Valtteri Bottas a câștigat prima cursă a noului sezon, Marele Premiu al Australiei

Video Valtteri Bottas, victorie în prima cursă a sezonului. Hamilton, pe 2. Verstappen, depășirea zilei în Australia

17.03.2019, 07:00
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

În direct la Digi Sport 4 și Digi 4K, Valtteri Bottas a câștigat prima cursă a noului sezon. Pe Melbourne Park, din Australia, pilotul finlandez de la Mercedes a plecat de pe locul 2 și a avut un start perfect de cursă, depășindu-l pe colegul său, Lewis Hamilton, cvintuplu campion mondial, care obținuse al 84-lea pole al carierei.

Bottas a primit și punctul bonus, acordat din acest sezon celoi care reușește cel mai rapid tur. Regula s-a mai aplicat în Formula 1, ultima dată în sezonul 1959. Finlandezul a scos 01,25,580. Este abia a patra victorie în Marele Circ pentru Bottas, care a câștigat ultima cursă în 2017, la Abu Dhabi.

"A fost cea mai bună cursă din cariera mea și am avut parte de o mașină extraordinară", a spus Bottas la final.

Pe 3 s-a clasat tânărul Max Verstappen, de la Red Bull, care a plecat de pe 4. Belgianul de 21 de ani a reușit și cea mai frumoasă depășire a cursei, în turul 31, când a trecut de Vettel, după ce a dezvoltat o viteză impresionantă pe linia dreaptă de dinaintea șicanei în care a trecut de german.

Pe următoarele locuri s-au clasat: Vettel, Leclerc, Magnusen, Hulkenberg, Raikkonen, Stroll, Kvyat.

Următoarea etapă din Marele Circ va fi în direct la Digi Sport, peste două săptămâni, în Bahrain, acolo unde anul trecut s-a  impus Sebastian Vettel.

Clasament MP al Australiei:


MP al Australiei live text:

UPDATE turul 58: Final de cursă. Clasamentul este următorul: Bottas, Hamilton, Verstappen, Vettel, Leclerc, Magnusen, Hulkenberg, Raikkonen, Stroll, Kvyat. Pilotul finlandez de la Mercedes a obținut și punctul bonus.

UPDATE turul 57: Se intră în ultimul tur. Bottas (Mercedes) stabilește din nou cel mai rapid tur, 01:25:580.

UPDATE turul 55: Max Verstappen (Red Bull) stabilește record de timp, în două tururi la rând.

UPDATE turul 52: Liderul Bottas (Mercedes) întreabă prin stație dacă mai deține recordul pe tur. În glumă, pilotul de la Mercedes a întrebat dacă mai poate intra o dată la boxe.

UPDATE turul 49: Verstappen a ieșit pe iarbă, dar a revenit pe traseu. Belgianul de la Red Bull a pierdut mai bine de o secundă și jumătate.

UPDATE turul 48: Clasamentul în turul 48: Bottas, Hamilton, Verstappen, Vettel, Leclerc, Magnusen.

UPDATE turul 44: Leclerc, aflat pe locul 5, câștigă peste o jumătate de secundă pe tur față de colegul său de la Ferrari, Vettel, aflat pe 4.

UPDATE turul 42: Ordinea în cursă: Bottas, Hamilton, Verstappen, Vettel, Leclerc, Magnusen. Abandonuri: Grosjean, Ricciardo, Sainz.

UPDATE turul 39: Se anunță numărul exact de spectatoti plătitori: 324.000 de persoane sunt pe Albert Park.

UPDATE turul 38: Bottas (Mercedes) stabilește cel mai rapid tur, cu timpul de 01:27:108. Gasly (Red Bull) trece pe la boxe și schimbă fulgerător. Francezul profită de o greșeală a lui Daniil Kvyat (Toro Rosso), care a ieșit în decor după ce a încercat să treacă de Stroll și iese în fața sa pe pistă.

UPDATE turul 32: Roman Grosjean (Haas) a abandonat. Totul s-a întâmplat după ce a petrecut prea mult timp la boxe, probabil cu o problemă la prinderea unei roți.

UPDATE turul 31: Verstappen (Red Bull), aflat pe locul 4, trece de Vettel (Ferrari). Duel superb, cu o viteză impresionantă a belgianului pe linia dreaptă de dinaintea șicanei, acolo unde l-a și depășit pe german.

UPDATE turul 29: Leclerc (Ferrari) intră la boxe și revine pe pistă pe locul 5.

UPDATE turul 26: Verstappen (Red Bull) intră la boxe din postura de lider și revine pe circuit pe locul 5. Belgianul are pneuri medii.

UPDATE turul 23: Liderul Valtteri Bottas (Mercedes) intră la boxe și schimbă în 3,3 secunde. Iese pe pistă pe locul 2, iar Verstappen (Red Bull) este lider acum. Ordinea în cursă: Verstappen, Bottas, Leclerc, Hamilton, Vettel, Stroll.

UPDATE turul 17: În turul al 17-lea, ordinea în cursă este următoarea: Bottas, Verstappen, Leclerc, Hamilton, Vettel.

UPDATE turul 16: Hamilton (Mercedes), cu pneuri medii, intră la boxe și iese pe pistă pe locul 4.

UPDATE turul 15: Vettel (Ferrari) intră la boxe pentru schimb de pneuri și revine pe pistă pe locul 6. Bottas (Mercedes) e lider în continuare.

UPDATE turul 11: Primul abandon al cursei. Carlos Sainz e nevoit să iasă din cursă, cu motorul în flăcări. În acest sezon, monoposturile Mc Laren sunt motorizate de Renault.

UPDATE turul 9: Charles Leclerc iese pe iarbă, însă revine pe pistă. Pilotul de la Ferrari este pe locul 5.

UPDATE turul 2: Polonezul Kubica (Williams) e la boxe. La fel și Ricciardo (Renault), care își schimbă spoilerul față, după ce a acroșat bordura care flanchează pista. Anul trecut, Ricciardo a stabilit cel mai rapid tur chiar pe circuitul de casă. În acest an, pilotul care reușește cel mai rapid tur în cursă va primi un punct bonus, cu condiția de a termina cursa în primele 10 locuri.

UPDATE ora 07:10 - Start în Marele Circ. Ricciarco (Renault) își pierde spoilerul chiar în primul viraj. E afișat steagul galben. Bottas (Mercedes) a trecut de colegul său, Lewis Hamilton și conduce cursa. Leclerc îl atinge pe colegul spu de la Ferrari, Vettel.

UPDATE ora 07:10 - Se pleacă în turul de încălzire.


Etichete: formula 1 , lewis hamilton , formula 1 australia , calificari formula 1 australia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul unde lua masa, după o postare în care anunța unde era. Numele ei fusese legat de un traficant de droguri care fusese ucis în închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Foto Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Inelul care spune chiar și cât au dormit dinamoviștii

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

Chelsea, ofertă ”de pe altă lume” pentru Victor Osimhen. Romelu Lukaku, inclus în afacere

Numit ”fotbalist de liga a patra” de o legendă, Erling Haaland a răspuns în câteva cuvinte

Citeşte şi

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

Max Verstappen, victorie categorică în cursa de sprint de la MP al Chinei

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Simona Halep iubește din nou! Chiar de Paște a venit dovada că în viața sa e un nou bărbat citeşte ştirea pe Prosport.ro

Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM „Lady in red”. Rita Ora, în cei mai scurți pantaloni, pe străzile din New York. A captat toate privirile cu ținuta ei

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

„Lady in red”. Rita Ora, în cei mai scurți pantaloni, pe străzile din New York. A captat toate privirile cu ținuta ei

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”