Steagul Chinei / Foto: Getty Images

Un jucător francez a fost pedepsit în China pentru că nu a salutat drapelul din privire

09.12.2019, 14:55
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Baschetbalistul francez Guerschon Yabusele, fost jucător al echipei Boston Celtics, a primit o amendă de 10.000 de yuani, aproximativ 1.300 de euro, din partea federaţiei chineze pentru că nu a privit drapelul naţional înaintea unui meci de campionat, informează AFP.

După modelul Statelor Unite, întâlnirile sportive sunt, în general, precedate de difuzarea imnului naţional. În China, jucătorii au obligaţia în acest moment să fixeze drapelul roşu cu cinci stele în semn de respect.

Dar Guerschon Yabusele, care a mai jucat şi în ţara natală la Roanne şi Rouen, a fost filmat, vineri, de camerele de televiziune în timp ce ţinea capul în pământ în faţa drapelului înaintea unui meci al echipei sale, Nankin Monkey Kings.

Federaţia chineză de baschet (CBA) a publicat a doua zi un comunicat, adresând în plus faţă de amendă un "serios avertisment" jucătorului francez pentru că "nu a efectuat salutul din privire".

Fanii au comentat gestul lui Guerschon Yabusele

Pe reţeaua socială chineză Weibo, echivalentul lui Twitter, internauţii erau împărţiţi în privinţa sancţiunii.

"El este mulţumit să câştige bani în China, dar nu să o respecte", s-a arătat indignat un utilizator, în timp ce un altul a afirmat: "Acest jucător trebuie expulzat imediat, iar clubul descalificat din campionat!".

Alţii, însă, au arătat mai multă clemenţă. "Nu are aşa o mare importanţă. El nu este chinez, iar în plus el s-a ridicat în picioare şi nu a făcut niciun gest insultător. Şi dacă a lăsat capul jos ce? În ce epocă trăieşte CBA? Este cu 50 de ani în urmă...".

În 2018, Federaţia chineză de fotbal l-a suspendat un meci pe fostul internaţional brazilian Diego Tardelli, care evolua la Shandong Luneng (prima divizie), pentru că a privit în pământ şi şi-a trecut mâna peste faţă în timpul difuzării imnului.

Agerpres

Etichete: guerschon yabusele , jucator francez china


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Și-a achitat Reghecampf datoria de 300.000 de euro?”. Rotaru a spus câți bani a recuperat

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul

Exclusiv ”Mitriță rămâne?” Mihai Rotaru a dat răspunsul pe loc despre vedeta Universității Craiova

Citeşte şi

Apelul la 911 care a dus la arestarea brutală și moartea lui George Floyd. Ce ar fi făcut americanul

Video Nike a pierdut aproape două miliarde $ în câteva ore. Momentul care i-a costat scump pe americani

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Gică Hagi, lovitură de 75.000.000 de euro! Totul a fost semnat și marele vis al „Regelui” devine realitate citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șumudică, lovitură de proporții! "Nu merg la Rapid. Altă echipă din România mă vrea, numărul meu este 0726..." citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă