Judd Trump a devenit, în premieră, campion mondial

"Asul" Judd Trump, campion mondial. L-a spulberat în finală pe "vrăjitorul" Higgins: "Nu vom mai vedea așa ceva"

06.05.2019, 23:44
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Judd Trump este noul campion mondial la snooker. În teatrul Crucible, din Sheffield, englezul de 29 de ani l-a spulberat, pur și simplu, pe John Higgins într-o finală în care Trump a etalat lovituri incredibile.

"Vrăjitorul din Wishaw" nu a avut replică în fața "Asului din mânecă", deși debutul finalei nu anunța o asemenea desfășurare, scorul primei sesiuni fiind 4-4, cu 4 break-uri de peste 100 de puncte. Până la final, au fost 7 break-uri de peste 100, cel mai mare număr din istorie într-o finală.

Trump a reușit execuții de pe altă planetă, printre care și lovituri "pe la spate", făcându-l chiar și pe rivalul său să rămână cu gura căscată. Echilibrul s-a rupt în cea de-a doua sesiune, când Trump a caștigat 8 jocuri la rând, fără ca scoțianul de 43 de ani să poată avea vreo replică.

În cele din urmă, finala de la Crucible s-a încheiat cu un scor incredibil, 18-9 pentru Trump, ceea ce i-a făcut și pe jurnaliștii de la The Guardian să titreze ca "nu vom mai vedea o performanță atât de măreață, niciodată nu vom mai vedea un prim titlu câștigat cu atâta elan".

Prestația lui Trump i-a impresionat chiar și pe legendarii Davis și Hendry, care au comentat partida pentru o televiziune britanică.

Trump, campion mondial în premieră. Higgins, 3 finale consecutive pierdute

Judd Trump a bifat astfel tripla coroană, reușind să câștige toate cele trei turnee majore și și-a luat revanșa în fața lui Higgins pentru finala de campionat mondial pierdută în 2011, scor 15-18. În plus, Trump a mai spălat din rușinea ultimelor nouă întâlniri directe cu Higgins, toate pierdute.

Englezul și-a mai îmbunătățit și palmaresul în fața scoțianului. În cele 31 de dispute, Higgins are 22 de victorii, iar Trump, nouă. De cealaltă parte, Higgins a disputat a opta finală, dintre care a câștigat patru. Interesant este însă că pe ultimele trei le-a pierdut.

Înainte de finală, Trump a avut o premoniție: "Cred că, în mintea tuturor, John este marele favorit. În mintea sa, probabil că este de asemenea un favorit uriaș. Evident, a mai fost acolo, a mai făcut-o. Am credința că pot să-l răpun, dar John este probabil al doilea sau al treilea dintre cei mai buni jucători din toate timpurile".

La final, Judd Trump a fost copleșit de emoții: "Nu pot să exprim în cuvinte. Am muncit foarte mult pentru asta", a spus Trump, în timp ce lui Higgins nu i-a venit să creadă ce l-a "lovit": "M-am trezit în fața unei mașinării de neoprit", a spus scoțianul.

Pentru Trump, a fost al 11-lea turneu de puncte din carieră, el mai având și 9 finale jucate. În plus, Trump a mai câștigat 6 turnee non-ranking.

Pentru trofeul suprem, premiile sunt cele mai mari din istorie, 500.000 de lire sterline pentru învingător și 200.000 de lire pentru finalist. În total, Trump a strâns peste 4 milioane de lire în carira sa, față de cele peste 8 milioane adunate de Higgins.

Etichete: snooker , judd trump , john higgins , judd trump john higgins , finala snooker


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Au luat titlul cu FCSB și acum urmează să semneze contractele + Cine va pleca de la campioană

Exclusiv ”Dacă vine Gigi Becali cu un milion?”. Laszlo Dioszegi a dat răspunsul și și-a anunțat decizia finală

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Citeşte şi

Foto ”Bijuteria” de 10.000.000€ din București prinde contur: în 2024 va fi dată în folosință

Video&Foto Victoria carierei! Benny Adegbuyi l-a făcut KO pe marele Badr Hari! Prestație uimitoare a românului

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”