România are şapte echipaje calificate în finalele Campionatelor Mondiale de kaiac canoe din Cehia, de la Racice / Foto: Facebook @https://www.facebook.com/FederatiaRomanaKaiacCanoe

7 echipaje româneşti în finalele Campionatelor Mondiale de Canotaj

articol scris de Digi Sport
22.09.2022, 15:41
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Şase echipaje româneşti (trei feminine şi trei masculine) s-au calificat joi în finalele Campionatelor Mondiale de canotaj de la Racice (Cehia), care se adaugă ambarcaţiunii feminine de opt rame plus cârmaci (8+1), ajunsă deja în ultimul act.

7 echipaje româneşti în finalele Campionatelor Mondiale de Canotaj

Ionela Cozmiuc (schif simplu categorie uşoară) a câştigat prima semifinală cu timpul de 7min42sec07/100, fiind urmată de olandeza Martine Veldhuis (7min44sec86/100) şi de sud-africana Kirten Mccann (7min49sec34/100), calificate de asemenea în finala de vineri.

Ioana Vrînceanu şi Denisa Tîlvescu, în barca de dublu rame fără cârmaci, s-au impus în prima semifinală cu timpul de 7min11sec04/10 şi au acces în finala de sâmbătă, alături de Olanda (7min12ec75/100) şi de Croaţia (7min16sec61/100).

Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan (dublu rame fără cârmaci) au ocupat locul secund în prima semifinală, cu timpul de 6min28sec94/100, fiind devansaţi la mare luptă de Marea Britanie (6min28sec57/100), dar s-au calificat în finala de sâmbătă alături de Noua Zeelandă (6min34sec96/100).

Barca feminină de patru rame fără cârmaci, în componenţă cu Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Magdalena Rusu şi Roxana Anghel, s-a clasat pe locul doi în a doua semifinală cu timpul de 6min46sec14/100, devansată de Olanda (6min44sec10/100), dar a prins finala de sâmbătă alături de Australia (6min46sec16/100).

Echipajul masculin de patru rame fără cârmaci, compus din Mihăiţă Ţigănescu/Mugurel Semciuc/Ştefan Berariu/Forin Lehaci, a ocupat locul secund în prima semifinală (6min03sec06/100), fiind întrecut de Olanda (6min02sec96/100), dar a ajuns în finală alături de Elveţia (6min05sec55/100).

Tot în finala de sâmbătă s-a calificat şi echipajul masculin de patru vâsle (Mihai Chiruţă/Ciprian Tudosă/Ioan Prundeanu/Marian Enache), după ce a ocupat locul doi în a doua semifinală, cu timpul de 5min49sec85/100, fiind întrecut doar de Polonia (5min48sec18/100). Locul 3, ultimul care asigura accesul în finală, a revenit Olandei (5min51sec13/100).

Ambarcaţiunea de 8+1 a României, compusă din Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu şi Victoria Ştefania Petreanu, s-a calificat de marţi în finala prevăzută duminică.

Campioanele olimpice Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, la dublu vâsle, vor concura vineri în semifinale, în aceeaşi zi urmând să participe echipajul masculin de 8+1 al României în recalificări.

România participă la Mondialele de la Racice cu 11 ambarcaţiuni şi 35 de sportivi.

Etichete: kaiac-canoe , campionatele mondiale kaiac canoe cehia , echipaje romanesti


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul unde lua masa, după o postare în care anunța unde era. Numele ei fusese legat de un traficant de droguri care fusese ucis în închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Foto Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text CFR Cluj - Rapid 3-2, ACUM, în direct la Digi Sport 1. Giuleștenii au ratat penalty

Video CFR Cluj, iertată de un cartonaș roșu în meciul cu Rapid? ”Crampoanele pe gambă” / ”E grav, sincer!”

Ce a spus Postecoglou, după ce Radu Drăgușin a ajuns la 6 meciuri consecutive fără minut jucat

Exclusiv Verdictul specialistului, după ce Rapid a cerut penalty în derby-ul cu CFR Cluj

Citeşte şi

Foto ”Bijuteria” de 10.000.000€ din București prinde contur: în 2024 va fi dată în folosință

Video&Foto Victoria carierei! Benny Adegbuyi l-a făcut KO pe marele Badr Hari! Prestație uimitoare a românului

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”