Noul monopost Mercedes AMG F1 / Foto: Profimedia

Galerie Foto Aşa arată noile monoposturi Mercedes, după drama lui George Floyd. Hamilton: "Este un an cu adevărat monumental"

03.07.2020, 12:10
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Câştigarea titlului mondial în acest an "ar avea şi mai mult sens" decât precedentele şase, în contextul pandemiei de coronavirus şi a luptei împotriva rasismului, a afirmat Lewis Hamilton, înaintea debutului noului sezon din Formula 1, ÎN DIRECT la Digi Sport.

În semn de solidaritate cu mişcarea "Black Lives Matter", monoposturile celor de la Mercedes vor avea culoarea neagră, înlocuind tradiţionalul argintiu.

Cum arată noile monoposturi Mercedes-AMG

Galerie Foto

"În sfârşit, vineri...azi ne reunim pe pistă", au anunţat cei de la Mercedes-AMG.

"Este un an cu adevărat monumental, în sensul în care avem pandemie, prezentă în continuare şi pe care o combatem, precum şi, în plan mai personal, mişcarea Black Lives Matter şi lupta pentru justiţie şi egalitate", a declarat britanicul, primul pilot de culoare din istoria categoriei regină a sportului automobilistic.

"Aşadar, da, câştigarea titlului mondial în această perioadă ar fi, consider eu, şi mai importantă decât înainte", a subliniat starul echipei Mercedes, care are o primă ocazie în acest an de a egala recordul de şapte coroane mondiale ale germanului Michael Schumacher.

Lewis Hamilton şi lupta împotriva rasismului

Hamilton, în vârstă de 35 de ani, a evocat în mod regulat discriminările şi lipsa diversităţii din Formula 1, însă niciodată atât de viguros ca după moartea lui George Floyd în Minnesota, la finele lunii mai în Statele Unite.

În ultimele săptămâni, Lewis Hamilton, al cărui tată este de culoare, i-a îndemnat în mod repetat pe cei din sportul său şi pe fanii de pe reţelele de socializare să ia poziţie împotriva rasismului, înainte de a ieşi în stradă şi a lansa o comisie pentru diversitate în profesiile legate de sportul cu motor.

Indignarea sa i-a făcut pe mulţi piloţi să reacţioneze şi a determinat echipa Mercedes să adopte culoarea neagră pentru 2020 şi să lanseze un audit intern pentru promovarea diversităţii.

La rândul ei, Formula 1 a anunţat crearea unui grup de lucru şi a unui fond dedicat "creşterii diversităţii şi a oportunităţilor la toate nivelurile" unei discipline încă foarte albe şi foarte masculine, comentează AFP.

Sezonul 2020, care trebuia să debuteze la jumătatea lunii martie în Australia, dar care a fost întârziat din cauza pandemiei de coronavirus, va demara în acest weekend în Austria, pe circuitul Red Bull Ring din Spielberg, prima dintr-o serie de opt curse în Europa, până la începutul lunii septembrie.

Formula 1 se vede în continuare la Digi Sport. Marele Premiu al Austriei este programat duminică

Digi Sport a achiziționat drepturile pentru continuarea transmiterii curselor de Formula 1 pentru următoarele trei sezoane.

În perioada 3-5 iulie, Marele Premiu al Austriei va avea loc în Spielberg. Este prima cursă a Campionatului Mondial de Formula 1 din 2020.

În contextul amânării curselor din cauza pandemiei și ca urmare a condițiilor speciale în care se reiau competițiile sportive, 8 din cele 22 de curse ale acestui sezon sunt confirmate și se vor vedea pe posturile Digi Sport și Digi 4K.

Program Marele Premiu al Austriei:

  • Antrenamente 1: vineri, 3 iulie, între 12:00 - 13:30, pe Digi Sport 1
  • Antrenamente 2: vineri, 3 iulie, între 16:00- 17:30, pe Digi Sport 3
  • Antrenamente 3: sâmbătă, 4 iulie, între 13:00 - 14:00, pe Digi Sport 1
  • Calificări: sâmbătă, 4 iulie, între 16:00 - 17:00, pe Digi Sport 1
  • Cursa: duminică, 5 iulie, între 16:00 - 18:00, pe Digi Sport 2

Program curse viitoare de Formula 1:

  • 10-12 iulie: Pirelli Grosser Preis Der Steiermark 2020 – Austria;
  • 17-19 iulie: Aramco Magyar Nagydij 2020 – Ungaria;
  • 31 iulie – 2 August: Pirelli British Grand Prix 2020 – Marea Britanie;
  • 7-9 august: Emirates Formula 1 70th Anniversary Grand Prix 2020 - Marea Britanie;
  • 14-16 august: Aramco Gran Premio De Espana 2020 – Spania;
  • 28-30 august: Formula 1 Rolex Belgian Grand Prix 2020 – Belgia;
  • 4-6 septembrie: Formula 1 Gran Premio Heineken D’italia 2020 – Italia

Etichete: lewis hamilton , formula 1 la digi sport


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text CFR Cluj - Sepsi 1-1, ACUM, pe Digi Sport 1. În superioritate numerică, ardelenii au ratat ocazii uriașe

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Reacția lui Răzvan Lucescu, după victoria ”nebună” cu AEK Atena

Paris Saint-Germain a câștigat Ligue 1! Ultimul titlu pentru Kylian Mbappe în Franța

Citeşte şi

Max Verstappen, victorie categorică în cursa de sprint de la MP al Chinei

Românca de 31 de ani măritată cu un miliardar de 77 de ani a spus care e singurul român care își permite un Bombardier

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”