Constantin Popovici, medalie de aur pentru România / Foto: Instagram @constantin.popovici

Aur pentru România! Constantin Popovici, campion mondial după ce a scris istorie în Noua Zeelandă

articol scris de Digi Sport
28.01.2024, 12:48
  • Premier League: Man. City - West Ham, duminică, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1

Constantin Popovici (35 de ani) a devenit noul campion al circuitului mondial Red Bull Cliff Diving, de sărituri în apă de la mare înălţime, după ce a câştigat ultima etapă a sezonului 2023, desfăşurată sâmbătă şi duminică în Noua Zeelandă, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Campionul mondial, titlu cucerit anul trecut în Japonia, a reuşit două sărituri senzaţionale de pe platforma amplasată la 27 de metri cu care a câştigat etapa şi şi-a adjudecat Trofeul King Kahekili. Compatriotul său Cătălin Preda, vicecampionul mondial la Fukuoka, a luat argintul la Auckland şi a încheiat sezonul pe locul patru la general.

Constantin Popovici, performanță impresionantă

Din 2009, de la prima ediţie a circuitului Red Bull Cliff Diving, doar patru sportivi şi-au adjudecat Trofeul King Kahekili, Constantin Popovici fiind acum al cincilea campion din istoria competiţiei.

Popovici a început sezonul cu două victorii, la Boston şi Paris, iar înaintea ultimei etape era pe prima poziţie în clasamentul general cu un avans de 133 de puncte în faţa britanicului Aidan Heslop.

La Auckland, Constantin Popovici s-a impus cu 413,90 puncte, fiind urmat de Cătălin Preda, 411,65 puncte, şi de spaniolul Carlos Gimeno, cu 404,15 puncte.

"Sunt atât de mândru că am câştigat acest titlu. Pentru mine ultima etapă a fost cea mai dificilă din acest sezon. M-am accidentat cu câteva zile înaintea rundei şi pur şi simplu nu ştiam la ce să mă aştept.

Am fost foarte puternic din punct de vedere mental şi ştiam că trebuie să lupt până la ultima săritură şi exact asta am făcut. Acest trofeu este rezultatul muncii pe care o depun în fiecare zi pentru a fi mereu în cea mai bună formă", a spus Constantin Popovici, care are în palmares şi titlul european la sărituri de la mare înălţime.

În clasamentul general al sezonului, Constantin Popovici a ocupat primul loc, cu 1.032 puncte, fiind urmat de britanicul Aidan Heslop, cu 809 puncte, de spaniolul Carlos Gimeno, 703 puncte, de Cătălin Preda, 698 puncte, etc.

"Am încheiat runda din Noua Zeelandă pe locul doi şi plec de aici mulţumit pentru că am terminat sezonul într-o notă bună. Am avut cea mai bună săritură a etapei în finală şi am dat tot ce am avut mai bun pentru a câştiga. Sezonul 2023 a fost pentru mine ca un 'roller coaster' cu clasări pe podium, dar şi cu unele rezultate mai puţin bune.

Am terminat sezonul pe locul 4, la doar câteva puncte în spatele spaniolului Carlos Gimeno, şi cu siguranţă obiectivul meu în 2024 este să urc mai sus în clasament", a spus, la rândul său, Cătălin Preda.

În competiţia feminină, australianca Rhiannan Iffland şi-a trecut în cont a 35-a victorie din carieră şi cel de-al şaptelea titlu în circuitul Red Bull Cliff Diving, fiind urmată în clasamentul general de conaţionala Xantheia Pennisi şi de canadianca Jessica Macaulay.

Etichete: sarituri in apa , constantin popovici , red bull cliff diving


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Și-a cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $. Cum arată în interior și cu cât vinde acum casa pe roți

După ani de zile în care a trăit și a amenajat rulote, o tânără a făcut o pasiune pentru transformarea lor și chiar a intrat într-o comunitate a cărei membri lucrează la proiecte similare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Oficial Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

Exclusiv 36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului

Dennis Man, gata să semneze "contractul carierei"! Fotbalistul a sosit în România

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Antrenorul lui Alaves a anunțat ce se întâmplă cu Ianis Hagi, după ce a atins de 3 ori mingea cu Getafe

Inexplicabil: o echipă din Champions League și-a jucat retrogradarea în ultima etapă! Cum s-a terminat

Foto Cristiano Ronaldo s-a dus la ”bătaia greilor”, dar nu se aștepta la așa ceva. Ce a pățit după ce a intrat în sală

Decizia luată de Răzvan Lucescu la PAOK, înaintea meciului care decide titlul în Grecia

Citeşte şi

Foto ”Bijuteria” de 10.000.000€ din București prinde contur: în 2024 va fi dată în folosință

Video&Foto Victoria carierei! Benny Adegbuyi l-a făcut KO pe marele Badr Hari! Prestație uimitoare a românului

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

Contractul ”beton” prin care Nelu Varga vrea să-l convingă pe Risto Radunovic să o trădeze pe FCSB pentru CFR Cluj citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep s-a retras din nou! Românca a mai ratat un turneu important. Când poate reveni în circuit citeşte ştirea pe ziare.com

Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Digi World

Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent

Digi Animal World

Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină