Pilotul Jamie Chadwick (Jenner Racing) / Foto: Getty Images

Formula 1 a anunţat lansarea unei competiţii feminine

articol scris de Digi Sport
18.11.2022, 15:10
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Formula 1 a anunţat vineri lansarea unei competiţii feminine de monoposturi, care va debuta în 2023 cu participarea a cinci echipe şi care va permite pregătirea tinerelor pilot pentru cursele cu motor, transmite Reuters.

Formula 1 a anunţat lansarea unei competiţii feminine de monoposturi

Noul campionat, denumit F1 Academy, va strânge la start cinci echipe de la concurentele actuale din Formula 2 şi Formula 3. Fiecare echipă va dispune de trei monoposturi, astfel că pe grila de start se vor alinia 15 piloţi femei, a precizat Formula One într-un comunicat.

Femeile pilot vor trebui să vină cu o finanţare de 150.000 euro, sumă pe care o va furniza şi Formula 1, iar echipele participante vor contribui cu restul fondurilor pentru strângerea bugetului total de 2,25 milioane euro.

Sezonul inaugural din 2023 va include şapte etape, cu câte trei curse fiecare, dintre care una va fi susţinută financiar integral de F1, la care se adaugă 15 zile de teste oficiale.

Competiţia F1 Academy, organizată de Bruno Michel, directorul executiv al campionatelor F2 şi F3, va pune la dispoziţie şasiuri Tatuus T421, un motor de 165 cai putere şi pneuri de la Pirelli, furnizorul oficial al Formulei 1.

''Toată lumea ar trebui să aibă ocazia să-şi urmeze visul şi să îşi atingă potenţialul şi Formula 1 vrea să ne asigure că facem tot ce putem pentru a crea o mai mare diversitate şi trasee către acest sport incredibil. De aceea sunt încântat să anunţ că F1 Academy va oferi tinerelor pilot cele mai bune şanse de a-şi îndeplini ambiţiile printr-un program cuprinzător care le susţine cariera în curse şi le oferă tot ce au nevoie pentru a ajunge în F3 şi sperăm chiar în F2, iar apoi pe culmea Formulei 1'', a spus Stefano Domenicali, director excutiv al F1 într-un comunicat.

Singura femeie-pilot din Formula 1 este Lella Lombardi, care a concurat între 1974 şi 1976

Lansarea F1 Academy intervine după ce un alt campionat exclusiv feminin, W Series, care a debutat în 2019, s-a confruntat în acest an cu mari probleme financiare, iar ultimele trei curse ale sezonului 2022, de luna trecută, au fost anulate. Organizatorii W Series au promis că acest campionat se va relua anul viitor.

''F1 Academy ar completa seria W oferind o rută suplimentară pentru următoarea generaţie de tinere pilot'', se precizează în comunicatul F1.

Italianca Lella Lombardi este singura femeie pilot care a concurat în Formula 1, între 1974 şi 1976, reuşind să termine şase curse, iar cea mai bună performanţă a fost un loc şase în Marele Premiu al Spaniei din 1975.

Agerpres.

Etichete: femei formula 1 , formula 1 feminin , jamie chadwick


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Se știu deja 16 echipe calificate direct în ”noile grupe” din UEFA Champions League! Ce o așteaptă pe FCSB în preliminarii

Gigi Becali n-a stat deloc pe gânduri: plăți de 25 de milioane de euro!

Video Exclusiv ”E teribil. Inimaginabil”. Florin Prunea i-a făcut ”praf” în direct la TV, după ”U” Cluj - Dinamo 3-3

Reacția Barcelonei, după ce Real Madrid a câștigat titlul de campioană în La Liga

Citeşte şi

Românca de 31 de ani măritată cu un miliardar de 77 de ani a spus care e singurul român care își permite un Bombardier

Noi detalii despre starea lui Michael Schumacher: "Acum luptă împotriva consecințelor"

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Au speriat-o de moarte: ce a pățit Iga Swiatek după ce a învins-o pe bielorusa Sabalenka, salvând trei mingi de meci VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”