Ciprian Panait / Foto: site @frpadbol

Ciprian Panait este noul director tehnic al Federației Române de Padbol

articol scris de Digi Sport
27.01.2024, 08:23
  • La Liga: Las Palmas - Real Betis, joi, 20:30, DGS 4

  • La Liga: Almeria - Barcelona, joi, 22:30, DGS 1

Ciprian Panait este noul Director al Departamentului Tehnic și coordonator al procesului de formare și specializare pentru antrenori din cadrul Federației Române de padbol.

După cum se știe, în luna noiembrie, România a ieșit campioană mondială la Padbol.

Acord în FR de Padbol și Centrul Național de Formare și Perfecționare al Antrenorilor. Ciprian Panait a fost numit director tehnic

Din acest an, 2024, Federația Româna de Padbol și Centrul Național de Formare și Perfecționare al Antrenorilor (CNFPA) au ajuns la un acord cu privire la formarea și perfecționarea antrenorilor de padbol și urmează să înceapă cursurile de instructor sportiv și antrenor de padbol. 

Panait este lector universitar la U.N.E.F.S., doctor în educație fizică, și specializat în sportul de performață. Ca antrenor de fotbal, Panait a pregătit echipe precum Al Hilal, Al Batin, Al Raed.

Lumea de astăzi este caracterizată de evoluția accelerată în toate sferele. Din această perspectivă sportul cu toate formele sale de practicare își aduce contribuția la  continua  dezvoltare a lumii și societății moderne.

Și padbolul se înscrie în acest curent, aducând multe idei inovatoare și noutăți de ordin tehnico-tactic, care plasează acest sport într-o poziție favorabilă, din perspectiva actualilor și viitorilor practicanți.

Este ușor de practicat, nu necesită aptitudini speciale, este accesibil,  dinamic și poate declanșa trăiri intense. În unele regiuni ale globului tinde să devină disciplină sportivă, prevăzută în programele școlare. Din această perspectivă, pe baza performatelor înregistrate de echipa națională, campionă mondială, padbolul are premisele care să-i permită să  devină un sport practicat cu regularitate de populația școlară și tineri, în perspectiva dezvoltării globale a jocului.

Nu putem vorbi despre acest sport în România fără a sublinia contribuția doamnei Elisabeta Gherghisan la implementarea padbolului, cea care de facto este cea care a pus bazele practicării organizate a jocului în țară noastră”, a spus, printre altele, Ciprian Panait

Prin această inițiativă, Federația Română de Padbol nu doar promovează sportul, dar și investește în dezvoltarea profesională a viitorilor antrenori, asigurând un standard ridicat al pregătirii în acest domeniu în plină expansiune. Aceste cursuri reprezintă o oportunitate unică pentru ca cei pasionați să devină profesioniști în antrenamentul de padbol și să contribuie la creșterea nivelului de competență și excelență în acest sport fascinant”, a precizat, la rândul său, Elisabeta Gherghișan, președinte Federația Română de Padbol.

Elisabeta Gherghișan, președinte FR de Padbaol / Foto: site @frpadbol

Comunicatul FR de Padbol: Procesul de formare și perfecționare a antrenorilor de padbol va fi structurat în două etape

”Cursul de Instructor Sportiv: Prima etapă necesară în procesul de formare, acest curs servește ca pas premergător obligatoriu. Absolvirea acestuia constituie prima treaptă către o carieră în antrenoratul de padbol.

Cursul de Antrenor: În a două etapă a procesului de formare este vorba de un curs complex ce se desfășoară pe o durată de doi ani,  sau un singur an pentru absolvenții cu studii de licență în educație fizică și sport. Cursanții vor primi cunoștințe solide în teoria antrenamentului, strategii de joc, psihologia sportului și aspecte legate de sănătatea sportivilor.

De asemenea, cursanții vor beneficia de instruire specializată în cadrul Federației Române de Padbol, iar practica, o componentă esențială a cursului, se va desfășura în cluburile de padbol la care fiecare cursant este afiliat”, este precizat pe siteul FR de Padbol.

Etichete: ciprian panait , elisabeta gherghisan , fr padbol


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul Crângași a încercat să apere două fete

Bărbatul de 46 de ani care a fost omorât de doi tineri, de 16 și 20 de ani, lângă Parcul Crângași din București, a încercat să apere două fete, fiicele iubitei lui, care îl însoțeau.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota primită de Radu Drăgușin, după ce a jucat peste 100 de minute cu Manchester City

Foto Ianis Hagi, lovit în față de Vinicius Junior! Gestul făcut imediat apoi de starul lui Real Madrid

Video Ce a spus Ange Postecoglou despre Radu Drăgușin chiar pe gazon, imediat după meciul cu Manchester City

Radu Drăgușin i-a făcut pe spanioli să exclame ”Incredibil! Inexplicabil!” în meciul cu City. Reacția lui spune totul

Video Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Cristiano Ronaldo a cerut, arabii trec la treabă: transfer de peste 100.000.000€ la Al-Nassr!

Posibilii adversari ai Corvinului în preliminariile Europa League, după câștigarea Cupei României

Exclusiv Mircea Lucescu a reacționat, după ce Corvinul a câștigat Cupa României: ”În primul rând, e mulțumită lui”

Citeşte şi

Foto ”Bijuteria” de 10.000.000€ din București prinde contur: în 2024 va fi dată în folosință

Video&Foto Victoria carierei! Benny Adegbuyi l-a făcut KO pe marele Badr Hari! Prestație uimitoare a românului

PEROZKim Kardashian, cu părul blond și îmbrăcată într-o rochie mulată, un look în stilul Pamela Anderson, anii '90: „Babewatch”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona Halep! Ce zice de relație citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Digi World

Boala despre care se cunosc „şocant” de puţine lucruri, potrivit experţilor

Digi Animal World

Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat