Max Verstappen / Foto: Profimedia

După ce a amenințat că se retrage din Formula 1, Max Verstappen a dat detalii: "Există o limită"

articol scris de Digi Sport
30.04.2023, 15:05
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Pe 1 aprilie, Max Verstappen a amenințat că se retrage din Formula 1, iar multă lume a crezut că e o glumă, având în vedere momentul în care a spus-o.

Numai că pilotul de la Red Bull a fost întrebat din nou dacă nu cumva i se pare ciudată această eventuală decizie, având în vedere că are doar 25 de ani și se află la apogeul carierei, cu cele două titluri mondiale câștigate în ultimii doi ani.

Max Verstappen: "Există o limită"

Supărarea olandezului vine după ce oficialii Formulei 1 au adăugat multe probe de sprint în calendar, ceea ce Verstappen consideră inutil. El a dat detalii despre eventuala sa retragere din "Marele Circ".

"Mereu am spus că, chiar dacă nu vor mai fi curse de sprint sau alte chestii, dacă se continuă extinderea calendarului și weekendul este atât de lung, la un moment dat te întrebi dacă merită.

Mie îmi plac cursele, îmi place să câștig, știu că e vorba despre salariu și despre toate aceste lucruri, că ai o viață bună, dar chiar este o viață bună? Mă gândesc uneori că ajungi într-un punct în cariera ta unde poate vrei să faci altceva",a spus Verstappen, citat de The-race.

Verstappen este nemulțumit de introducerea probelor de sprint înaintea Marelor Premii

"Știu că am contract până la finalul anului 2028, iar apoi o să vedem. Dar chiar simt că, dacă la un moment dat e prea mult, e timpul de o schimbare. Mereu trebuie să vorbești cu tine însuți și să te întrebi dacă mai ești pe deplin motivat și dacă îți place ceea ce faci.

În acest moment, așa este, însă va fi cu siguranță un punct în care o să vrei poate să faci și altceva. Și uneori, asta sună foarte ciudat pentru cei din exterior.

Se spune că ești în Formula 1, câștigi și probabil că eu aș fi spus la fel dacă aș fi în poziția altora. Dar din moment ce ești în fenomen, nu este mereu așa cum pare sau cum crede lumea. Da, e minunat, este incredibil, poți să faci o mulțime de lucruri, eu sunt foarte independent, dar există mereu o limită", a explicat Verstappen.

Olandezul de la Red Bull și-a manifestat dorința de a concura și în Indianapolis 500 la un moment dat, așa că o eventuală retragere prematură a sa din Formula 1 nu este imposibil de conceput.

În sezonul 2023 din Formula 1 sunt programate șase probe de sprint

Ideea cu mărirea numărului de sprinturi a aparținut lui Stefano Domenicali, șeful Formulei 1, în dorința de a crește spectacolul. În sezonul 2023 din Formula 1 sunt programate șase probe de sprint.

În această stagiune, potrivit site-ului oficial al Formulei 1, prima cursă de sprint a fost în Azerbaidjan. Celelalte sprinturi confirmate pentru 2023 sunt în Marele Premiu din Austria (30 iunie - 2 iulie), Marele Premiu al Belgiei (28-30 iulie), Marele Premiu din Qatar (6-8 octombrie), Marele Premiu al Americilor (20-22 octombrie) și în Marele Premiu al Braziliei (3-5 noiembrie).

La Marele Premiu al Azerbaidjanului, a existat însă și o premieră în ceea ce privește formatul calirficărilor, care este unul experimental, după ce toate cele 10 echipe s-au pus de acord în urmă cu câteva zile. Astfel, au existat două părți de calificări, una vineri și cealaltă, sâmbătă dimineață, iar sâmbătă dupăamiază a avut loc sprintul, pe care l-a câștigat Sergio Perez.

Etichete: max verstappen , retragere max verstappen


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului său, la doar 100 de metri de casă, nu a strigat după ajutor din cauza unui motiv tulburător, scrie presa algeriană.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Ofertă de 1.3 milioane de euro pentru Louis Munteanu! Ce urmează pentru atacant

Exclusiv Mircea Lucescu a reacționat, după ce Corvinul a câștigat Cupa României: ”În primul rând, e mulțumită lui”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Varianta de rezervă: atacantul de 1.000.000€ ar putea reveni la FCSB

Oficial Curățenia continuă! După Joel Matip, Liverpool a decis să renunțe la încă un jucător

Diferență uriașă! Cât câștigă pe an românii din SUA

Antrenorul din România care nu s-a mai abținut: ”Mi-au stricat cariera la care am muncit 10 ani. Și-au bătut joc de mine”

Citeşte şi

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Chinei! Premieră pentru pilotul olandez

Max Verstappen, victorie categorică în cursa de sprint de la MP al Chinei

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”