Sofi Stadium / Foto: Instagram-@sofistadium

Stadionul care a costat peste 5 miliarde de dolari! Are 260 de apartamente de lux, 13.000 premium și ecrane 4K

articol scris de Digi Sport
12.02.2022, 14:40
  • SuperLiga: Hermannstadt - Poli Iași, luni, 15:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

SoFi Stadium, arena care va găzdui finala Super Bowl din acest an, a costat peste 5 miliarde de dolari și este o arenă polivalentă acoperită din Inglewood, California, Statele Unite ale Americii.

Stadionul a fost construit pe locul fostului hipodrom Hollywood Park și se află la 4,8 kilometri de Aeroportul Internațional Los Angeles și lângă sala The Forum. Inaugurat în septembrie 2020, stadionul este folosit de două francize din Liga Națională de Fotbal (NFL).

  1. Celebra jucătoare de golf Paige Spiranac (28 de ani) l-a criticat pe uriașul fotbalist american Tom Brady (44 de ani), care și-a anunțat retragerea din NFL.

Stan Kroenke, proprietarul celor de la LA Rams, dar și al celor de la Arsenal, a construit un stadion unic, pentru care a cheltuit peste 5,5 miliarde de dolari în Inglewood, pentru a aduce NFL înapoi în capitala mondială a divertismentului.

Los Angeles nu mai avea o echipă proprie din 1995, când Rams s-au mutat la St Louis, iar cei de la Raiders au plecat la Oakland. Dar în 2014, Kroenke a achiziționat 60 de acri de teren în Inglewood și și-a anunțat intenția de a construi un nou stadion NFL.

Șase ani mai târziu, arena de 70.000 de locuri cunoscută sub numele de Stadionul SoFi și-a deschis porțile ca noua casă a lui Rams și Chargers.

Galerie Foto

Stadionul care a costat peste 5 miliarde de dolari! Unde se va juca finala Super Bowl. Dotări unice în lume

Stadionul SoFi este cel mai scump și cel mai mare stadion din NFL, cu o suprafață totală de 1,2 kilometri pătrați, potrivit The Sun.

Structura uimitoare a acoperișului ajută la proiectarea pe cer a unor imagini, dar și a unor videoclipuri care oferă priveliști de vis pentru pasagerii care aterizează pe aeroportul LAX, aflat în apropierea arenei.

Gazonul a fost construit la 100 de picioare sub nivelul solului, astfel încât partea superioară a structurii stadionului să nu interfereze cu calea de zbor.

Sub același acoperiș se află o piață uriașă pentru fani și o arenă de 6.000 de locuri numită Teatrul YouTube.

Stadionul SoFi are 260 de apartamente de lux, 13.000 de apartamente premium și poate fi extins pentru a găzdui până la 100.000 de fani pentru evenimente majore.

Cât costă un bilet la Super Bowl

Ecranele, toate 4k, instalate pe stadion sunt uriașe, cu o suprafață de 70.000 de metri pătrați. Au 120 de metri lungime și sunt compuse din 80 de milioane de pixeli.

Fanii fotbalului american care doresc să asiste la Super Bowl-ul 2022, finala Ligii profesioniste din America de Nord (NFL), vor fi nevoiţi să scoată din buzunar cel puţin 5.000 de dolari, acesta fiind preţul celui mai ieftin bilet la partida dintre Los Angeles Rams şi Cincinnati Bengals, programată duminică.

La începutul săptămânii, pe site-ul de revânzare Seatgeek, cel mai ieftin loc la finală a fost vândut cu 5.601 dolari (4.900 euro), însoţit fără ironie de menţiunea "Super afacere", potrivit L'Equipe.

La această sumă se adaugă 304 dolari pentru parcarea maşinii, la 1,5 km de SoFi Stadium din Los Angeles, gazda finalei, cu o capacitate de 70.000 de locuri, care poate fi crescută până la 100.000 de locuri.

Super Bowl-ul este cel mai urmărit eveniment sportiv de pe continentul nord-american, iar un bilet la acest eveniment anual este foarte râvnit, mulţi apelând la piaţa "neagră" pentru a-l obţine.

Biletele "la prima mână" sunt controlate de NFL şi rezervate în principal echipelor, oficialilor ligii şi partenerilor comerciali.

După finalele Conferinţelor NFL, disputate la sfârşitul lunii ianuarie, preţul mediu al unui tichet pentru duelul Rams - Bengals era, conform Seatgeek, de 10.237 de dolari (faţă de 7.172 dolari în 2020 şi 8.609 dolari în 2021).

O diferenţă uriaşă faţă de cei 92 de dolari solicitaţi pentru un bilet la primul Super Bowl, disputat în anul 1967.

Etichete: finala super bowl , super bowl , nfl , los angeles rams , sofi stadium


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul unde lua masa, după o postare în care anunța unde era. Numele ei fusese legat de un traficant de droguri care fusese ucis în închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Răsturnare de situație la CFR Cluj! Ioan Varga a făcut anunțul: "Rămâne la noi!"

Dan Petrescu nu s-a abținut și a făcut gluma serii, după ce a revenit cu succes la CFR

I-a transmis mesajul lui Edi Iordănescu, imediat după CFR - Rapid: ”Aștept să mă cheme!”

Verdictul specialistului: lovitura liberă din care a marcat spectaculos Borisav Burmaz ”trebuia repetată”

Citeşte şi

Foto ”Bijuteria” de 10.000.000€ din București prinde contur: în 2024 va fi dată în folosință

Video&Foto Victoria carierei! Benny Adegbuyi l-a făcut KO pe marele Badr Hari! Prestație uimitoare a românului

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”