vizual digi
(P) Spiritul nemților sau banii francezilor? SuperOfertă pentru Dortmund - PSG
(P) Un punct până la glorie: FCSB pregătește fiesta la meciul cu Farul!
După ce a câștigat titlul cu FCSB, Siyabonga Ngezana a spus lucrurilor pe nume: ”A fost primul șoc”
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Stirile Digi Sport

(P) Spre SuperEURO cu toate pânzele sus. Vezi SuperCotele pentru România - Kosovo!

articol scris de Digi Sport
12.09.2023, 15:11

Periplul numit preliminarii europene continuă pentru elevii lui Edward Iordănescu, de la ora 21:45, cu un meci crucial în vederea calificării la turneul final găzduit de Germania în vara anului viitor. România - Kosovo se joacă pe Arena Națională, cu tricolorii favoriți ai unui meci care trebuie neapărat câștigat pentru a ne apropia de marele obiectiv. Partida, a șasea a Grupei E, se joacă pe Superbet alături de Streaming, SuperCote, SuperPariuri, SuperAvantaj și Combinabile.

vizual digi
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Vezi SuperCotele pentru România - Kosovo și fii responsabil!

Neînvinsă de aproape un an, România visează la SuperEURO!

Ultimele 12 luni pot fi trecute, cu siguranță, la capitolul progres pentru naționala antrenată de Edward Iordănescu. Învinși ultima dată într-un meci oficial de către Muntenegru (0-3), tricolorii au disputat șapte partide oficiale în acest răstimp, iar linia de clasament arată bine: trei victorii (4-1 cu Bosnia, 2-0 cu Andorra, 2-1 cu Belarus) și patru rezultate de egalitate. Altfel spus, 13 puncte dintr-un maxim posibil de 21, 12 goluri marcate și doar șase primite.

Urmarea? România stă excelent în grupa de calificare la SuperEURO din 2024, cu nouă puncte din 15 posibile, pe locul al doilea și cu cea mai bună apărare, doar patru goluri primite în șapte meciuri. De cealaltă parte, Kosovo e penultima în grupă (patru puncte, la egalitate cu modesta Belarus) și vine la București pentru a-și juca ultima șansă la calificare. În tur, la Priștina, a fost 0-0, un rezultat considerat excelent în condițiile unui teren greu. De atunci, kosovarii nu au câștigat niciun meci, fiind, alături de Andorra, pe lista celor două naționale fără succes în Grupa E!

Vezi SuperOferta pentru seara din preliminariile europene și alege inspirat!

De la Muriqi vine pericolul!


După 90 de minute în care România a suferit vizibil cu Israel, în egalul 1-1, Edward Iordănescu va umbla la cutiuța cu surprize și va încerca să schimbe, mai ales pentru a da o altă forță ofensivă. Manea și Bancu vor fi înlocuiți cu Rațiu și Camora, Olaru va apărea în linia de trei de la mijlocul terenului, iar Ianis Hagi și Mihăilă vor primi șansele lor în atac. Un 4-3-3 care arată foarte bine pe hârtie, o formulă mobilă, dar și rapidă, prin care fiul lui Anghel Iordănescu va încerca să dinamizeze jocul și să pună mâna pe trei puncte considerate de aur.

Dar oaspeții au și ei argumente! Iar unul, probabil cel mai important, e legat de forma de moment a lui Vedat Muriqi, vârful de 29 de ani al celor de la Mallorca. Cotat la 15 milioane de euro, fostul internațional Under 21 al Albaniei e cel mai bun marcator din istoria naționalei din Kosovo (24 de goluri în 46 de meciuri) și vine la București după ce tocmai a înscris o dublă în poarta Elveției, în egalul de pe teren propriu, scor 2-2. Muriqi "stă bine în sondaje", cu o cotă de 3.75 pentru un gol marcat pe Arena Națională, în timp ce favoriții din lotul tricolor sunt Denis Alibec (cotă 3.10), George Pușcaș (cotă 3.30) și Daniel Bîrligea (cotă 3.70).

Tot marți, în grupa României se joacă Elveția - Andorra, meci în care gazdele pleacă din postura de mare favorită, și Israel - Belarus, partidă în care naționala Țării Sfinte are prima șansă.

Etichete: advertorial superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
gracie1
Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid
Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A
Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat
Daniel Niculae / Foto: Instagram-@danielniculae21
Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul
Recomandările redacției
După ce a câștigat titlul cu FCSB, Siyabonga Ngezana a spus lucrurilor pe nume: ”A fost primul șoc”

5.000.000€ pentru Dan Petrescu la CFR Cluj!
dan pe
Exclusiv ”Cu siguranță nu va mai rămâne la Parma”. Care e ”prețul corect” al lui Dennis Man: ”Poate juca la orice echipă de top”
dennis-man
Exclusiv Surpriză! Echipa din SuperLigă care a cheltuit cei mai mulți bani: ”O sumă incredibilă”
dinamo

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media