(P) Primul trofeu al sezonului pentru Klopp sau se răzbună Pochettino?
vizual digi 1
(P) Cu gândul la D10S. Napoli - Barcelona, meci special în “casa” lui Diego Maradona
Video Exclusiv A intrat în direct la TV și a recunoscut. Dan Petrescu îl vrea președinte la CFR Cluj
Digi Sport 1 Live
Acum

(P) Wimbledon 2023 WTA: Pronosticurile specialiștilor pentru tabloul feminin

03.07.2023, 10:48

Cel mai vechi dintre turneele de Grand Slam ia startul la Wimbledon pe 3 iulie și își află câștigătoarea în urma finalei programate pe 16 iulie. Din păcate, de pe tabloul feminin lipsește în continuare Simona Halep (campioana din 2019), suspendată temporar din cauza suspiciunii că ar fi folosit substanțe interzise.

Digisport (2)
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Casele de pariuri online consideră că Elena Rybakina (3 WTA), Aryna Sabalenka (2 WTA) și Iga Swiatek (1 WTA) concurează cu șanse egale să câștige turneul, toate trei având cota 5.00.

Niciodată competiția feminină nu a fost atât de strânsă. Anul trecut, trofeul a fost ridicat de Rybakina, care a profitat și de faptul că Sabalenka nu a avut drept de participare, jucătoarele din Rusia și Belarus fiind excluse. În 2023, ele au fost reprimite, dar, la înscriere, trebuie să semneze o declarație prin care se dezic de război și confirmă că nu sunt finanțate în vreun fel de statul rus.

O altă schimbare față de ediția precedentă este aceea că sportivele vor avea voie din nou să poarte echipament colorat. „All England Club” a permis în 2022 doar elementele vestimentare albe, ceea ce a generat „stări de anxietate” pentru jucătoarele aflate în perioada „delicată” a lunii.

Rybakina se confruntă cu probleme de sănătate

Elena Rybakina nu a putut participa la ultima competiție de dinaintea turneului de Grand Slam din cauza unui virus. Kazaha ar fi trebuit să joace contra chinezoaicei Xiyu Wang la Eastbourne. Rybakina a ratat și participarea la Roland Garros, tot din cauza problemelor medicale. Nici anul trecut, când a cucerit titlul, ea nu s-a aflat în cea mai bună dispoziție, evoluțiile oscilante din competițiile premergătoare afectându-i moralul. „Mă luptam cu accidentările. Am fost pe drumuri foarte mult timp, deci nu aveam multe așteptări. Mă gândeam sincer că o să fiu în vacanță în a doua săptămâna pentru că nu mi-a mers bine pe iarbă. Nu am avut vreo presiune și am devenit mai bună cu fiecare meci”, a declarat Rybakina.

Sabalenka nu s-a regăsit la ultimele concursuri importante


 

Aryna Sabalenka are deja un trofeu de Grand Slam câștigat anul acesta, la Australian Open. De fapt, este singurul din carieră. La Roland Garros a fost eliminată în faza semifinalelor, de către Karolina Muchova.

Cea mai importantă sportivă din Belarus la ora actuală nu a avut succes nici la German Open, competiție disputată în deschiderea sezonului de iarbă. Sabalenka a fost eliminată de Veronika Kudermetova, în sferturile de finală.

Acestor rezultate oarecum sub așteptări din ultimul timp i se alătură presiunea psihică pusă de cei care o acuză că susține războiul din Ucraina, deși a declarat în mai multe rânduri că este împotriva acestui război și că nu este o susținătoare a președintelui Lukașenko.

Iga Swiatek a doborât recordul Simonei Halep

Iga Swiatek a devenit sportiva în activitate cu cele mai multe săptămâni petrecute în fruntea clasamentului WTA (65 de săptămâni vs 64 de săptămâni Simona Halep). Poloneza a câștigat French Open și le-a egalat pe Sabalenka și pe Rybakina la numărul de Grand Slam-uri trecute în palmares (4).

Marea provocare pentru Swiatek este câștigarea Wimbledonului la nivel de seniori, pentru că la juniori are un titlu, cucerit în 2018. Pe un eventual succes al ei în acest an se poate miza prin aplicația Mr Bit.

Martina Navratilova deține recordul pentru cele mai multe titluri cucerite pe iarba londoneză. Șase din cele nouă trofee au fost câștigate în ani consecutivi, în perioada 1982-1987.

 

Irina Begu, singura româncă intrată direct pe tabloul principal

Irina Begu este singura jucătoare de tenis româncă de pe tabloul principal în ediția 2023 a turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Am avut alte două sportive din țara noastră au intrat în competiție din primul tur preliminar. Gabriela Ruse a trecut de britanica Isabelle Lacy, în timp ce Irina Bâra a fost eliminată de americanca Taylor Townsend.

Etichete: advertorial mr.bit


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
*EXCLUSIVE* Former Swedish footballing Maverick Zlatan Ibrahimovic wearing a Ferrari cap spotted with his wife Helena Seger as they enjoyed a spot of lunch at Palazzo Parigi Hotel in Milan.
Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”
Irina Shayk / Foto: Instagram@irinashayk
”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină
8
După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”
wanda nara
După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit
dragusin
Recomandările redacției
Video Exclusiv A intrat în direct la TV și a recunoscut. Dan Petrescu îl vrea președinte la CFR Cluj

”De ce FCSB?”. Marius Ștefănescu, enigmatic: ”Ce să fac, să mă pun rău cu patronul?”
February 25, 2024, Sfantu Gheorghe,Romania, Superliga Season 2023-2024, Stage 27, SEPSI OSK vs FC Universitatea Cluj, Se
La șase zile după ce a câștigat titlul, Darius Olaru a spus de la cine a primit cel mai emoționant mesaj
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-FCSB, SUPERLIGA SUPERBET (28.01.2024)
Ce concluzie a tras Gică Hagi, după 1-4 cu Sepsi: ”Gol pe centru ca la copii”. Precizarea făcută de ”Rege”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media