Gui Yuna, după ce a obținut primul loc la o competiție de culturism din Beijing / Foto: Profimedia

Povestea sfâşietoare transformată în exemplu de viaţă. Batjocorită după ce şi-a pierdut un picior, a inspirat o lume întreagă

articol scris de Digi Sport
09.01.2021, 11:31
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Gui Yuna, fostă concurentă la Jocurile Paralimpice din 2004, de la Atena, a revenit în atenția presei internaționale, după ce s-a reprofilat și a câștigat un premiu important la culturism.

Și-a pierdut un picior, a fost batjocorită, dar nu s-a lăsat. Povestea sportivei care a impresionat presa internațională

Rămasă fără piciorul drept de la vârsta de 7 ani, când a fost lovită de un camion, chinezoaica a rămas atrasă de sport și a concurat mai întâi la proba de săritură în lungime, de la Jocurile Paralimpice din 2004.

În luna octombrie, Gui a decis să participe pentru prima dată la o competiție de culturism, de la Beijing, reușind să câștige marele premiu, în ciuda handicapului său.

Galerie Foto

"Ochii i s-au umplut de lacrimi lui Gui Yuna, în timp ce povestea cum și-a pierdut piciorul drept după un accident și modul în care era batjocorită la școală de copii, care îi luau cârja pentru a o face să cadă.

Acum nu și-ar mai permite. Sportiva de 35 de ani a câștigat premiul la culturism, iar fosta participantă de la Jocurile Paralimpice are o poveste care inspiră și care a devenit virală în China", scrie Channel News Asia

Gui Yuna: "La școală eram batjocorită. Am aplicat la 20 de companii, toate îmi spuneau același lucru"

Gui Yuna și-a spus povestea în presa internațională, a explicat ce a ajutat-o să producă o astfel de performanță și modul în care a fost batjocorită în școală pentru aspectul său fizic.

"Poate că nu am câștigat datorită profesionalismului sau a mușchilor, ci datorită încrederii și a curajului de a urca pe scenă și de a mă arăta în fața tuturor.

În școală, eram numită 'șchioapă' sau 'pisică cu trei picioare'. De cele mai multe ori, era vorba de un limbaj abuziv și, uneori, abuz fizic. Prima dată când m-au făcut să cad am plâns, dar am început să mă obișnuiesc cu ideea. M-am gândit că mă pot batjocori cât vor, pentru că am o inimă curajoasă", a spus sportiva.

Gui Yuna: "Mulți oameni spun că soarta a fost nedreaptă cu mine, dar nu cred"

Gui a fost crescută în orașul Nanning doar de către mama sa, tatăl său murind înaintea ca ea să nască. În 2001 și-a început cariera în sportul paralimpic, iar în 2004 a terminat pe locul 7 la Atena, în proba pentru săritura în lungime. Ulterior, a concurat și la Bejing, în 2008, la săritura în înălțime și la tir cu arcul.

S-a retras din competiții în 2017 și a încercat să ducă o viață normală, însă Gui Yuna a fost respinsă la job-urile la care a aplicat: "Îmi spuneau că le afectez imaginea. Am încercat la peste 20 de companii și toate au spus același lucru".

"Mulți oameni spun că soarta a fost nedreaptă cu mine, dar nu cred. Sunt recunoscătoare pentru că am avut aceste greutăți. De ce spun asta? Pentru că așa am reușit să cresc, am devenit mai puternică și m-au făcut să fiu ce sunt azi", a încheiat sportiva.

Etichete: china , beijing , jocurile paralimpice , atena , culturism , gui yuna


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Andrea Compagno a trimis ”săgeți” către Gigi Becali, la două zile după ce FCSB a devenit campioană

Max Verstappen, victorie categorică în cursa de sprint de la MP al Chinei

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă