Valtteri Bottas a câştigat Marele Premiu al Japoniei / Foto: Captură Digi Sport

Video Valtteri Bottas a obţinut a treia victorie a anului, în Japonia. Mercedes, din nou campioană la constructori

13.10.2019, 09:42
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Valtteri Bottas a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei, iar Mercedes a obținut titlul constructorilor pentru a şasea oară la rând.

Pentru a treia oară în istoria Grand Prix-ului nipon, calificările și cursa au avut loc în aceeași zi.

Sebastian Vettel a plecat din pole-position, dar s-a pus greu în mișcare și a fost depășit în primul viraj de Valtteri Bottas. Și tot în primul viraj, Charles Leclerc și Max Verstappen s-au lovit, ceea ce a dus la abandonul olandezului.

Leclerc a schimbat partea frontală a monopostului și s-a clasat la final pe locul 6. Valtteri Bottas a adoptat o strategie cu două opriri pentru schimb de pneuri și a controlat Grand Prix-ul în mare parte.

Bottas a obținut a treia victorie din 2019, prima după cea de la Baku. Finlandezul a fost urmat pe podium de Sebastian Vettel și Lewis Hamilton.

Alexander Albon, pilot Red Bull Racing, a încheiat al patrulea și a obținut cel mai bun rezultat din carieră în Formula 1.

După această etapă, avansul lui Hamilton în clasamentul general este de 64 de puncte, când mai sunt 104 disponibile. Următoarea etapă, Marele Premiu al Mexicului, se va desfășura peste două weekenduri și va fi în direct pe canalele Digi Sport și Digi 4K.

CLASAMENT MARELE PREMIU AL JAPONIEI

CLASAMENTUL GENERAL AL PILOŢILOR

CLASAMENTUL GENERAL AL CONSTRUCTORILOR

UPDATE 9:37 FINAL! Valtteri Bottas a câştigat a treia cursă din 2019. Pilotul lui Mercedes a fost urmat pe podium de Sebastian Vettel şi Lewis Hamilton.

UPDATE 9:33 Hamilton atacă locul 2, al lui Vettel, de care s-a apropiat la numai şase zecimi de secundă. Suntem în penultimul tur.

UPDATE 9:28 Valtteri Bottas s-a distanţat la aproape zece secunde de Sebastian Vettel. Hamilton e pe 3, urmat de Albon, Sainz şi Leclerc.

UPDATE 9:20 Hamilton a intrat şi el la boxe cu zece tururi înainte de finalul cursei şi a revenit pe traseu pe locul 3, la 5,4 secunde în urma lui Sebastian Vettel. Valtteri Bottas e din nou lider.

UPDATE 9:11 Bottas a intrat la boxe şi a revenit în cursă pe locul 2, la peste nouă secunde în urma lui Hamilton.

UPDATE 9:09 Valtteri Bottas continuă să fie liderul cursei, cu peste 13 secunde avans faţă de coechipierul Lewis Hamilton. Sebastian Vettel e pe 3, urmat de Alexander Albon, Carlos Sainz şi Charles Leclerc.

UPDATE Ora 08:46 - Hamilton a fost chemat la boxe, astfel că Bottas a redevenit lider. Rămâne de văzut ce strategie adoptă Mercedes. Se pare că britanicul va intra o singură dată la boxe. În trei tururi, comparativ cu Hamilton, Bottas a recuperat aproximativ 12 secunde.

INFO: Incidentul din startul cursei, dintre Charles Leclerc și Max Verstappen va fi analizat și investigat

UPDATE Ora 08:35 - După 15 ture, Valtteri Bottas s-a instalat lejer în fruntea cursei, în timp ce Vettel este pe locul doi

UPDATE Ora 08:23 - În turul 5, Alexander Albon a intrat, destul de periculos într-o șicană și i-a pus mari probleme lui Lando Norris. Ultimul a fost scos de pe circuit, dar a revenit. Nu s-a luat nici acum nicio decizie.

UPDATE Ora 08:13 - A început cursa! Verstappen, probleme la start. Din cauza lui Leclerc a fost scos de pe circuit. Bottas a plecat extraordinar, la fel ca la Sochi, acolo unde a și câștigat. Verstappen a revenit în circuit, de pe ultimul loc. Probleme la mașina lui Leclerc, după incident.

UPDATE Ora 08:11. Piloții se află în turul de încălzire

UPDATE Ora 07:55. Iată grila de start


Amânarea este condiţionată de situaţia meteo de duminică dimineaţă de pe circuitul Suzuka, când sunt aşteptate puternice rafale de vânt.

Cursa a rămas însă programată pentru duminică, la ora 8:00, în direct la Digi Sport 1.

"Din cauza impactului prevăzut de taifunul Hagibis, Mobilityland (care deţine circuitul) şi Federaţia Japoneză de Automobilism au decis să anuleze toate activităţile programate pentru sâmbătă, 12 octombrie. Federaţia Internaţională de Automobilism şi Formula 1 susţin această decizie în interesul securităţii spectatorilor, concurenţilor şi tuturor celor prezenţi pe circuitul Suzuka", se arată în comunicatul organizatorilor.

Calificările Marelui Premiu al Japoniei vor avea loc cu numai patru ore înaintea cursei

Piloţii dispun doar de două şedinţe de antrenamente libere vineri, pentru a pregăti calificările şi cursa propriu-zisă, în timp ce a treia şedinţă, prevăzută pentru sâmbătă, a fost anulată.

Hagibis, anunţat ca fiind unul dintre cele mai puternice taifunuri din ultimele decenii din regiune, ar urma să afecteze o mare parte a Japoniei începând de sâmbătă, motiv pentru care s-a decis şi anularea meciurilor Anglia - Franţa şi Noua Zeelandă - Italia, programate sâmbătă la Cupa Mondială de rugby. Este prima oară în istoria CM de rugby când s-a luat o astfel de decizie.

Calificările vor fi în direct la Digi Sport 1 şi pe digisport.ro duminică, de la ora 4:00, iar cursa va fi tot la Digi Sport 1 şi digisport.ro în aceeaşi dimineaţă, de la ora 8:00.

Etichete: marele premiu al japoniei f1 , taifun hagibis f1 , calificari f1 japonia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Gabi Tamaș, gata să dea afară șase fotbaliști: ”Salariu mare și nu faci nimic”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Au luat titlul cu FCSB și acum urmează să semneze contractele + Cine va pleca de la campioană

Exclusiv ”Dacă vine Gigi Becali cu un milion?”. Laszlo Dioszegi a dat răspunsul și și-a anunțat decizia finală

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Citeşte şi

Românca de 31 de ani măritată cu un miliardar de 77 de ani a spus care e singurul român care își permite un Bombardier

Noi detalii despre starea lui Michael Schumacher: "Acum luptă împotriva consecințelor"

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”