Mondialele de haltere pentru juniori erau programate în România / Foto: Sport Pictures

Eveniment important care trebuia organizat la Bucureşti, anulat din cauza epidemiei de coronavirus

02.03.2020, 13:47
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Campionatele Mondiale de haltere pentru juniori U20 de la Bucureşti, programate în perioada 14-21 martie, au fost anulate din cauza epidemiei de coronavirus, a anunţat Federaţia Internaţională de Haltere pe site-ul oficial.

''Având în vedere Campionatele Mondiale de juniori 2020, sănătatea şi bunăstarea participanţilor este o prioritate pentru noi. Am făcut toate demersurile pentru a obţine cele mai bune sfaturi în această privinţă.

Recenta răspândire a coronavirusului (COVID19) în lume a fost pe agenda noastră şi a preocupărilor noastre. În prezent, riscul la sănătatea individuală rămâne scăzut. În încercarea de a limita impactul, autorităţile de sănătate publică şi guvernele din întreaga lume au acţionat cu rapiditate, luând măsuri pentru a încetini şi preveni răspândirea virusului. Între aceste măsuri se află şi avertismente de călătorie, interdicţii de călătorie, carantină şi măsuri de auto-izolare'', se arată în comunicatul IWF.

350 de sportivi ar fi trebuit să participe la Mondialele de haltere pentru juniori

''Campionatele Mondiale, cum sunt cele de juniori, programate din 13 martie la Bucureşti, implică oameni din peste 80 de ţări care să fie în aceeaşi incintă împreună. Barele şi greutăţile sunt atinse de multe mâini, iar în acest caz vârsta sportivilor trebuie luată în considerare.

În plus, având în vedere măsurile complexe luate pentru sănătatea publică, IWF nu poate asigura că toţi sportivii din toate naţiunile pot participa (iar dacă participă nu se ştie dacă vor putea reveni acasă)'', precizează forul mondial.

Federaţia Internaţională de Haltere a purtat discuţii îndelungate, în primul rând cu Federaţia Română de Haltere, iar după aceste consultări, la cererea preşedintelui FRH, Nicu Vlad, ''Comitetul Executiv al IWF a fost de acord cu anularea Campionatelor Mondiale de haltere pentru juniori de la Bucureşti, ca măsură de precauţie, având în vedere evoluţia epidemiei COVID19. De asemenea au fost anulare şi reuniunile Comitetului Executiv şi Congresul IWF de la Bucureşti''.

Mondialele de juniori de la Bucureşti reprezentau criteriu de calificare "Gold" pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar la competiţie erau aşteptaţi aproximativ 350 de sportivi din 60 sau 70 de ţări de pe cele 5 continente.

IWF va permite sportivilor să se înscrie la alte competiţii de calificare până la finalul campaniei de calificare la JO 2020, anunţă portalul Inside the Games. ''Cu două luni până la finalul ultimei perioade de calificare, pe 30 aprilie, ar putea exista şi alte anulări sau amânări de concursuri'', precizează sursa.

Etichete: mondiale haltere u20 bucuresti , mondiale haltere juniori 2020 , coronavirus romania


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Costel Gâlcă a făcut toate calculele înaintea derby-ului cu FCSB. De ce este cel mai greu meci al oltenilor

Rangers i-a decis soarta lui Ianis Hagi! Informația venită din Scoția: ”Legăturile sunt arse”

Foto Afacerea de 10 milioane de euro de la Arena Națională de care s-a ales praful

Nu a mai jucat de nouă luni, iar Carlo Ancelotti l-a anunțat titular: ”Suntem cu toții încântați”

Citeşte şi

Foto ”Bijuteria” de 10.000.000€ din București prinde contur: în 2024 va fi dată în folosință

Video&Foto Victoria carierei! Benny Adegbuyi l-a făcut KO pe marele Badr Hari! Prestație uimitoare a românului

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vine pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”