AS Roma v FC Sheriff - UEFA Europa League
Fotbalul nu ar mai fi niciodată la fel! Jose Mourinho se gândește la o schimbare uriașă: ”Va fi considerat un geniu”
SS Lazio v AS Roma, Coppa Italia Frecciarossa, Football,10 January 2024, Stadio Olimpico, Rome, Lazio, Italy - 16 Jan 2024
Jose Mourinho nu s-a putut abține: i-a făcut ”praf” pe jucătorii lui Manchester United
adrian mutu
Video Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
Digi Sport 1 Live
Acum

(P) Mai pariază cineva pe el? Mourinho încearcă să se reinventeze, pentru o nouă poveste „Specială”

21.12.2019, 14:00

„Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one”. Așa s-a prezentat Jose Mourinho în 2004, când a fost numit antrenor la Chelsea. Tocmai uimise Europa, câștigând Liga Campionilor cu FC Porto, la doar un an după ce cucerise și Cupa UEFA. Portughezul a sosit în Premier League și a schimbat pentru totdeauna fotbalul englez.

191220_mourinho
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Instalează gratuit cea mai utilizată aplicație de pariuri sportive în România, aplicația Superbet!

Inevitabil, cariera de tehnician a lui Mourinho în Anglia va fi mereu legată de Chelsea. Clubul pe care l-a transformat și căruia i-a adus primul titlu după o jumătate de secol. Clubul la care s-a întors apoi, pentru a-l duce încă o dată în fruntea celui mai puternic campionat al lumii. Și clubul pe care îl va înfrunta în premieră într-un derby londonez, sâmbătă, de la ora 18:30, când actuala sa echipă, Tottenham, joacă pe teren propriu cu The Blues.

Vezi AICI cele mai tari cote pentru derby-ul londonez dintre Tottenham și Chelsea! Superbet ți-a pregătit cea mai avantajoasă ofertă

O poveste de dragoste în două acte

Jose Mourinho a pregătit-o pe Chelsea în două rânduri. Prima oară, între 2004 și 2007. A doua oară, între 2013 și 2015. A fost campion de fiecare dată, dar ambele mandate s-au terminat cu lusitanul demis. În anii de pe Stamford Bridge, a cucerit de 3 ori titlul în Premier League, o Cupă a Angliei, 3 Cupe ale Ligii și o Supercupă a Angliei. Nu a reușit însă să aducă gloria europeană la care visa Roman Abramovich în momentul în care a preluat clubul. Trei semifinale de Liga Campionilor a fost tot ce a putut să-i ofere magnatului rus.


Indiscutabil, perioada care a rămas în memoria fanilor Cheslea este prima, între 2004 și 2007. În acei ani, Mourinho a fost cu adevărat „Special”, atât prin rezultatele obținute, cât și prin prestațiile personale din afara terenului, care l-au transformat într-un adevărat personaj. Însă nici prima oară, nici a doua oară, acest aspect nu a fost suficient pentru a-l salva de la demitere. Când rezultatele nu au mai venit, atmosfera în vestiar s-a stricat, iar portughezul nu a reușit să gestioneze corect momentele dificile. „Sindromul celui de-al treilea sezon” a intrat astfel în mentalul colectiv și e un lucru de care probabil nu va scăpa vreodată.

Jose Mourinho vs. Chelsea: bilanț echilibrat

În acest weekend, Mourinho va juca pentru prima oară un derby al Londrei împotriva lui Chelsea. Însă, în trecut, și-a mai înfruntat fosta echipă. Bilanțul este echilibrat. Formațiile portughezului au obținut 4 victorii împotriva grupării de pe Stamford Bridge, au pierdut de 4 ori, iar o partidă s-a terminat la egalitate. Golaverajul este ușor negativ: 9-11.

Fără îndoială, cel mai important succes al lui Mourinho în fața lui Chelsea este chiar primul. În optimile de finală ale Ligii Campionilor, sezonul 2009/10, ca antrenor al lui Inter Milano, lusitanul i-a învins pe londonezi în ambele jocuri, 2-1 și 1-0. Pentru italieni, a fost descătușarea de care aveau nevoie, după ani de dezamăgiri în Europa. Câteva luni mai târziu, portughezul și echipa lui terminau în triumf un an istoric: au reușit Tripla Serie A-Cupa Italiei-Champions League.

Pariază pe Superbet.ro și în aplicația Superbet pe numele campioanei din Premier League în acest sezon!

Restul de 7 dueluri dintre Mourinho și Chelsea au avut loc în perioada în care tehnicianul a pregătit-o pe Manchester United, londonezii dominând confruntările directe, deși le-au pierdut pe cele două disputate pe Old Trafford.

O nouă poveste „Specială” pentru Mourinho?

După ce a plecat de la Inter, în 2010, cariera lui Jose Mourinho a fost mai puțin despre performanțe și mai mult despre controverse. Trofeele au continuat să vină, indiferent că a stat pe banca lui Real Madrid, Chelsea sau Manchester United. Însă senzația lăsată de antrenorul portughez a fost că mereu e pus pe harță și că e incapabil să se reinventeze. Nu a reușit să scape de ștampila de tehnician defensiv și incapabil să imprime echipelor sale un joc plăcut ochiului.

Cumva, într-un fotbal care s-a schimbat și care se împacă tot mai greu cu obținerea unui rezultat fără un joc de calitate, ofertele pentru Mourinho au întârziat să apară. Și astfel, „Specialul” s-a trezit că începe un sezon fără a avea de muncă. Apoi a apărut oportunitatea Tottenham.

Deschide un cont la Superbet și beneficiezi de cea mai bună ofertă de pariuri sportive din România

Startul în nordul Londrei este încurajator. Dar nu sunt puțini cei care consideră că Mourinho nu are voie să eșueze în această nouă aventură. Un nou eșec ar putea însemna sfârșitul lui ca antrenor la nivel înalt. Tocmai de aceea, portughezul trebuie să se reinventeze, să se adapteze și să înceapă o nouă poveste „Specială”.

O victorie într-un derby londonez, contra echipei de care este atât de legat, ar fi un bun început. Și, probabil, o atât de necesară rupere de trecut.

Etichete: jose mourinho , mourinho , advertorial superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda5
Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
adrian mutu
Video Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”

Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare
andrei-vlad
Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
”17.000.000€”. Marius Șumudică a vorbit despre lovitura reușită într-un an și jumătate
marius

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media