Exclusiv Cum l-a numit Ilie Dumitrescu pe Gică Hagi, după Farul - Rapid 3-1: ”Este incredibil ce poate să facă”
Exclusiv Ilie Dumitrescu nu a avut dubiu, după FC Botoșani - Dinamo: ”E senzațional”
Gigi Becali
Exclusiv Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Digi Sport 1 Live
Acum

(P) SuperAmbasadorii despre Europeanul Superderbiurilor! Află ce spun despre duelurile esențiale de duminică!

articol scris de Digi Sport
23.10.2021, 17:00

12 SuperEchipe implicate în 6 SuperMeciuri, 235 de titluri de campioană în palmares, 39 trofee Champions League în vitrinele acestor echipe care sunt stâlpi pentru istoria fotbalului, dar și istoria unor campionate precum La Liga, Premier League, Serie A, Ligue 1 și Eredivisie. Ne superbucurăm de o duminică în care în intervalul 17:15-23:30 se vor disputa cele șase partide care vor opri Pământul!

211021_Superbet's Ambassadors on this weekend of SuperDerbies_Digi
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

Cea mai tare ofertă pentru SuperDuminica aceasta e aici!

Sportul rege ne oferă această sărbătoare și Ambasadorii Superbet vor trăi alături de tine această zi istorică! Vino alături de ei pentru un tur de suflet și de forță și bucură-te în SuperSocial de cât mai multe bilete câștigătoare, copiate de la Ambasadorii Superbet!

1/ El Clasico (Barca - Real), De Topper (Ajax - PSV), The North-West Derby (Man Utd - Liverpool), Derby del Sole (Roma - Napoli), Derby d’Italia (Inter - Juve) și Le Classique (Marseille - PSG) se joacă duminică. Care e pentru tine un top 3 al importanței lor, în acest moment al fotbalului?

ILIE DUMITRESCU: Greu de spus. E o duminică istorică pentru iubitorii fotbalului și pentru pasionații de pariuri. Una de GG, GG3+, 1&GG. Ca ordine, pentru mine Barca-Real, apoi Derby d’Italia Inter-Juve, aici, la luptă cu Roma-Napoli. Dar e de urmărit și United cu Liverpool. Ar fi fost locul 3, dacă nu era Napoli atât de bine acum.


STELEA: Real-Barca, care nu poate fi întrecut. Apoi Man United-Liverpool, apoi Inter-Juve.

PANCU: Real-Barca, Marseille-PSG și Ajax-PSV.

RĂDUCIOIU: Man United- Liverpool, Barca-Real și Inter-Juve.

Descoperă oferta de pariuri speciale aici

2/ El Clasico intră într-o nouă eră, după plecarea lui Messi. Își va pierde supremația în ceea ce privește audiența? Dacă da, care alt derby credeți că va deveni cel mai așteptat și mai urmărit din lume?

ILIE DUMITRESCU: Niciodată. Tot El Clasico va rămâne cel mai urmărit derby din sportul rege.

STELEA: Am răspuns deja la această întrebare. El Clasico va rămâne cel mai urmărit și mai așteptat derby al planetei.

PANCU: Audiența nu știu dacă o pierde așa de repede, pentru că a trecut prea puțin timp. Lumea este interesată să urmărească Real-Barca. Alt derby care să-l depășească?... e greu de spus. Poate City-United, totuși!

RĂDUCIOIU: Da, cred că intrăm într-o nouă eră pentru El Clasico. Derby-ul a mai pierdut din atracția pe care o avea, dar e siempre un clasico. Vor fi polemici. E interes. Dar nu va mai fi același derby superașteptat. Eu aștept derby-ul din Anglia, Manchester United - Liverpool.

3/ Man United - Liverpool. Crezi că va fi un meci decis de inspirația antrenorilor sau de sclipirea superstarurilor din teren?

ILIE DUMITRESCU: Va fi extrem de interesant de urmărit din punct de vedere al abordării tactice. Liverpool va veni cu pressing pentru a recupera balonul cât mai rapid și vom vedea la ei o progresie de manual. Ole caută la United o formulă care să aibă o exprimare constantă la cel mai înalt nivel, dar în continuare, diferența e făcută de staruri. Ronaldo și Bruno vor decide meciul.

STELEA: Ce inspirație i-ar trebui lui Solskjaer? Doar să-l aibă pe Ronaldo apt de joc. Și să aibă în teren jucători care să-i ducă mingea în fața careului Cormoranilor. De cealaltă parte, Klopp are o echipă foarte bine așezată și foarte matură în exprimare. Vine și după o victorie la Atletico. Nu cred că pierde Liverpool.

PANCU: Sclipirea. Va fi decis de jucători, nu de inspirația antrenorilor. Sunt jucători fantastici, staruri în ambele echipe. Salah și Cristiano ar putea decide meciul, de la fiecare echipă.

RĂDUCIOIU: Mai degrabă sclipirea și execuțiile de mare clasă ale starurilor din teren. Așa se va înclina balanța spre echipa câștigătoare. Dar în momentele critice va conta și inspirația antrenorilor, fiindcă ea poate suplini absența sclipirii în teren. Chiar și așa, cred că până la urmă, superstarurile vor decide meciurile, nu deciziile antrenorilor.

4/ Ajax-PSV începe la 17:45 în direct pe site-ul și aplicația Superbet. Rivalitatea e uriașă. Dintre toate derby-urile zilei, acesta e cel în care au existat cele mai puține transferuri directe între rivale.

ILIE DUMITRESCU: Am văzut ce forță are Ajax la recentul 4-0 contra lui Dortmund. Contra lui PSV o să fie mai greu, dar școala olandeză are ca numitor comun fotbalul ofensiv. 1&GG voi paria aici.

STELEA: E o rivalitate uriașă. Da, nu și-au prea vândut jucători direct. Nu s-au întărit reciproc și atât echipele cât și fanii lor, văd meciul ăsta mereu ca pe o partidă de totul sau nimic. Va fi spectacol și pe gazon și-n tribune.

PANCU: L-am trecut și eu între primele 3 din lume. Au fost și multe incidente între suporteri. E o mare tensiune între cele două echipe și cred că asta le-a fost insuflată și jucătorilor, fiecare derby între aceste echipe e foarte dur, chiar dacă e și ofensiv și plăcut ca fotbal.

RĂDUCIOIU: Da. Este un derby foarte important, la fel ca Ajax-Feyenoord, acela fiind „Clasicul Olandei”. Amândouă vând foarte bine, dar da, evită să se întărească reciproc. Jucătorii de la marea rivală schimbă tricoul atunci când revin în Eredivisie.

5/ Roma-Napoli începe la 19:00. Mourinho a pierdut Derby della Capitale. Pierde și acest derby în fața lui SuperNapoli (8 victorii din 8 posibile în acest sezon din Serie A)?

ILIE DUMITRESCU: Napoli sub Spalletti e o echipă de studiat. Cred că Mourinho e pregătit pentru confruntare. Nu știu cine va câștiga, dar prindem un GG care va fi „verde”.

STELEA: Dacă ne luăm după rezultatele lui Mourinho în meciurile tari din Italia, de când e la Roma, pare posibil să piardă. Însă aș merge pe un X. Nu cred că mai pierde și cu Napoli după ce-a fost învins de Lazio și Juve.

PANCU: Nu prea se întâmplă să piardă Mourinho atât de multe derby-uri într-un timp așa scurt. A pierdut cu Lazio, a pierdut cu Juve, chiar dacă nu era un derby de tradiție, era totuși un duel de calibru. Dacă va fi să pariez, aș paria că Roma nu pierde.

RĂDUCIOIU: Napoli e o echipă și în formă și dificilă pentru orice adversar. Roma vine și după acest 1-6 în Conference League. O văd pe Napoli câștigătoare.

6/ Inter-Juve începe la 21:45. Două superforțe ale Italiei care nu au un început bun de sezon pe plan intern. Crezi că au neapărat nevoie de transferuri în pauza de iarnă, pentru a intra în lupta pentru Scudetto?

ILIE DUMITRESCU: Plecarea lui Lukaku a destabilizat-o pe Inter. Dar să știți că Dzeko e supervaloros și îl va face uitat. Mai are momentan nevoie de puțin timp să se adapteze pe Giuseppe Meazza. La Juve, Allegri are stilul lui și va reuși să o aducă pe Juve în lupta pentru titlu. Nu prevăd schimbări importante în lot în iarnă.

STELEA: Nu cred că plănuiesc transferuri importante în iarnă. Inter e campioana en titre și are deja un lot foarte valoros. La Juve s-a întors Allegri care e mulțumit de grup. Vor regla din mers ambele echipe ce nu merge și vor intra în lupta pentru titlu, fiindcă sezonul e lung. Asta e abia etapa a 9-a din cele 38.

PANCU: La Inter se simte pierderea lui Lukaku. Juve l-a pierdut pe Cristiano și e pe undeva în aceeași situație cu Real Madrid după plecarea lui Ronaldo. Nu știu dacă au nevoie de transferuri la iarnă. Juventus vine după victoriile cu Roma și Zenith și o văd ușor favorită duminică.

RĂDUCIOIU: Cred că mai degrabă Juve are nevoie de transferuri în perioada de mercato din această iarnă. Inter are un lot mai valoros. Are soluții și pe bancă și nu e nevoie să vină nimeni la iarnă.

7/ Marseille - PSG începe tot la 21:45. Messi trece de la El Clasico la Le Classique. Va fi o atmosferă incandescentă la Marsilia. Simți că e posibil ca Messi să fie foarte faultat în meci? Crezi că va obține un penalty?

ILIE DUMITRESCU: E meciul anului pentru ambele echipe care vor demonstra câtă ambiție au. Ambele sunt valoroase, dar plusul de valoare al celor de la PSG nu e decisiv. Pe Velodrome va fi vulcan și publicul din Marsilia poate pune presiune reală pe adversara lui OM. Supermeci pentru noi! Penalty-urile se vor da greu.

STELEA: Nu știu dacă va obține penalty, dar cu siguranță va fi faultat. Campionatul francez e unul foarte dur. Uite că poate de-aia Messi încă n-a marcat în Ligue 1. Oricum, va fi un meci foarte frumos.

PANCU: Și ăsta e un meci care-mi place foarte mult să-l urmăresc fiindcă mai mereu s-a lăsat cu eliminări, cu meleuri în tribune. Deci da. Marseille are un antrenor care-l cunoaște foarte bine fiindcă l-a pregătit și la naționala Argentinei. Mă refer la Sampaoli. Nu știu dacă va obține un penalty, dar când ai în față într-un derby un antrenor care te cunoaște, îți e greu. Meciul e foarte fizic.

RĂDUCIOIU: Mă voi uita la el și abia aștept spectacolul din tribune. Fundașii ambelor echipe vor fi foarte atenți să nu comită erori în suprafața de pedeapsă. Ambele formații vor căuta să nu permită adversarei să intre în careu cu mingea la picior. Nu cred că va obține Messi penalty, dar meciul e de neratat.

8/ Nou Camp, Old Trafford, Johan Cruijff Amsterdam Arena, Olimpico din Roma, Giuseppe Meazza și State Velodrome sunt stadioanele care găzduiesc aceste superdueluri. Care dintre ele e preferatul tău și care e prima amintire care-ți vine în gând legată de el?

ILIE DUMITRESCU: Am debutat în fotbalul internațional pe Camp Nou, la un patrulater în care am și marcat. Mai târziu, am jucat tot acolo pentru selecționata Europei, contra selecționatei Lumii.

STELEA: N-am ajuns pe două dintre acestea: Olimpico și Old Trafford. Favoritul meu este Nou Camp. Am câștigat cu 4-1 împotriva Barcei, când jucam în Primera și mai târziu, aproape 20 de ani mai târziu, am fost în tribune la acea remontadă istorică, 6-1 contra lui PSG.

PANCU: Dintre toate, am marcat pe Olimpico într-un meci din Champions League contra lui Lazio. Jucam pentru Beșiktaș. Acesta ar trebui să fie primul stadion. Dar îmi place foarte mult și Giuseppe Meazza din Milano.

RĂDUCIOIU: Am jucat pe Nou Camp, Olimpico, Velodrome... pe toate aceste stadioane, cu excepția acestuia nou al lui Ajax. Cele mai frumoase amintiri sunt evident cele de pe San Siro, că eu așa îi spun arenei Giuseppe Meazza. Am marcat acolo goluri importante pentru mine. Dintre ele, inclusiv goluri pentru Bari contra Interului. Nu doar golurile pe care le-am marcat pentru echipa mea italiană de suflet. Cea mai frumoasă amintire e cu 80.000 de spectatori care îmi strigau numele pe San Siro.

9/ Ce duel dintre cele în care ai fost implicat în străinătate îți pare că rivalizează ca intensitate a pasiunii suporterilor, cu oricare dintre aceste derbiuri care se joacă în această duminică?

ILIE DUMITRESCU: Am câștigat pe White Hart Lane contra lui United și City niște meciuri în care atmosfera era irespirabilă.

STELEA: Niciunul în care am jucat afară nu s-a ridicat la acest nivel. Dar să știți că în țară, am prins rivalitatea dintre Dinamo și Steaua din anii ’80, care era una de nivelul celor mai tari campionate.

PANCU: Păi mai e nevoie de răspuns? Beșiktaș-Galata și Beșiktaș-Fener. Nicio diferență între aceste meciuri și derby-urile din europa occidentală. Ca tradiție, intensitate a pasiunii suporterilor, ambiție a jucătorilor, derby-urile din Turcia sunt comparabile cu orice derby-uri din lume.

RĂDUCIOIU: Nu am avut onoarea să joc un asemenea derby, cu asemenea pasiune. Dar țin minte derby-ul Bari-Lecce din 1990. Primul meu derby în care am evoluat în fotbalul internațional. Am jucat apoi în toate marile campionate în derbiuri din acestea autentice, rivalități locale, precum Espanyol-Barcelona, pe care iar îl țin minte foarte aproape de suflet. Joci cu o ambiție uriașă s-o bați pe Barca. Chiar am marcat contra superputerii care e Barca.

10/ SuperFantasy: ce derby esențial în fotbal ți-ar plăcea să conduci de pe bancă, ce sistem de joc ai aborda și care ar fi echipa pe care ai pregăti-o?

ILIE DUMITRESCU: El Gran Derbi sau Derbi Sevillano: Betis versus Sevilla. Aș sta pe banca Sevillei și aș trimite în teren o echipă în sistem 4-3-3.

STELEA: Barcelona-Real Madrid. Aș juca 4-3-3, cel mai bun sistem pentru Barca.

PANCU: Milan-Inter, s-o antrenez pe Milan într-un sistem 4-3-3. Superofensiv.

RĂDUCIOIU: Nu am dubii. Milan-Inter, știți deja că aș fi pe banca Milanului, căruia îi sunt recunoscător pe viață. Aș miza pe sistemul 4-2-3-1.

Pariază pe pasiunea ta! Fii Super! În fiecare zi! Joacă responsabil în agenție, pe site-ul și aplicația Superbet și bucură-te de această emoție pe care pariurile o aduc fiecărui suporter. O experiență intensă, care îți pune în valoare cunoștințele, perseverența și inspirația!

Să fie o SuperDuminică în care să-ți îndeplinești toate obiectivele ca microbist și parior!

Etichete: bogdan stelea , ilie dumitrescu , florin raducioiu , superbet , derby europa


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet

Când Kema Ward-Hopper și logodnicul ei de atunci, Nicholas Hopper, ambii din SUA, au decis să se...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
profimedia-0783976186
S-a decis! Bernardo Silva și-a ales viitoarea destinație: ”E înnebunit să joace acolo”

A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni
48
Luka Modric a decis! Unde vrea să își încheie cariera: ”Vreau! Pentru că o merit!”
Real Madrid v Rayo Vallencano, La Liga 2018-19, Football, Estadio Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - 15 Dec 2018
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
ali-hebaiti18
”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
Recomandările redacției
Gigi Becali
Exclusiv Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”

Florinel Coman a făcut anunțul așteptat cu sufletul la gură de toți fanii FCSB-ului
FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023
Exclusiv "Care a fost diferența dintre acest sezon și celelalte 8?" Gigi Becali a răspuns fără nicio ezitare
gigi
Gică Hagi și Gigi Becali, în cursă pentru același jucător! "Regele" a făcut anunțul în direct
hagibecali

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media