240418_RealMadrid_Barcelona_Digi_1060x636
(P) El Clasico pentru titlu! Real Madrid – Barcelona decide campioana din LaLiga
240416_ManCity_RealMadrid_DigiSport_1060x636
(P) Un nou duel epic pentru istorie! Man. City şi Real Madrid luptă pentru semifinalele Champions League
adrian mutu
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
Digi Sport 1 Live
Acum

(P) Ligue 1 SuperPepinieră pentru Chelsea

articol scris de Digi Sport
22.02.2022, 18:22

The Blues au ajuns să se bată de la egal la egal cu titanii fotbalului după ce Roman Abramovich a cumpărat clubul, în iunie 2003.

superbet cross
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Până atunci, Chelsea câștigase un singur titlu de campioană, în 1955, deci mult înainte de era Premier League, trei cupe ale Angliei (legendara FA Cup), două Cupe ale Cupelor și o Supercupă a Europei.

Palmares impresionant în afara Angliei. Dar în patria inventatorilor fotbalului modern, vitrina cu trofee nu era deloc una care să te recomande să fii între forțele din Albion.

Arată-ți și tu inspirația și forța de a fi mereu responsabil când te bucuri de pasiunea pentru fotbal și din postura de parior

De la echipă la SuperEchipă

În era „Chelsky”, clubul a înflorit. Totul, bineînțeles, pe fondul investițiilor masive ale fostului guvernator al provinciei ruse siberiene Chukotka (se spune că el a fost unul dintre primii politicienii ruși care l-au susținut pe Vladimir Putin pentru a ajunge președintele Federației Ruse, Putin devenind mai apoi unul dintre politicienii care au susținut cel mai mult fotbalul, reușind să aducă până și Campionatul Mondial în Rusia). În ultimii 19 ani, Chelsea a devenit un nume mare în lume. Două trofee Champions League, 5 titluri în Premier League, 5 Cupe ale Angliei, 2 trofee Europa League sunt cele mai importante dintre multiplele distincții ale clubului.

Shopping profitabil în Franța


Iar banii cheltuiți pe aducerea unor fotbaliști de superclasă au mers aproape în fiecare sezon și în cel mai apropiat geografic dintre campionatele de top: Ligue 1. Un campionat care deși nu este foarte performant în Europa (un singur trofeu Champions League cucerit de Olympique Marseille în 1993, fiind apogeul fotbalului din Hexagon la nivelul echipelor de club), este totuși un campionat care scoate pe bandă rulantă talente care fac diferența la marile echipe care le transferă.

Portarul și căpitanul

Chelsea are în acest moment două importuri esențiale, pe care le-a cumpărat din Franța: portarul Mendy, senegalezul care a fost desemnat cel mai bun portar al ediției trecute din Liga Campionilor, cumpărat de la Rennes și căpitanul Azpilicueta, care a fost cumpărat de la O.M. și care s-a remarcat cel mai recent în Finala Mondialului cluburilor, când a făcut acel joc psihologic în urma căruia Chelsea a marcat din penalty golul victoriei.

Rennes și Marseille au fost furnizori valoroși pentru Chelsea. Rennes i-a dat un alt portar legendar pe Stamford Bridge, Petr Cech, iar de pe Stade Velodrome din Marsilia, a venit pe Bridge Didier Drogba.

Merci Lille

Chiar de la adversara de azi, Chelsea l-a cumpărat pe un alt stâlp al istoriei sale în marea performanță: Eden Hazard, adus de la Lille. E posibil ca dintre fotbaliștii care o înfruntă pe Chelsea acum, în dublă manșă în Optimile Champions League, The Blues să mai cumpere la vară.

Răzbunarea lui Tuchel pe Lille?

Thomas Tuchel a plecat de la PSG, „izgonit” și de sezonul fabulos avut de Lille în Ligue 1 în stagiunea precedentă, când Lille a reușit să pună stop supremației lui PSG în campionatul Franței și să câștige titlul.

Chelsea a încheiat pe 2 în grupe (Juventus, Zenith și Malmo i-au fost oponenți), Lille a câștigat grupa (Salzburg, Sevilla și Wolfsburg adversare). De la finalul fazei grupelor, Chelsea a disputat 17 meciuri (11 victorii, 5 remize, 1 meci pierdut) și e în superformă: 5 victorii în ultimele 5 meciuri jucate. Lille e fără victorie în ultimele 3 meciuri și a câștigat doar 3 dintre ultimele 9 meciuri jucate în toate competițiile, de la finalul fazei grupelor.

Echipe probabile:

CHELSEA: Mendy - Thiago Silva, Rüdiger, Christensen - Azpilicueta, Jorginho, Kanté, Alonso - Ziyech, Lukaku, Pulišić.

LILLE: Jardim - Zeki Çelik, Fonte, Botman, Gudmundsson - Weah, André, Xeka, Bamba - Burak Yılmaz, David.

Vezi cea mai bună ofertă pentru Chelsea-Lille

Inspiră-te din SuperSocial

Intră în rețeaua de socializare a pariorilor. Trebuie doar să-ți instalezi gratuit aplicația Superbet și să-ți setezi profilul în SuperSocial. Vei găsi în această rețea un feed nelimitat de bilete. Poți copia orice-ți place, pe ce mize stabilești tu. Poți să te afirmi ca parior și-i poți influența și pe alți pasionați de sport și pariuri să joace biletele tale, poți vedea ce joacă ambasadorii Superbet Ilie Dumitrescu, Gică Craioveanu, Bogdan Stelea, Florin Răducioiu, Mihai Leu, Cătălin Moroșanu, Benny Adegbuyi, poți comenta în chaturile meciurilor și poți fi sigur că vei avea parte de o experiență unică.

Hai în SuperSocial să jucăm împreună cele mai mari meciuri

#împreunăsuntemsuper #supersocial

Etichete: superbet , advertorial superbet , chelsea lille


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii
wanda5
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
adrian mutu
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”

Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare
andrei-vlad
Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
”17.000.000€”. Marius Șumudică a vorbit despre lovitura reușită într-un an și jumătate
marius

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media