de Gigi Stancu, Superbet

Advertorial Superbet
Advertorial Superbet
  • SuperLiga: FCU Craiova - ”U” Cluj, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Gheata de Aur a fost mereu un trofeu râvnit de marii atacanți ai Europei, dar acest trofeu a intrat cumva în umbră în deceniul precedent. De vină sunt Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, care au confiscat premiul în 10 din ultimii 12 ani. Cei doi sunt și acum în cursă, dar Gheata a prins strălucire datorită numelor noi care o revendică în 2020: Robert Lewandowski și Ciro Immobile.

Lewandowski a încheiat sezonul la cota 34

Polonezul s-a oprit la 34 de goluri marcate pentru Bayern Munchen în această stagiune, o cifră bună, dar nu extraordinară. În ultimii ani, Gheata de Aur a fost câștigată și cu 50 de goluri marcate într-un sezon (Lionel Messi în 2012), iar Lewa are emoții. În ceafă îi suflă în primul rând atacantul lui Lazio Roma, Ciro Immobile! Acesta are 29 de goluri marcate și 8 meciuri la dispoziție ca să bată cifra lui Robert. Teoretic, ținta e la îndemână, mai ales dacă ne gândim că pe Lazio o așteaptă dueluri ușoare, cu Lecce, Verona, Sassuolo și Brescia, în care Ciro poate marca duble sau chiar hattrick-uri! Desigur, Immobile trebuie să nu se accidenteze și să se ferească de cartonașe, el ratând deja duelul cu AC Milan, pe motiv de suspendare!

Lecce – Lazio se joacă în această seară, iar Superbet îi oferă lui Ciro Immobile o cotă de 1,57 pentru un gol marcat. Hattrick în meci, care poate fi marcat de Ciro sau de oricine altcineva, e recompensat cu o cotă de aproape 10,00.

Meciurile lui Lazio rămase de disputat în acest sezon:


07.07. Ora 20:30 Lecce - Lazio

11.07. Ora 18:15 Lazio - Sassuolo

15.07. Ora 22:45 Udinese - Lazio

20.07. Ora 22:45 Juventus - Lazio

23.07. Ora 22:45 Lazio - Cagliari

26.07. Ora 16:00 Verona - Lazio

29.07. Ora 19:00 Lazio - Brescia

02.08. Ora 16:00 Napoli - Lazio

Serie A n-a mai dat o Gheată de Aur de la Totti

Pariurile ar fi făcute în acest moment mai degrabă pe Immobile, numărul meciurilor și forma sa lăsând impresia că vor detrona cifra lui Lewandowski. Un dezavantaj pentru el ar fi faptul că Lazio a cam ieșit din lupta pentru titlu și e puțin probabil să producă același fotbal ofensiv și spectaculos, care să-l pună în valoare pe Immobile. Dacă ceilalți colegi îl vor ajuta însă, atunci Seria A va da din nou o Gheată de Aur după 13 ani de pauză. Ultimul care a câștigat-o a fost “Împăratul” Francesco Totti, dar cu una dintre cele mai mici cifre cu care s-a obținut vreodată acest trofeu: 26 de goluri marcate pentru AS Roma în sezonul 2006-2007.

Dacă rezistă asaltului lui Immobile, Lewandowski are și el lucruri mari de bifat. Va fi primul polonez din istorie care câștigă Gheata de Aur, primul străin care aduce Bundesligii acest trofeu și doar al doilea cel mai bun marcator din prima ligă germană care e și cel mai bun în Europa. Gerd Muller și ale sale Ghete din 1970 și 1972 au rămas până acum solitare la Bayern, dar și în fotbalul german.

Messi și Ronaldo sunt la distanță mare

Lionel Messi a avut un sezon oscilant la Barcelona, iar probabila ratare a titlului vorbește de la sine. Ca niciodată, argentinianul a demonstrat că e și el om și a stat 7 meciuri accidentat în debutul sezonului, iar după revenire nu a mai marcat cu aceeși frecvență. Are 22 de goluri în dreptul său și cu doar 4 partide rămase de disputat în La Liga, Gheata de Aur pare subiect închis pentru câștigătorul ultimelor 3 ediții. Celălalt marcator pur sânge, cu care a alternat în ultimii ani titlul de golgheter continental, a constatat și el că trecerea de la bulevardele spaniole la fortărețele italiene nu e deloc simplă. Astfel, Cristiano Ronaldo pare și el departe de Gheata de Aur, în acest sezon, dar cele 25 de goluri marcate pentru Juventus nu sunt deloc puține și îl clasează pe podium. Și el, ca și Immobile, mai are 8 meciuri de jucat, dar 10 goluri până la Lewandowski!

Cristiano Ronaldo și Juventus joacă în etapa cu numărul 31 la Milan, iar Superbet îi oferă portughezului o cotă de 1,85 pentru gol marcat în poarta lombarzilor.

Dinamo București are mai multe Ghete de Aur decât Liverpool sau Bayern

O statistică foarte importantă este aceea a numărului de Ghete de Aur câștigate pe cluburi. Evident, mai ales după perioadele Messi și Ronaldo, Barcelona și Real Madrid se clasează pe primele două locuri cu 8, respectiv 4 trofee. Pe locul 3 nu se află însă nici Juventus, nici Bayern Munchen, nici Liverpool, nici Arsenal, ci Dinamo București, 3 trofee în palmares. Dudu Georgescu a câștigat Gheata în 1975 și 1977 cu 33, respectiv 47 de goluri marcate într-un singur sezon. În 1989, Dorin Mateuț a reușit și el minunea datorită celor 43 de goluri înscrise pentru „câini”. Dudu Georgescu a fost al treilea fotbalist care a câștigat de două ori Gheata, după Gerd Muller și Eusebio, primul care a pus mâna pe acest trofeu, în 1968. Recordul este deținut de Lionel Messi, cel care poate încălța cu Ghete sale de Aur o echipă de minifotbal: 6 trofee în vitrină.

Vino în agențiile Superbet și beneficiază din nou de Pariul Șansă. Dacă biletul tău conține minimum 11 meciuri cu cote de la 1,30 în sus și pierzi unul, atunci încasezi 10% din ce-ți rămâne, după ce împarți suma totală la cota pierdută!

Din 1997, pentru că unii atacanți din campionatele mai slabe începuseră să marcheze pe final de sezon cam câte goluri aveau nevoie pentru a câștiga Gheata de Aur, s-a schimbat regula. Astfel, trofeul a început să se acorde după un punctaj în care un gol în primele 6 campionate, după coeficientul UEFA, valorează 2 puncte, un gol în campionatele de la locul 6 la 21 valorează 1,5 puncte, iar de la locul 21 în jos, golul valorează 1 punct. Așa s-a făcut ca de atunci Ghetele de Aur să vină doar din Spania, Anglia, Italia, Olanda, Scoția și Portugalia. Înainte de startul acestei hegemonii a granzilor, imaginați-vă că Gheata de Aur a fost câștigată în 1995 de armeanul Arsen Avetisyan (Pyunik Yerevan) și în 1996 de georgianul Zviad Endeladze (Zestafoni).

Deschide cont online la Superbet, iar apoi pariază și urmărește live ce fac marcatorii tăi preferați din Europa!

#PARIEMPEBINE #ÎMPREUNĂSUNTEMSUPER

Etichete: pariuri sportive , advertorial superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece

Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă
Screenshot 2024-03-27 at 20.36.16
Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia
Mp Genova 19/01/2024 - campionato di calcio serie B / Sampdoria-Parma / foto Matteo Papini/Image nella foto: esultanza g
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
adrian mutu
A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”
Screenshot 2024-04-26 at 18.36.18
Recomandările redacției
Video Scandal după Dinamo - Voluntari: ”Mâine să pleci!”. Ce a făcut Kopic după ce a văzut scenele din parcare

Exclusiv Ion Crăciunescu a dat verdictul, după cea mai controversată fază din Dinamo - Voluntari + Alt penalty neacordat
boboc
Video Ioan Andone nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume, după Dinamo - Voluntari 1-1: ”E un mercenar”
Antonio Conte s-a decis și semnează! Salariu de 6.5 milioane de euro
Tottenham Hotspur v Nottingham Forest, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 11 Mar 2023

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media