(P) Primul trofeu al sezonului pentru Klopp sau se răzbună Pochettino?
vizual digi 1
(P) Cu gândul la D10S. Napoli - Barcelona, meci special în “casa” lui Diego Maradona
adrian mutu
Video Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

”Șase”, începe play-off-ul din eșalonul secund! Tot ce trebuie să știi să poți pune pariuri SuperInformate!

03.07.2020, 15:37

De Levente Balint

superbet
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Vineri, 3 iulie, de la ora 17:00, prin duelul dintre Turris Turnu Măgurele și FC Argeș va demara ”play-off”-ul care va decide cele două promovate în prima ligă, precum și echipa care va accesul barajul de rămânere/promovare în prima divizie.

Federația Română de Fotbal a decis ca din acest sezon să se desfășoare doar acest mini-campionat din șase echipe, cu numai cinci runde în total. S-au înjumătățit punctele obținute până acum, astfel că tabela arată astfel înainte de ”restart”: UTA - 25P, CS Mioveni - 20p, Turris - 20p, FC Argeș - 19p, Petrolul Ploiești - 19p, Rapid București - 19p. Alege-ți favoriții și plasează pariul câștigător.

Deschide cont și pariază la Superbet!

CS Mioveni, Turris și Rapid au beneficiat de rotunjire de puncte, dar acest lucru poate fi în dezavantajul lor. Dacă două echipe termină la egalitate acest mini-sezon, prioritate în clasarea finală, după caz, va avea formația care nu a beneficiat de amintita ajustare.


UTA, PRINCIPALA FAVORITĂ, NU A DISPUTAT NICIUN AMICAL

Bătrâna Doamnă” se gândea deja la prima divizie în luna martie, atunci când s-a întrerupt campionatul din cauza stării de urgență. UTA lui Laszlo Balint avea 50 de puncte la activ, cu un avans de 11 puncte față de principala urmăritoare. Alb-roșiii au consemnat numai trei înfrîngeri în tot sezonul, iar acasă au fost cu adevărat stăpâni. Un singur meci domestic nu a fost adjudecat de arădeni, 1-1 cu Mioveni, acesta fiind și singurul duel de pe malul Mureșului în care ei au primit gol în 2019-20.

Cu golaverajul 49-13, UTA avea cel mai bun atac din divizia secundă, precum și a doua defensivă a seriei. Cât de bună e apărarea arădeană este relevat de faptul că UTA a primit un singur gol în ultimele șase etape.

În mod curios, arădenii nu au disputat niciun meci amical în această întrerupere.

MIOVENI, CONTONDENTĂ ÎN DEPLASARE

Cu puțin timp înaintea opririi temporare a sezonului, CS Mioveni l-a numit ca antrenor pe Claudiu Niculescu. Argeșenii s-au consacrat în această stagiune ca fiind echipa cea mai bună pe terenuri străine, acolo unde au adunat 20 de puncte în 11 jocuri. Galben-verzii au un singur eșec extern, un 0-2 la Farul.

Mioveniul este poate cea mai pragmatică formație din Top 6. Numai opt meciuri cu ”Over 2,5 goluri” au înșirat argeșenii în 2019/20. Dintre toate primele șase clasate, galben-verzii au adunat deocamdată cele mai multe egaluri, 9. De-altfel, opt partide stagionale ale lor au avut X pauză / X final.

Una din ultimele repetiții înainte de restart a fost un 1-2 cu Astra Giurgiu.

TURRIS, FĂRĂ ÎNFRÂNGERE ACASĂ

Nou promovată, Turris Turnu Măgurele a surprins în acest sezon, fiind acum pe loc de baraj. Cel mai tare aspect este acela că teleormănenii, în ciuda faptului că sunt în premieră în eșalonul secund, nu au pierdut deloc acasă în 2019/20, acolo unde au adunat șapte victorii și patru remize. La Turnu Măgurele, elevii antrenați acum de Erik Lincar au câștigat de șase ori după ce a fost egal la pauză!

Lincar a fost cel care a promovat cu Turris, apoi, în toamnă, a fost schimbat cu Florin Bratu, acesta din urmă lăsându-i locul lui Marius Baciu. Lincar a revenit în ianuarie în post, readucând-o pe Turris în prim-plan: a scos un 0-0 la Rapid, a trecut acasă de Concordia cu 2-1, apoi trupa din Turnu Măgurele a învins cu 1-0 la Farul, generând astfel primul eșec pe teren propriu, în 2019/20, pentru dobrogeni.

Cu puțin timp înainte de ”play-off”, Turris a cedat cu 1-4 într-un joc de verificare cu Rapid.

FC ARGEȘ VISEAZĂ REVENIREA CU IONUȚ BADEA

Preluată în toamnă de fostul ”secund” al naționalei, Ionuț Badea, FC Argeș a cunoscut un remarcabil reviriment, ajungând acum la 13 meciuri succesive fără eșec în L2. Ultima înfrângere în campionat datează din 16 octombrie 2019, 1-2 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Descoperă aici toată oferta pentru meciurile din play-off-ul pentru promovare.

Alb-violeții au avut o primă parte de campionat în care au manifestat probleme pe teren propriu. Din 12 jocuri domestice, ei au pierdut două și au bifat patru egaluri.

Interesant este că ultima promovare a Argeșului, în 2008, a fost obținută tot cu Ionuț Badea.

Într-o ultimă verificare, piteștenii au trecut cu 3-1 de Universitatea Craiova, oltenii având o echipă cu mai multe rezerve, dar și cu jucători importanți, precum Vătăjelu.

PETROLUL, NEINSPIRATĂ PE ”OZN ARENA”

Anul trecut, Petrolul a ratat chiar și barajul, iar acest an nu a fost nici el unul prea grozav, cel puțin până acum. Prahovenii au fost preluați în iarnă de Costel Enache, cel care a preluat o zestre modestă adunată în duelurile de acasă. Deși au o arenă populată des cu fani pasionali, Petrolul s-a situat doar pe poziția 10 în clasamentul punctele adunate în meciurile de acasă. Și chit că are un lot bun, trupa galben-albaștrilor oferă partide nu foarte spectaculoase. În medie, în jocurile ploieștenilor s-au marcat până acum numai 1,9 goluri/partidă.

Găzarii” au susținut în această perioadă de întrerupere mai multe teste: 0-0 cu Astra Giurgiu, 1-0 cu FC Hermannstadt, 1-3 cu Viitorul și 4-1 cu o selecționată juvenilă a Viitorului.

RAPID MIZEAZĂ PE EXPERTUL PROMOVĂRILOR

Dan Alexa a venit în locul lui Daniel Pancu, chiar în momentul în care campionatul s-a întrerupt. ”Chirurgul” are deja trei promovări în palmares: cu ACS Poli în 2015, cu Rapid în 2016 și cu Dunărea Călărași în 2018.

2020 a fost greu până acum pentru giuleșteni, cei care nu au marcat niciun gol la nivel oficial în prezentul an calendaristic: 0-0 acasă cu Turris, 0-0 la ASU Politehnica și 0-1 acasă cu Reșița, au fost rezultatele care au grăbit plecarea lui ”Pancone”.

Alb-vișiniii au fost printre cei mai activi la capitolul meciuri de pregătire: au pierdut, 0-1 cu Dinamo, au remizat, 2-2 la Astra, iar deunăzi au trecut cu 4-1 de contracandidata la promovare, Turris. Instalează gratuit cea mai tare aplicație de pariuri sportive din România!

CARE ESTE MOTIVUL DE OPTIMISM AL RAPIDULUI

Interesant este că înaintea acestui mini-campionat, deși este situată pe locul 6, Rapidul are cele mai mari motive de optimism. Asta pentru că bucureștenii au cel mai bun bilanț din jocurile directe desfășurate până acum cu celelalte cinci contracandidate. Cel mai prost stă Petrolul, trupă care nu a învins până acum niciuna dintre formațiile cu care se va încleșta în cele cinci runde din ”play-off”. Iată cum se prezintă clasamentul neoficial al disputelor ”H2H” din acest sezon:

  • Rapid 13p. (2-0 cu UTA, 5-1 cu Mioveni, 1-3 și 0-0 cu Turris, 2-0 cu Argeș, 1-0 cu Petrolul).

  • UTA 9p. (1-1 cu Mioveni și Turris, 0-0 cu Argeș, 0-2 cu Rapid și de două ori 3-0 cu Petrolul).

  • Mioveni 9p. (1-1 cu UTA, 5-2 cu Turris, 1-1 și 2-0 cu Argeș, 1-5 cu Rapid, 0-0 cu Petrolul)

  • Turris 6p. (1-1 cu UTA, 2-5 cu Mioveni, 2-3 cu Argeș, 0-0 și 3-1 cu Rapid, 1-1 cu Petrolul)

  • Argeș 6p. (0-0 cu UTA, 1-1 și 0-2 cu Mioveni, 3-2 cu Turris, 0-2 cu Rapid, 1-1 cu Petrolul)

  • Petrolul (de două ori 0-3 cu Petrolul, 0-0 cu Mioveni, 1-1 cu Turris și Argeș, 0-1 cu Rapid).

PRIMA RUNDĂ: CAPUL DE AFIȘ, LA ARAD

Turris – FC Argeș (3 iulie, ora 17:00). În tur, a fost 3-2 pentru piteșteni, în prima întâlnire oficială dintre cele două trupe. Teleormănenii nu au decât un singur eșec în ultimele nouă etape, un 2-5 la CS Mioveni. Interesant este că se vor duela cel mai slabe apărări din Top 6, ambele primind câte 25 de goluri în acest sezon.

Turris nu a fost niciodată condusă la pauză, acasă, în 2019/20. Oaspeții se bazează pe atacantul de 22 de ani Blejdea, marcator a 12 goluri în actuala stagiune.

CS Mioveni – Rapid (7 iulie, ora 20:00). Giuleștenii au un ascendent moral din punct de vedere statistic. Rapidul a câștigat toate partidele oficiale disputate până acum contra argeșenilor. În 2007-08, bucureștenii au câștigat cu 2-1 și 3-0, în 2011/12 s-au impus tot cu 2-1 în deplasare, apoi au învins cu 4-0 acasă. Acestea au fost confruntări din campionat. În acest sezon de eșalon secund, Rapidul s-a impus cu 5-1 la Mioveni. Atunci însă, ambele trupe aveau alți antrenori: Marius Stoica, respectiv Daniel Pancu.

Gazdele nu au marcat niciun gol în ultimele trei meciuri de pe teren propriu.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM ÎNAINTE DE ”PLAY-OFF”

Albert Voinea, cu 14 reușite, este golgeterul la zi din eșalonul doi. Acesta a venit în iarnă la Turris, de la Ripensia. Atacanții „Utiști” Buhăcianu (13) și Rus (12) sunt argumentele liderului în ceea ce privește luptele din Top6.

Turris are nouă meciuri stagionale în care a marcat câte două goluri.

Rapid s-a încurcat în acest sezon cu formațiile din zona inferioară a tabelei: a pierdut cu 2-3 la retrasa Snagov, a remizat acasă, 0-0 cu Ripensia și a cedat cu 0-1 la Csikszereda.

Dintre cele șase candidate la promovare, FC Argeș a adunat până acum cele mai multe meciuri cu ”Over 2,5 goluri”: 13 din totalul de 23.

#PAERIEMPEBINE #ÎMPREUNĂSUNTEMSUPER

Etichete:


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda5
Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
adrian mutu
Video Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”

Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare
andrei-vlad
Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
”17.000.000€”. Marius Șumudică a vorbit despre lovitura reușită într-un an și jumătate
marius

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media