Advertorial Superbet

(P) Super echipele care au câștigat în premieră Liga Campionilor

12.08.2020, 14:45
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 2

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Autor: Răzvan Zeldea

În fiecare an, cele mai bune echipe din Europa luptă pentru mult râvnitul trofeu al Ligii Campionilor. An de an, cluburile de tradiție, cu bugete colosale, pe măsura ambițiilor, pleacă la drum cu un obiectiv foarte clar definit: câștigarea celei mai importante competiții intercluburi din lume. Totuși, istoria ne-a arătat că nu întotdeauna favoritele ajung să-și graveze numele pe trofeu. Indiferent de discrepanțele dintre contracandidate, fotbalul a avut mereu o doză, mai mică sau mai mare, de imprevizibil. De-a lungul timpului, pe lângă granzii Europei, renumiți pentru palmaresul bogat în performanțe, apar și echipe care produc surpriza. Astfel, formații la care nu se gândea nimeni, în final, ajung să ridice trofeul deasupra capului.

În actuala ediție de Champions League, cu toate problemele generate de pandemie, am ajuns în faza sferturilor de finală. Cum tabloul principal a fost stabilit în urmă cu ceva timp, putem observa câteva aspecte extrem de interesante. Real Madrid, Juventus și Liverpool au fost eliminate, astfel că acum, în sferturi, avem doar două echipe care au câștigat Liga Campionilor, Barcelona și Bayern Munchen, care se întâlnesc într-un meci direct. Așadar, în marea finală vom avea cel puțin o formație care nu și-a adjudecat niciodată trofeul și îl poate cuceri în premieră. Prin urmare, merită să aducem în discuție trecutul, echipele care, la un moment dat, au câștigat în premieră Champions League.

Alege-ți favoriții și plasează pariul câștigător. Deschide cont și pariază la Superbet!

Chelsea, ultima echipă care a câștigat Champions League în premieră

După cum știm deja, fotbalul poate fi plin de surprize, iar competițiile europene, unde orice pas greșit poate duce la eliminare, sunt extrem de atractive pentru pasionați și pariori. Ultima dată când o echipă a câștigat Liga Campionilor în premieră a fost în anul 2012. La vremea respectivă, Chelsea, cu Roberto Di Matteo pe bancă, ajungea în ultimul act al competiției după ce, în fazele eliminatorii, le învingea pe Napoli, Inter Milan și Barcelona. În marea finală, londonezii au trecut de Bayern Munchen, la capătul unei partide unde câștigătoarea a fost desemnată după executarea loviturilor de departajare. Suporterii englezi au trecut printr-un adevărat carusel de emoții. Bayern Munchen deschidea scorul în minutul 83, iar când totul părea terminat pentru Chelsea, Drogba a restabilit egalitatea cu două minute înainte de final, trimițând meciul în prelungiri. Acolo, bavarezii puteau închide meciul, dar Robben a ratat un penalty în prima repriză din extra time. La final, Chelsea a ieșit triumfătoare și a creat un precedent. Pentru prima dată în istorie, trofeul Champions League a mers la Londra.

Înaintea duelului cu Bayern Munchen, Chelsea mai jucase o singură dată în istorie o finală de Champions League, în 2008, când a pierdut împotriva celor de la Barcelona. Patru ani mai târziu, londonezii au învățat din propriile greșeli și au cucerit trofeul chiar în Germania, pe Allianz Arena.

Descoperă aici toată oferta pentru meciurile din Liga Campionilor!

Marseille a câștigat prima ediție de Champions League, în noul format

În sezonul 1992-1993, cea mai importantă competiție europeană a fost reformată din temelii. Cupa Campionilor Europeni a devenit ceea ce noi cunoaștem astăzi ca fiind Liga Campionilor. Cu o nouă structură, unde trebuia să treci de mai mulți adversari pentru a câștiga trofeul, Marseille s-a autodepășit din orice punct de vedere și a devenit prima echipă care se impune în noul format. Cu greu poate fi tradusă în cuvinte bucuria francezilor. Performanța a fost cu atât mai mare cu cât Marseille nu doar că a câștigat în premieră cea mai importantă competiție europeana, ci a devenit primul club francez care își adjudecă mult râvnitul trofeu. Reușita lui OM a fost un real motiv de fericire națională.

Din nefericire pentru români, în drumul spre finală Marseille a eliminat-o pe Dinamo București. Astfel, prima finală de Champions League le reunea pe Marseille și Milan. Francezii plecau cu șansa a doua, întrucât AC Milan avea un lot plin de jucători de clasă mondială, care pot face diferența în orice moment al jocului. Cu fotbaliști precum Jean-Pierre Papin, Marco van Basten, Rijkaard, Baresi sau Maldini în primul 11, cu greu putea fi vreo echipă favorită în fața italienilor. Totuși, Marseille nu s-a lăsat intimidată de vedetele Milanului. Finala a fost decisă de către un fundaș, Basile Boli, care a marcat singurul gol al partidei în minutul 43.

7 mai 1986, ziua în care Steaua București a devenit regina Europei

7 mai 1986. O dată de referință în fotbalul românesc, o zi pe care niciun suporter român nu o poate uita vreodată. A fost apogeul unei generații, momentul în care, din punct de vedere fotbalistic, am ajuns în fruntea ierarhiei. Steaua devenise o echipă de temut, un adversar redutabil pentru orice formație. În ziua de 7 mai, jucătorii roș-albaștrilor au devenit eroi naționali.

În sezonul european 1985-1986, Steaua București a câștigat în premieră Cupa Campionilor Europeni, după ce a învins-o pe Barcelona în ultimul act. Cele două echipe s-au anihilat reciproc pe tot parcursul partidei, astfel că la fluierul final al arbitrului tabela încă era imaculată. Echilibrul s-a păstrat și în prelungiri, iar câștigătoarea a fost desemnată la loviturile de departajare, acolo unde Helmuth Duckadam avea să devină „Eroul de la Sevilla”, după ce a apărat patru penalty-uri și a intrat definitiv în istorie.

Instalează gratuit cea mai tare aplicație de pariuri sportive din România!

Celebra echipă a Stelei de atunci, care ne-a pus pe harta fotbalului mondial, în drumul spre finală, le-a eliminat pe Vejle Boldklub, Budapest Honved, Kuusysi Lahti si Anderlecht. Acum, dacă privim retrospectiv, o astfel de performanță pare inimaginabilă, utopică. De aceea, reușita Stelei din 1986 este și va rămâne un moment de referință pentru fotbalul autohton.

Alte 7 echipe au câștigat Liga Campionilor în premieră

Pe lângă echipele amintite mai sus, doar alte șapte formații au reușit performanța de a câștiga în premieră trofeul Champions League. În 1967, Celtic o învingea pe Inter Milan cu scorul de 2-1. Patru ani mai târziu, Feyenoord trecea de Celtic în ultimul act, după prelungiri, scor 0-1, cu un gol marcat de Kindvall în minutul 117.

Aston Villa, în anul 1982, a câștigat finala disputată împotriva lui Bayern Munchen, scor 1-0. Anul imediat următor, fotbalul mondial făcea cunoștință cu o nouă premieră: Hamburg se impunea în fața celor de la Juventus, scor 1-0. În 1988, după o remiză albă, PSV a câștigat trofeul la loviturile de departajare, în detrimentul Benficăi.

În 1991, Steaua Roșie Belgrad a câștigat la penalty-uri finala cu Marseille. În acea echipă se regăsea și Miodrag Belodedici, care, la momentul respectiv, a devenit primul fotbalist care câștiga Liga Campionilor cu două formații diferite. În 1996, Borussia Dortmund a dus trofeul în Germania, după ce a trecut în ultimul act de Juventus, cu scorul de 3-1.

Etichete: pariuri sportive , advertorial superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Video ”Execuție” în 21 de minute! Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Dan Petrescu, șase ani la CFR Cluj! Anunțul lui Ioan Varga

Cum a reacționat Paul Iacob, după ce a vrut să sară la bătaie cu un suporter. ”Vreau să mă văd cu el”

S-a rupt lanțul de iubire. Suporterii Rapidului au răbufnit după al 6-lea eșec din play-off. Ce au scandat

Citeşte şi

(P) Un punct până la glorie: FCSB pregătește fiesta la meciul cu Farul!

(P) El Clasico pentru titlu! Real Madrid – Barcelona decide campioana din LaLiga

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”