Americanii Joseph McClain și Darell Bowie au fost înjunghiați de interlopul brăilean Dasaev

Interlopul Dasaev lasă urme adânci. Echipa la care au jucat baschetbaliștii americani înjunghiați s-a desființat

10.01.2019, 18:37
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Cazul baschetbaliștilor americani înjunghiați de interlopul Dasaev a lăsat urme și în sportul brăilean. Echipa Cuza Sport Brăila, unde evoluau Joseph McClain (24 de ani) și Darell Bowie (25 de ani) s-a desființat.

Președintele Mircea Totolici susține că, în ciuda eforturilor făcute, nu s-a găsit finanțare, iar autoritățile locale au sistat alocarea de bani pentru echipă, cu toate că municipalitatea a decis alocarea de 180.000 de lei la rectificarea bugetară din octombrie 2018. Primarul Marian Dragomir a ajuns să aibă și el probleme, cerându-i-se public demisia, mai ales după ce a spus că se simte vinovat că a alocat 800.000 de lei echipei de când a devenit primar.

Astfel, oficialii clubului au trimis o adresă către Federaţia Română de Baschet, în care au anunțat că echipa de seniori, care evoluează în grupa valorică B, se retrage din campionat.

"Am făcut eforturi disperate, am bătut pe la toate ușile, dar încercările noastre au fost sortite eșecului. Din nefericire, ne-am luptat cu morile de vânt, iar echipa de seniori și-a încheiat activitatea în Liga Națională", a spus Totolici pentru publicația Obiectivbr.

Prin urmare, partida programată pe 12 ianuarie, dintre Cuza Sport Brăila și ABC Athletic Constanța, nu se va mai disputa. Înființat în 2014, clubul a promovat în Liga Națională în acest sezon, organizând chiar turneul de promovare.

În ultimele meciuri, Cuza Sport Brăila a jucat doar cu copiii de la secția de juniori, după ce jucătorii au plecat de la echipă, fiind neplătiți. În plus, aceștia au fost și evacuați din camerele în care erau cazați. Echipa a pierdut 11 meciuri la rând, la un moment dat chiar la o diferență de 119 puncte.

Baschetbaliștii americani Joseph McClain și Darell Bowie, înjunghiați

Americanii Joseph McClain (24 de ani) și Darell Bowie (25 de ani) au fost înjunghiați în noaptea de 15 spre 16 septembrie de interlopul Dasaev, într-o încăierare dintr-un club de noapte din Brăila.

Pe camerele de supraveghere, autorul a fost identificat în persoana lui Husein Daniel Gabriel, zis Dasaev, care a fost arestat. Pe imagini se poate observa cum Husein Daniel Gabriel l-a lovit cu pumnul în faţă pe unul dintre baschetbalişti. Imediat, totul s-a transformat într-o bătaie generală. Tot pe imagini se poate observa cum interlopul Dasaev este pus la pământ şi tras în baia localului. În ajutorul lui, sar mai multe cunoştinţe. Conform procurorilor, Dasaev i-a înjunghiat pe sportivi în baia localului.

Istoria infracţiunilor comise de Dasaev

Ieșit din penitenciar ultima oară în 2014, cel poreclit Dasaev a terorizat pur și simplu Brăila în urmă cu 20 de ani, înainte să plece în Spania, unde de asemenea a avut probleme cu legea.

Astfel, potrivit obiectivbr.ro, Husein și-a făcut încă din adolescență un renume de interlop fără scrupule. În 1997, deși Dasaev avea doar 21 de ani, l-a "măcelărit" în propria locuinţă pe Costel Marin, din cartierul Vidin. Cu feţele acoperite de cagule şi înarmaţi cu săbii şi topoare, membrii "comandoului" condus de Dasaev au acţionat rapid, fără a lăsa urme.

Nu a fost însă nici pe departe prima faptă cu iz penal a lui Dasaev. Pe 18 mai 1994, el, abia trecut de vârsta majoratului, l-a bătut măr pe Viorel Ciobotaru, zis "Grecu". Victima a avut nevoie de nu mai puţin de 100 de zile de spitalizare. Această faptă a intrat în atenţia procurorilor brăileni abia la 5 ani distanță şi doar după ce Dasaev ajunsese deja la puşcărie pentru un alt eveniment ce avea să aducă şi furia oamenilor legii: tâlhărie şi ultraj.

Etichete: baschetbaliști înjunghiați , baschetbalisti americani braila , dasaev , dasaev baschetbaliști


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Real Madrid a pierdut locul 1! Liverpool, noua favorită la transferul așteptat pe Bernabeu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Universitatea Craiova - FCSB 2-0, ACUM, DGS 1. Darius Olaru a ratat un penalty!

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

Video Și-a bătut joc de ocazie! Cum a decis să încheie Tavi Popescu faza care o putea readuce în meci pe FCSB

Luis Enrique, replici acide înainte de PSG - Dortmund

Citeşte şi

Apelul la 911 care a dus la arestarea brutală și moartea lui George Floyd. Ce ar fi făcut americanul

Video Nike a pierdut aproape două miliarde $ în câteva ore. Momentul care i-a costat scump pe americani

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”