Protestele din SUA / Foto: Getty Images

Apelul la 911 care a dus la arestarea brutală și moartea lui George Floyd. Ce ar fi făcut americanul

29.05.2020, 12:53
  • Premier League: Aston Villa - Chelsea, sâmbătă, 22:00, DGS 2

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Statul Minnesota se confruntă cu o criză uriașă din cauza protestelor izbucnite după moartea lui George Floyd.

Sportivii din NBA vor să se facă dreptate pentru cetățeanul afro-american ucis de un polițist în timpul arestării.

În timp ce orașul Minneapolis stă pe un butoi cu pulbere, iar protestatarii i-au pus pe fugă pe polițiști, în spațiul public a apărut apelul la 911 care pornit întregul episod. Se pare că George Floyd a fost reținut pentru că plătise cu bancnote false la un magazin, însă nu a mai apucat să fie judecat pentru că a murit în timpul arestării.

Apelul la 911 care a dat naștere cazului George Floyd

Operator: 911, care este urgența?
Apelant: Cineva a venit la magazinul nostru de pe strada 3759 Chicago Avenue și a plătit cu bancnote false. Când am realizat, el deja părăsise magazinul.

Am fugit după el și l-am găsit la mașină. Individul se află într-o stare avansată de ebrietate și nu se poate controla. Stă lângă mașină.

Operator: Cum arată?
Apelant: Este înalt, chelios, are în jur de 1.80-1.85. Acum vrea să se urce în mașină. Este un bărbat negru.

Operator: Am trimis un echipaj. Dacă bărbatul pleacă până la sosirea poliției, vă rog să sunați din nou.
Apelant: Ok, nicio problemă.

Stare de alertă în SUA! Haos și anarhie după ce un polițist a omorât cu brutalitate un afro-american

Galerie Foto

Echipa din NBA Minnesota Timberwolves a transmis un mesaj public după ultimele evenimente: "Comunitatea noastră se află în doliu după moartea inexplicabilă a lui George Floyd. Suntem alături de familia Floyd.

Ne vom folosi de influența și puterea noastră pentru a promova ideea de schimbare în societate, pentru ca oamenii să se facă auziți", au scris cei de la Minnesota Timberwolves, pe Twitter.

Conform Digi 24, Garda Națională a Statelor Unite a fost desfășurată în Minneapolis, după două nopți consecutive de ciocniri violente între protestatari și autorități.

Lumea sportului este indignată după ce suspectul afro-american a fost ucis de un poliţist - deja încătuşat, George Floyd a fost sufocat după ce poliţistul s-a aşezat cu genunchiul pe gâtul lui.

Imaginile în care acesta îl imploră pe poliţist să-l lase să respire, fără ca acesta să slăbească presiunea, au cutremurat America, iar oraşul Minneapolis, unde a avut loc incidentul, a devenit scena unor proteste violente.

Vezi video cu incidentul în care a decedat George Floyd. Atenţie, imagini care vă pot afecta emoţional!

Printre cei care au fost înfuriaţi de brutalitatea poliţistului şi de conotaţia rasistă s-a aflat şi Nick Kyrgios. Tenismenul australian a luat mereu atitudine faţă de nedreptăţile de acest gen şi a condamnat comportarea inumană a poliţiştilor într-un nou caz în care victimă este un cetăţean afro-american. 

“Asta e inadmisibil. Ce s-a întâmplat cu omenirea de a luat-o razna? E îngrozitor cum am ajuns să ne purtăm aşa unii cu alţii!,” a fost mesajul lui Kyrgios. 

Etichete: nba , sua , george floyd


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text FCSB - Farul 1-0, ACUM, Digi Sport 1. David Miculescu a deschis scorul pe Arena Națională!

Surprinzător! Câți suporteri sunt la FCSB - Farul + Așa arată Top 10 al sezonului

Pioli, OUT! AC Milan și-a ales deja noul antrenor și suporterii au ”explodat”. A apărut o petiție

Oficial S-a terminat chinul! Prima echipă retrogradată din Premier League în acest sezon

Citeşte şi

Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare

Video Danielle Collins a câștigat turneul de la Miami și a făcut anunțul: ”Problemele de sănătate îmi îngreunează viaţa”

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”