Elena Andrieş a cucerit aurul la CE de haltere

Debut perfect pentru România, cu trei medalii de aur și două de bronz la CE de haltere, de la Izvorani

26.03.2018, 22:06
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

UPDATE 22:00 Ilie Constantin Ciotoiu a câştigat medaliile de bronz la stilul aruncat (137 kg) şi la total (247 kg) în cadrul categoriei 56 kg de la Campionatele Europene 2018 de haltere pentru seniori de la Izvorani, în timp ce medalia de aur la total i-a revenit spaniolului Josue Brachi cu 254 kg.

La stilul aruncat, medalia de aur i-a revenit italianului Mirco Scarantino cu 138 kg, care a fost urmat în clasament de spaniolul Josue Brachi (138 kg), dar mai greu la cântar, şi de românul Ilie Constantin Ciotoiu cu 137 kg.

Ciotoiu a intrat în concurs la 137 kg şi după ce a ridicat greutate, a ratat apoi succesiv la 141 kg şi 145 kg. Cristian Marian Luca s-a clasat pe locul 7 cu 125 kg.

La total, Brachi a ocupat primul loc cu 254 kg, urmat de Mirco Scarantino cu 253 kg şi de Ilie Constantin Ciotoiu cu 247 kg.

Cristian Marian Luca a ocupat locul 6 la total cu 232 kg.

Ilie Constantin Ciotoiu repetă performanţa de la CE 2017, când a câşigat tot 2 medalii de bronz, la aruncat şi la total.


UPDATE 19:13 Elena Andrieş a cucerit trei medalii de aur, la total (179 kg), smuls (79 kg) şi aruncat (100 kg), la categoria 48 kg a Campionatelor Europene de haltere pentru seniori de la Izvorani.

Elena Andrieş a luptat din nou pentru aur cu franţuzoaica Anais Michel la stilul aruncat. Românca a început concursul la 94 kg, a ridicat apoi 98 kg şi 100 kg. Michel a intrat în concurs la 96 kg, a ratat la 100 kg şi la ultima încercare a ratat la 102 kg.

Anais Michel s-a clasat pe locul 2 la total cu 174 kg (78+96), iar medalia de bronz i-a revenit bulgăroaicei Daniela Pandova cu 165 kg (71 kg+94 kg).

La aruncat, Elena Andrieş a ocupat primul loc cu 100 kg, urmată de Anais Michel 96 kg şi Daniela Pandova (94 kg)

Elena Ramona Andrieş (23 de ani), legitimată la CSU Galaţi, a câştigat în 2017 titlul european Under 23 la categoria 48 kg la smuls, argintul la total şi bronzul la aruncat. La CE 2017 de seniori a obţinut medalii de bronz la smuls şi total, iar la CM 2017 s-a clasat pe locul 6 la total. 

''Aceste medalii înseamnă foarte mult, e o realizare care îmi dă puterea să merg mai departe. Nu mă aşteptam să ajung unde am ajuns. Sunt foarte emoţionată şi foarte bucuroasă în acelaşi timp. Eu sunt mândră de ceea ce fac şi sper ca lumea de acasă să mă vadă şi să fie mulţumită de ceea ce am făcut eu. Am muncit foarte mult şi am trecut prin multe, dar vreau să le mulţumesc antrenorilor mei care mi-au fost alături în acest timp şi m-au înţeles. Tot timpul m-au sprijinit. Am fost o perioadă accidentată, dar mi-am revenit. Nu am fost sigură de medaliile de aur, am fost sigură doar de medalii, dar nu ştiam ce culoare o să aibă medalia'', a declarat Andrieş, cu lacrimi în ochi. 

Elena Andrieş se anunţă o certitudine pentru JO 2020 de la Tokyo, dar sportiva de la CSU Galaţi evită să facă promisiuni: ''Până la Tokyo mai sunt alte obstacole de trecut şi apoi vom vedea ce va fi pe viitor. Nu promit nimic. Pentru Mondiale, momentan nu vreau să spun nimic, vom vedea pe parcurs ce se va întâmpla. Până atunci va trebui să muncim şi mai mult. Anul trecut am vrut medalii la CM, dar am fost puţin accidentată''. 


Elena Andrieş a câştigat prima medalie a României la Campionatele Europene de haltere pentru seniori de la Izvorani. Românca a cucerit aurul la categoria 48 kg, stilul smuls, cu o aruncare de 79 kg.

Andrieş a intrat în concurs la 75 kg, cu o aruncare reuşită, apoi a ridicat 79 kg şi a ratat la 80 kg.

Rivala româncei, campioana europeană Anais Michel (Franţa), a început cu 78 kg, dar a ratat prima încercare, apoi a ridicat 78 kg şi a ratat la 80 kg, clasându-se pe locul 2 cu 78 kg.

Medalia de bronz i-a revenit italiencei Alessandra Pagliaro, cu 74 kg.

Vom reveni cu amănunte despre rezultatul româncei la stilul aruncat.

Etichete: haltere , medalie romania haltere , romania medalii ce haltere , european haltere romania , european haltere izvorani


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

”Am avut un secret!”. MM Stoica a dezvăluit totul, după ce FCSB a câștigat titlul

Denis Drăguș a marcat cu Trabzonspor, iar apoi a ieșit accidentat! Ce a spus românul la final

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Xabi Alonso vrea să aducă la Bayer Leverkusen unul dintre cei mai vechi jucători ai lui Real Madrid

Citeşte şi

Foto ”Bijuteria” de 10.000.000€ din București prinde contur: în 2024 va fi dată în folosință

Video&Foto Victoria carierei! Benny Adegbuyi l-a făcut KO pe marele Badr Hari! Prestație uimitoare a românului

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”