240416_ManCity_RealMadrid_DigiSport_1060x636
(P) Un nou duel epic pentru istorie! Man. City şi Real Madrid luptă pentru semifinalele Champions League
240411_Lupta_in_3_pentru_Anglia_Digi_1060x636
(P) Lupta pentru titlu în Premier League continuă! City, cu un pas în spatele lui Liverpool şi Arsenal
March 22, 2024, Bucuresti, Romania,2024 International Friendly, Länderspiel, Nationalmannschaft Romania vs Northern Irel
Gata să plece de la Rangers! Scoțienii anunță transferul lui Ianis Hagi: ”Pare inevitabil”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

(P) Mărțișorul ambasadorilor Superbet! Începe primăvara cu un SuperInterviu

01.03.2023, 15:00

Este prima zi a unei primăveri mult așteptate, așa că e momentul să celebrăm. Într-o lună dedicată femeilor, ambasadorii Superbet au răspuns câtorva întrebări care îți vor pune un zâmbet pe buze, te vor inspira, te vor încuraja sau toate cele de mai sus. Ana Maria Brânză Popescu, Gheorghe Craioveanu, Florin Răducioiu, Mihai Leu și Cătălin Moroșanu vorbesc despre figuri feminine care îi inspiră, motivează tinerele sportive aflate la început de drum și îți trimit o urare la început de martie. O primăvară super!

477069648-230228_a-special-mar-i-or-from-ambassadors_all-publishers_1060x636
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

SuperAmbasadorii, despre fete, sporturi și motivație

Fie că practici sport și ești la început de drum, ori că ai nevoie de puțină motivație astăzi, te invităm să citești rândurile următoare. Pregătește-te pentru răspunsuri date din suflet, pentru tine. Să începem!

E luna dedicată femeilor. Ce le-ai sfătui pe tinerele care sunt la început de drum în sport în România?

Ana Maria Brânză Popescu: Să creadă în visul lor, mai ales atunci când pare că totul este împotrivă. Să aibă curaj și încredere că, muncind în fiecare zi cu aceeași pasiune, ambiție, dedicare și determinare, nu are cum să nu iasă. Îmi place să spun că munca bună se răzbună.

Gheorghe Craioveanu: Este o lună frumoasă, dedicată femeilor. Ce aș putea să le spun decât să aibă răbdare, să aibă foarte multă ambiție, pentru că fără ambiție nu se poate ajunge departe în sport! Și să aibă inspirație în momentul în care ajung acolo, la o echipă importantă, sau la un nivel mai mare.


Florin Răducioiu: În primul rând trebuie să ai un vis, acela de a deveni o sportivă de performanță. Iar ca acest vis să devină realitate, nu se poate fără perseverență, muncă, sacrificiu și da… o doză de noroc! Altfel nu ai nicio șansă. Curaj tuturor!

Cătălin Moroșanu: Să fie focusate pe drumul lor, indiferent de problemele care apar în cariera lor sportivă. Trebuie delimitată viața sportivă de cea personală. Interferențele relaționale pot afecta în mai mare măsură femeile decât bărbații. Le sfătuiesc să nu renunțe niciodată la visul lor, dar calea către succes mereu va cere un sacrificiu în schimb!

Mihai Leu: Dacă îți dorești ceva, nu există imposibil, așa am crescut și eu și așa le-aș transmite și tinerelor aflate la început de drum în sport. Că dacă îți dorești ceva, poți să reușești orice. Să aibă curaj, să muncească și să creadă în visul lor.

Care este sportiva care te inspiră și de ce?

Ana Maria Brânză Popescu: De-a lungul carierei am avut șansa să întâlnesc pe planșe sportive excepționale. Am fost un copil care nu a crezut în idoli, dar care a apreciat întotdeauna reușitele altora și m-am lăsat inspirată de campioanele care mi-au fost adversare. Una dintre ele este Timea Nagy din Ungaria, singura dublă campioană olimpică la spadă, în proba individuală. Una dintre cele mai complete și mai complexe spadasine!

Gheorghe Craioveanu: M-am tot gândit și cred că cel mai mult mă inspiră Cristina Neagu, pentru absolut tot ce a realizat în carieră, pentru faptul că e cea mai bună marcatoare din istoria Ligii Campionilor. Pentru că a fost atâția ani la un nivel extraordinar, pentru că toți cei care am fost la un nivel cât de cât bun știm că poate e ușor să ajungi, dar e foarte greu să te menții. De aceea cred că este sportiva numărul 1 a României.

Florin Răducioiu: Este Simona Halep! Povestea ei este cu adevărat minunată! Sacrificii făcute de părinți pentru a o sprijini să devină campioana pe care o știm. Este un exemplu pentru toate tinerele sportive din România! Perseverență, muncă grea, încredere în ceea ce face, practic este totul egal cu un vis devenit realitate.

Cătălin Moroșanu: Simona Halep! A sacrificat totul pentru a ajunge acolo unde este. Având în vedere statura ei, este impresionant și o minune prin tot ce a realizat. Mă asemăn cu ea din acest motiv: nimeni nu mi-a dat nici o șansă și uite ce am realizat în cariera mea.

Mihai Leu: Cristina Neagu, fiindcă am văzut că întotdeauna este extrem de ambițioasă și se dăruiește cu totul activității pe care o are. O admir foarte mult, chiar mi se pare un exemplu de dăruire și de curaj.

Care este femeia din viața ta care te inspiră și de ce?

Ana Maria Brânză Popescu: Sunt femeile... bunica pe cale maternă și mama mea. Doamnele din viața mea pentru care nu țin minte să fi existat vreodată probleme fără soluții. De la ele am învățat că oricât de gri ar fi situația, seninul abia așteaptă să fie descoperit și ține doar de tine.

Gheorghe Craioveanu: Cel mai mult, în afara de mama mea, m-a inspirat sora mea Mery, care a trebuit să lase sportul când era tânără, pentru că era handbalistă foarte bună la Hunedoara, pentru a lucra și a ajuta părinții. Dar, în acest moment, cel mai mult mă inspiră iubita mea și Adriana, fiica mea. Ea fiind jumătate olteancă, îmi transmite mereu energie pozitivă. E foarte înțepată, ca tati.

Florin Răducioiu: Răspunsul este simplu: logodnica mea Andreea. O femeie puternică, o femeie care duce la capăt orice își propune, o determinare pe care eu, sincer, nu am avut-o în anumite momente ale carierei mele.

Cătălin Moroșanu: Mama și soția mea sunt femeile care mă inspiră. Mama pentru că mi-a insuflat ambiția de a reuși. Pentru că a fost o luptătoare cu viața și cu greutățile pe care le-am avut împreună. Soția mea Georgiana pentru răbdarea pe care a avut-o, pentru gingășia și finețea pe care trebuie să o aibă orice femeie. Puterea de a ierta și de a fi alături de persoana pe care o iubești este un atribut al soției mele.

Mihai Leu: Soția mea. Ea mi-a arătat ce înseamnă să fii toată viața alături de cineva, chiar și atunci când greșește și nu face ceva bine, dar să fii alături de el, fiindcă îl iubești. Este un exemplu de femeie perfectă.

La nivel mondial, sporturile practicate de femei sunt din ce în ce mai apreciate de publicul larg. Spre exemplu, în Barcelona, El Clasico feminin a strâns anul trecut nu mai puțin de 91.553 de suporteri pe Camp Nou - un record absolut. Ce ar trebui să se facă la nivel național pentru ca sporturile practicate de femei să aibă aceeași anvergură?

Ana Maria Brânză Popescu: Este extraordinar acest lucru! Consider că la nivel național ar trebui să ne orientăm mai mult spre zona de educație sportivă, de cultură sportivă. Din punctul meu de vedere, majoritatea competițiilor duc lipsă de public. Sunt foarte puține ramurile sportive care reușesc să atragă constant un public numeros.

Gheorghe Craioveanu: Este foarte greu la noi în țară, pentru că e și mentalitatea de așa natură, unde femeile, sportivele, nu sunt atât de valorificate ca în Spania sau în alte țări. Pe mine m-a uimit acest fapt, ca la un Clasico să fie atât de multă lume. Sunt în jur de 70-80.000 la Atletico Madrid cu Barcelona, sau la Barcelona acasă. Este altceva. Sălile de handbal, de volei, de baschet sunt absolut pline pentru că au rezultate foarte bune, iar la noi lipsește puțin lucrul ăsta. Nu poți pleca de jos, să ai condiții de pregătire să ajungi în elită. Dacă nu se vor crea condiții eu sunt de părere că va fi din ce în ce mai puțin succes în plan feminin și nu vor ajunge atât de multe sportive la un nivel mare.

Florin Răducioiu: Da, impresionant fenomenul fotbal în alte țări puternic dezvoltate și cu un impact pozitiv asupra suporterilor, familiilor, tuturor iubitorilor de fotbal. Este o emulație ieșită din comun și se apropie de fenomenul de la masculin. La noi este o discuție complexă care ține de politică, de investiții private și de stat. De cultura generală a poporului nostru și, din păcate, suntem departe de ce se întâmplă în Occident.

Cătălin Moroșanu: Este o discuție mai complicată la noi. M-aș bucura ca sportul să fie urmărit, practicat și îndrăgit de toată lumea, fără diferențe.

Mihai Leu: Eu am avut și în Germania o colegă la box care a fost campioană mondială, o chema Regina Halmich și fiindcă era cunoscută și boxa bine, umplea sălile când avea meci. Când boxa ea, crede-mă, era sala arhiplină. Și eu cred că și la noi se întâmplă la fel. De exemplu, să ne uităm la Cristina Neagu, pentru că este o jucătoare de mare valoare, eu știu că mulți spectatori se duc la meciurile de handbal. Eu cred că oamenii apreciază valoarea, indiferent că e vorba de sportivi bărbați sau femei. Cum e și cazul Simonei Halep, care a adus mai multă lume la tenis.

O urare pentru femeile care ne citesc?

Ana Maria Brânză Popescu: Doamnelor, domnișoarelor sunteți mai puternice decât credeți. Fiți încrezătoare că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele. Poate de multe ori vă mulțumiți cu „medalia de argint” pentru a le fi bine celor din jurul vostru, dar nu uitați că trebuie să fiți bine pentru a face bine. La Mulți Ani! Primăvară senină!

Gheorghe Craioveanu: Întotdeauna am urări să fie sănătoase, fericite, să aibă parte de o lună martie superbă, pentru că ele sunt în prim-plan în această lună, de fapt aproape mereu (zâmbește) și să aibă succes în tot ceea ce-și propun.

Florin Răducioiu: Trimit un mare MULȚUMESC în mare semn de apreciere femeilor și mamelor minunate! O primăvară de vis!

Cătălin Moroșanu: Vă iubim! Existența noastră se învârte în jurul vostru! „La Mulți Ani!” vouă și să fiți răsfățate la maximum de ziua voastră!

Mihai Leu: Le doresc să fie iubite de cine își doresc ele și să aibă o primăvară frumoasă, cu speranță și zâmbete.

Etichete: advertorial superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Au rămas mască! Ce a purtat la Disneyland, înconjurată de mii de copii, după ce a riscat închisoarea din cauza ținutei
bianca-censori
Recomandările redacției
March 22, 2024, Bucuresti, Romania,2024 International Friendly, Länderspiel, Nationalmannschaft Romania vs Northern Irel
Gata să plece de la Rangers! Scoțienii anunță transferul lui Ianis Hagi: ”Pare inevitabil”

Transformarea fizică a Serenei Williams. Cum arată acum și ce spune legendara sportivă despre corpul ei
profimedia-0864108273
Ar fi transferul verii! Manchester United, gata să ofere 200.000.000€ pentru starul lui Real Madrid
Real Madrid v Manchester City, UEFA Champions League, Quarter Final, First Leg, Football, Santiago Bernabeu Stadium, Madrid, Spain - 09 Apr 2024
Constantin Budescu, OUT de la Farul Constanța

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media