Robert Glinţă are 22 de ani

Robert Glinţă nu s-a mai păcălit! S-a calificat cu adevărat la JO Tokyo 2020 şi e primul român gata de Olimpiadă

28.04.2019, 16:02
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Robert Glinţă a îndeplinit baremul în proba de 100 de metri spate şi devine primul sportiv de la noi calificat la Jocurile Olimpice care se vor desfăşura la Tokyo în 2020. Românul de 22 de ani, considerat una dintre speranţele ale înotului mondial, se poate relaxa acum pentru că performanţa sa a fost confirmată.

UPDATE 16:25: Astăzi, în proba de 50 de metri spate, Glinţă a demonstrat din nou forma excelentă în care se află. A terminat pe locul 2, cu 24,59 secunde (nou record naţional!), fiind depăşit de Kliment Koleşnikov cu numai o sutime de secundă! Pe trei a fost Michael Andrew (SUA) 24,95, iar pe 4 Vladimir Morozov (Rusia) 25,50 secunde. Pentru cele două rezultate, românul va primi 14.000 de dolari.


După cum se ştie, în ianuarie, inclusiv oficialii de la Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern anunţau calificarea lui Glinţă pentru Tokyo, dar după 10 ore a venit şi infirmarea informaţiei. Chiar dacă şi atunci reuşise un timp mai bun de baremul 53,85 secunde, rezultatatele au fost luate în calcul abia de la 1 martie 2019.

Cum s-a calificat Robert Glinţă la JO 2020

Acum, Robert Glinţă a concurat în proba de 100 metri spate într-un format onorant pentru el, alături de Xu Jiayu (China / vicecampion olimpic în 2016, campion mondial în 2017), Kliment Kolesnikov (Rusia / de şase ori medaliat la CE 2018, de trei ori cu aur) şi Ryosuke Irie (Japonia / triplu medaliat olimpic în 2012). Românul a terminat pe locul 3, cu un timp de 53:70, clasându-se în faţa lui Kliment Kolesnikov.

Performanţe Robert Glinţă:

  • campion mondial juniori 100 metri spate
  • medalie de bronz la CE de înot 2017 în proba de 100 metri spate
  • medalie de argint la CE de înot 2018 în proba de 50 metri spate

Ce s-a întâmplat pe 26 ianuarie, când Camelia Potec anunţa calificarea

"Din păcate, deşi timpul e barem A, FINA nu îl ia în calcul acum, abia de la 1 martie. S-a muncit şi s-a dorit să fie deja Tokyo. Mulţumim pentru felicitările transmise", a scris Camelia Potec, fostă campioană olimpică şi actual preşedinte al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, pe Facebook.

Iniţial, mesajul fusese: ”Este primul sportiv român calificat la JO de la Tokyo! Sper ca această calificare să fie de bun augur în vederea unei echipe olimpice cât mai numeroase!”.

Comunicatul FRNP după calificarea lui Robert Glinţă la JO 2020

"Sportivul român Robert Glință s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor! Înotătorul în vârstă de 22 de ani a realizat sâmbătă, 27 aprilie 2019, baremul olimpic în proba de 100 m spate în cadrul unui concurs de la Guangzhou (China).

Contând pentru prima etapă din cadrul circuitului “FINA Champions Swim Series”, întrecerea a avut un format inedit: la cele 14 probe individuale au fost invitați câte patru înotători de top mondial, care au fost medaliați la cele mai importante întreceri din lume. Legitimat la CS Dinamo, Robert a terminat proba cu timpul de 53,70 de secunde".

Etichete: inot , robert glinta , jo2020 , olimpiada tokyo 2020


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Au luat titlul cu FCSB și acum urmează să semneze contractele + Cine va pleca de la campioană

Exclusiv ”Dacă vine Gigi Becali cu un milion?”. Laszlo Dioszegi a dat răspunsul și și-a anunțat decizia finală

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Citeşte şi

Foto ”Bijuteria” de 10.000.000€ din București prinde contur: în 2024 va fi dată în folosință

Video&Foto Victoria carierei! Benny Adegbuyi l-a făcut KO pe marele Badr Hari! Prestație uimitoare a românului

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”