Alexandra, fiica pilotului de raliuri Adi Teslovan, îi calcă pe urme tatălui său / Foto: Sports Net

Galerie Foto Frumoasă și iute! Fiica pilotului de raliuri Adi Teslovan îi calcă pe urme tatălui său

articol scris de Digi Sport
27.11.2020, 16:13
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 3

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Adi Teslovan, unul dintre cei mai apreciați piloți de raliuri din România, are o fiică de 14 ani, Alexandra, care îi împărtășește pasiunea pentru cursele de mașini. În doi ani de când e pilot, fata a strâns o mulțime de medalii și de trofee.

Are 14 ani, e frumoasă, învață foarte bine și e pasionată de mașinile de curse! De doi ani, Alexandra Teslovan, fiica cea mare a lui Adi Teslovan, unul dintre cei mai buni piloți de raliuri de la noi, este pilot în cursele de time attack pe circuit și super slalom, câștigă medalii și trofee și concurează împotriva a 19 băieți.

Galerie Foto

"E greu să te integrezi. La început m-au privit ca pe o fata frumoasă care a venit la curse datorită tatălui ei", a declarat Alexandra Teslovan, pilot de mașini, campioană națională la super slalom. "După ce au venit rezultatele, au integrat-o instantaneu", a completat Adi Teslovan, pilot de raliuri, dublu campion național la clasa 5.

Adi spune că nu și-a forțat fiica să îi urmeze pasiunea pentru mașini, dar cumva totul a venit firesc. Alexandra a fost luată pe circuit de când avea câțiva ani: "Totul a pornit de la tata, mă lua cu el la fiecare cursă. Și m-a învățat să pornesc mașina și să o încălzesc, iarna era foarte ok că înainte de școală mă lasa să pornesc mașina și să o las să se încălzească", a dezvăluit Alexandra Teslovan.

Înainte să se apuce de curse, Alexandra Teslovan a mai cochetat cu câteva sporturi

"Am făcut 4 ani tenis, 2 ani la călărie, am făcut baschet. M-am lăsat de tenis, pentru că lenea e cucoană mare", a recunoscut Alexandra. Tatăl său a completat-o: "Avea toate atuurile fizice să performeze, dar nu și-a dorit neapărat".

Tânăra e bună nu doar la curse, ci și la școală. E elevă în clasa a 8-a, iar la ea în cameră, formulele de algebră și aritmetică stau pe perete, lângă medaliile și cupele câștigate. "Pentru mine clasa a 8-a e normală, trebuie să înveți cum trebuie să înveți și în celelalte clase, doar că trebuie să te pregătești pentru un examen", a spus Alexandra Teslovan.

Adi Teslovan e pe circuit de peste 20 de ani

Adi Teslovan își amintește și acum de prima lui cursă de raliuri care a avut loc în urmă cu mai bine de 20 de ani: "Se întâmpla la Piatra Neamț... nu știu dacă am făcut 10 km cu o mașină vai de capul ei, am abandonat", și-a amintit pilotul. În atâția ani de experiență, Teslovan a avut parte și de evenimente neplăcute.

"Îmi aduc aminte că la Bacău, trei ani nu am reușit să terminăm raliul, am luat și foc, ne-am și răsturnat, am sărit și în șanț în aceeași probă. Mama se uita la televizor la cursă, nu a fost confortabil".

Casa familiei Teslovan este plină de medalii

În total, Adi are peste 50 de prezențe la etapele din Campionatul Național de Raliuri. În 2016 și 2018 a reușit să cucerească titlul de campion național la Clasa 5, în timp ce în 2017 a devenit vicecampion la aceeași clasă. Mai are în palmares alte trei titluri de vicecampion la Clasa Două Roți Motrice, în 2016, 2017 și 2018.

La rândul ei, Alexandra este campioană națională la super slalom, în 2019, unde din 8 etape a câștigat 5, iar în 2020 a câștigat locul 2 la super slalom și locul 3 la time attack. În 2021, tânăra și-a propus să concureze la slalom paralel, pe macadam, în groapă, la Sibiu.

Etichete: raliuri romania , adi teslovan , alexandra teslovan , pilot raliuri


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că - spune ea - nu mai poate lupta cu depresia, autismul și cu tulburarea Borderline.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Score Bayern - Real Madrid 0-0, ACUM, DGS 1. Spectacol asigurat: 20 de goluri în ultimele 5 meciuri directe din UCL

Borna atinsă de Jude Bellingham la meciul Bayern Munchen - Real Madrid. Doar Cesc Fabregas a mai atins numărul

Pedeapsă drastică pentru Abadallah. Câte etape a fost suspendat după ce i-a făcut gaură în cap lui Benzar

Foto ”Cel mai bun! Îți ziceam și nu credeai”. MM Stoica, dat pe spate de un fotbalist de la FCSB

Citeşte şi

Foto "Arată fantastic!" Nemţii au modificat Dacia Duster şi au publicat imaginile spectaculoase. Cât costă maşina

Galerie Foto Așa arată noua Dacia Duster. Când va fi lansată, care sunt noutățile și ce pregătește Ford

PEROZO tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Visul cel mai mare al lui Gigi Becali, pe cale să fie spulberat? Omul cu banii de la CFR Cluj a pornit ofensiva împotriva FCSB citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep, invitată să joace la Paris! Anunțul surprinzător al francezilor. Cum va reacționa românca citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”