ronnie-1

Ronnie O`Sullivan, învins în decisiv în finala European Masters de la Bucureşti

Gabriela Szabo: "Îmi doresc din tot sufletul să devin preşedintele COSR, aşa cum mă recomandă şi CV-ul"

dodean monteiro

Două medalii asigurate la Europeanul de tenis de masă. Trei români, în semifinale la dublu mixt

szabo

Gabriela Szabo: "Îmi doresc din tot sufletul să devin preşedintele COSR, aşa cum mă recomandă şi CV-ul"

14.10.2016, 13:23
  • Handbal, Liga Campionilor: Gyor - CSM Bucureşti (luni, 20:00, Digi Sport 1)

  • Liga 1, etapa a 26-a: FCSB - Sepsi (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Fosta atletă Gabriela Szabo a declarat, după ce şi-a depus candidatura la preşedinţia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, că îşi doreşte din tot sufletul să ocupe acest post şi consideră că CV-ul o recomandă în pentru funcţia de conducător al COSR.

"Sunt mândră că în spatele meu am un număr mare de campioni mondiali şi olimpici, poate sportivi uitaţi, dar trebuie să ne aducem aminte de trecut. Eu vin cu foarte multă energie să o pun în slujba sportului românesc, dar nu voi putea singură. Am nevoie de echipă, federaţii şi sportivi. Cel mai mare avantaj al meu este experienţa şi CV-ul. În plus am crescut în acest domeniu de la vârsta de 13 ani şi am trecut prin toate etapele. Îmi doresc din tot sufletul să devin preşedintele COSR, aşa cum mă recomandă şi CV-ul. Nu a fost o decizie grea, am cugetat la ea însă, dar având în vedere situaţia care s-a creat după Jocurile Olimpice am zis că este momentul să pun umărul la reforma sportului românesc", a spus Szabo, informează news.ro.

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului speră ca generaţia următoare de sportivi să îi calce pe urme: "Pentru mine este o mare onoare. Este una dintre cele mai importante funcţii din sportul românesc. Mi-am depus această candidatură cu speranţa că echipa sportului românesc va face din nou echipă şi vom aduce pentru România aur. Sunt de aproape 30 de ani în sportul românesc, de la vârsta de 13 ani, am crescut în sport, respir sport şi sper ca generaţia viitoare să ne calce pe urme. Sper ca Jocurile Olimpice din 2020 şi celelalte să ne aducă bucurie în suflet. Avem nevoie pentru că sportul este un ambasador şi fiecare cetăţean se identifică prin performanţă".

Gabriela Szabo a afirmat cu lupta pentru preşedinţia COSR va fi o competiţie frumoasă şi a precizat că în acest moment are cea mai bună strategie pentru revitalizarea sportului românesc.

"Este o competiţie frumoasă pentru că lucrăm în sport. Important este ca acela care e mai pregătit şi cu o strategie mai bună pentru dezvoltarea sportului să câştige. Acum am cea mai bună strategie pentru revitalizarea sportului românesc, am experienţă managerială, atât la nivel naţional, cât şi internaţional, şi CV-ul meu mă recomandă pentru această funcţie importantă. Nu vreau să comentez cum se va împărţi lumea sportului. Este o competiţie, fiecare dintre noi trebuie să ne promovăm strategia şi sper ca strategia mea să fie apreciată şi votată de cei pentru care suntem aici", a mai spus fosta atletă.

Gabriela Szabo a fost însoţită la depunerea candidaturii de mai mulţi oameni din sport, printre care preşedintele CS Rapid, Valeria Caciureac, fostul preşedinte al FR Handbal Cristian Gaţu, fostul pugilist Mihai Leu, fostul preşedinte al COSR, Alin Petrache, fosta gimnastă Monica Roşu şi fosta atletă Nicoleta Grasu.

Tot azi, fosta atletă Anişoara Cuşmir, secretarul general al Federaţiei Române de Schi şi Biatlon, Puiu Gaşpar, secretarul general al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Alexandru Hălăucă, şi preşedintele Federaţiei Române de Kaiac-canoe, Ioan Bârlăderanu, şi-au depus candidatura la funcţia de membru al Comitetului Executiv al COSR.

Preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, Mihai Covaliu, şi-a depus, miercuri, candidatura la preşedinţia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, fiind prima persoană care şi-a înregistrat dosarul pentru alegerile din noiembrie.

Pentru funcţia de membru în Comitetul Executiv al COSR şi-a mai depus candidatura Vasile Câtea, preşedintele FR Box, Răzvan Pârcălabu, preşedintele FR Lupte, Cristinel Romanescu, preşedintele FR Tenis de masă, Irina Deleanu, preşedintele FR Gimnastică ritmică, George Cosac, preşedintele FR Tenis, Sorin Iacoban, preşedintele FR Şah, şi George Boroi, preşedintele CSA Steaua.

Până în acest moment, pentru funcţia de vicepreşedinte COSR s-au înscris Sorin Babii, preşedintele FR Tir, şi Alexandru Dedu, preşedintele FR Handbal.

Depunerea dosarelor de candidatură pentru funcţiile de conducere şi de membru al Comitetului Executiv al COSR se poate face până în 17 octombrie, la ora 18.00. A doua zi se întruneşte Comisia de Etică a forului, pentru validarea candidaturilor, care vor fi prezentate apoi în şedinţa Comitetului Executiv, programată în 24 octombrie. Alegerile vor avea loc în 15 noiembrie.

Preşedintele COSR, Alin Petrache, şi-a prezentat demisia, la 29 august, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al COSR, el motivându-şi decizia prin neîndeplinirea obiectivului de medalii la Jocurile Olimpice de la Rio.

Alin Petrache era preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român din 2014. COSR este condus până la alegeri de Nicu Vlad, vicepreşedinte al forului şi preşedinte al FR Haltere.

Citește și:
Cod portocaliu de ger extrem în aproape toată România. Se anunță -22 de grade

Cod portocaliu de ger extrem în aproape toată România. Se anunță -22 de grade

Meteorologii anunță cod portocaliu de frig în următoarele zile în aproape toată țara. Harta...

digi24.ro
Sondajul zilei
Citeşte şi

Exclusiv Lupescu prinde tot mai mult teren! Orașele în care a avut succes ”A fost foarte bine primit”

lupescu

Al doilea cel mai mare stadion din țară riscă să se prăbușească. „Nu putem discuta de investiții”

Al doilea cel mai mare stadion din țară riscă să se prăbușească. „Nu putem discuta de investiții”

Exclusiv Mutu nu-i dă șanse lui Lupescu: ”Ai fost plecat 5 ani și vii cu două luni înainte? Burleanu va câștiga”

M2ExYjFiZDUxYmU0OWNhOTMwZDUxZjA2YmQ5OWEz.thumb

Exclusiv Burleanu, trimis la plimbare: ”Dacă ar avea bun-simț ăsta de e acum ar trebui să se retragă”

NGMzZmFjZmE5YTUxODY3ZjEzOWIzMmFlZWY5.thumb
Comentarii

Cross

ProFM
Lora a anunţat vestea cea mare în direct la ProFM! Este super încântată

Lora a anunţat vestea cea mare în direct la ProFM! Este super încântată

ProFM
Transformarea acestui tânăr după o discuţie cu frizerul! De la 127 de kg. a ajuns un model de top

Transformarea acestui tânăr după o discuţie cu frizerul! De la 127 de kg. a ajuns un model de top

Digi Film
Adio, Antonio Banderas si Catherine-Zeta Jones! Cine sunt noii actori din

Adio, Antonio Banderas si Catherine-Zeta Jones! Cine sunt noii actori din "Zorro"

Digi Film
Are 1m si 35cm si castiga milioane de dolari! Cum arata femeia care l-a cucerit: FOTO

Are 1m si 35cm si castiga milioane de dolari! Cum arata femeia care l-a cucerit: FOTO