Video Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu de la Singapore, după o luptă la baionetă

16.09.2018, 16:57
  • SuperLiga: FCU Craiova - ”U” Cluj, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

ÎN DIRECT la Digi Sport, Lewis Hamilton a închis cu o victorie weekend-ul de la Singapore, din Campionatul Mondial de Formula 1. Pilotul britanic a câștigat pentru a patra oară pe traseul stradal asiatic.

După demostrația de forță făcută la finalul calificărilor, acesta a luat un start ideal în cursă, însă britanicul a fost stopat după doar câteva momente din cauza intervenției mașinii de siguranță. Sergio Perez l-a trimis în zidul de protecție pe colegul său, Esteban Ocon, după virajul 3, iar Safety Car-ul a fost trimis pe pistă.

După restart, Hamilton s-a trezit în spatele său cu Sebastian Vettel, plecat al treilea din grilă. Însă pilotul Mercedes nu a avut emoții în niciun moment și a controlat impecabil ritmul de cursă. Mai mult, Vettel a forțat o strategie agresivă, însă după schimbul de pneuri a fost depășit de Max Verstappen. Olandezul a încheiat Grand Prix-ul pe locul al 2-lea și a urcat pe podium pentru prima dată la Singapore.

Vettel a fost al treilea și a cedat alte zece puncte în clasamentul general. Diferența actuală dintre Lewis Hamilton și germanul de la Ferrari este de 40 de puncte. Valtteri Bottas și Kimi Raikkonen au sosit pe locurile 4 și 5. Următoarea etapă, Marele Premiu al Rusiei, se va desfășura peste două săptămâni, la Sochi, pe circuitul semipermanent din parcul olimpic.

Clasamentul piloților:
1. Lewis Hamilton – 281 de puncte
2. Sebastian Vettel – 241
3. Kimi Raikkonen – 174
4. Valtteri Bottas – 171
5. Max Verstappen – 148
6. Daniel Ricciardo – 126
7. Nico Hulkenberg – 53
8. Fernando Alonso – 50
9. Kevin Magnussen – 49
10. Sergio Perez – 46

Clasamentul constructorilor:
1. Mercedes – 452 puncte
2. Ferrari – 415
3. Red Bull – 274
4. Renault – 91
5. Haas – 76
6. McLaren-Renault – 58
7. Force India – 32
8. Toro Rosso - 30
9. Sauber – 21
10. Williams – 7.


LIVE VIDEO&TEXT

UPDATE Ora 17:05. Lewis Hamilton își menține locul și câștigă cursa din Singapore, pentru a patra oară în carieră, după o cursă superbă. Verstappen și Vettel completează podiumul.

UPDATE Ora 16:56. Hamilton este de neoprit. Cu 9 tururi înainte de final iată care este ierarhia.

1. HAM

2. VER

3. VET

4. BOT

5. RAI

6. RIC

8. SAI

9. LEC

10. HUL

11. ERI

12. VAN

13. GRO

14. GAS

15. STR

16. HAR

17. PER

18. MAG

19. SIR

OUT: Ocon

UPDATE Ora 16:41. Hamilton pare că se îndreaptă spre un nou succes. Conduce după 45 de tururi. Englezul controlează lejer avansul pe care-l are față de Verstappen.

UPDATE Ora 16:25. Luptă la vârf în turul 38! Verstappen îl atacă pe Hamilton.

UPDATE Ora 16:18. În turul 34, Sergio Perez și-a asumat riscul de a-l depăși pe Sergey Sirotkin, mașina mexicanului a intrat în cea a rusului și ambele monoposturi au ajuns pe linia boxelor. Organizatorii analizează incidentul și este posibil ca Sirotkin să fie penalizat.

UPDATE Ora 16:16. Hamilton s-a distanțat în fruntea cursei, având 5 secunde în fața lui Verstappen, în turul 33.

UPDATE Ora 16:14. La jumîtatea cursei nu sunt deloc noutăți în privința primilor șase clasați. 

UPDATE Ora 16:04. La Singapore a început să plouă!

UPDATE Ora 15:57. Două zecimi i-au despărțit pe Vettel și Verstappen. Cei mai buni timpi de la Pit Stops.

UPDATE 15: 50. Verstappen a intrat la boxe pentru schimbul de pneuri și a ieșit cu ceva șansă în fața lui Vettel, în turul 18.

UPDATE Ora 15:41. După 14 tururi, din totalul celor 61, cursa este dominată de Lewis Hamilton, urmat de Vettel și de Verstappen.

UPDATE Ora 15:23. Mexicanul Sergio Perez și-a cerut scuze pentru incidentul pe care l-a provocat. La rândul său, Esteban Ocon a evitat să facă o declarație dură. ”Ce s-a văzut, s-a văzut! Vreau să mă mai uit o dată pe imgini, după care voi discuta cu echipa mea și voi oferi și o declarație legată de acest incident”, a spus Ocon.

UPDATE Ora 15:14. S-a dat startul în MP  de la Singapore. Incident cu cei de la Force India și Esteban Ocon s-a trezit în parapet. A fost nevoie de Safety Car. Perez s-a speriat de Grosjean, la primul viraj, după care n-a mai putut controla mașina și a intrat direct în Ocon, care a fost trimis în parapet.


ÎN DIRECT la Digi Sport, Lewis Hamilton a produs unul dintre cele mai bune tururi din carieră și a obținut pole positionul în Marele Premiu de Formula 1 al statului Singapore.

În mod atipic, rezultat a venit la finalul primei jumătăți din Q3, ultima secvență de calificare. Hamilton a semnat cel de al 4-lea pole position de la Singapore, al 79 din carieră, și totodată un nou record al pistei. Britanicul a fost cu 3 zecimi de secundă mai rapid decât Max Verstappen

Ferrari va lipsi din prima linie pe grilă. Sebastian Vettel, aflat la 30 de puncte, în clasamentul general, în urma lui Hamilton va pleca doar al treilea. Kimi Raikkonen a încheiat calificările cu al 5-lea rezultat. Lewis Hamilton a câștigat de 3 ori la Singapore, ultima dată în 2017, spre deosebire de Vettel, care s-a impus de 4 ori, însa ultima dată în 2015. 

Marele Premiu de Formula 1 al statului Singapore va putea fi urmărit duminică, de la ora 15:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1. Concluziile de după a 15-a etapă a Formula 1 vor fi trase în emisiunea Grila de Start, la scurt timp după încheierea acestui Mare Premiu.

Etichete: formula 1 , lewis hamilton , hamilton pole position , formula 1 singapore , hamilton pole position singapore


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”

O familie din SUA a avut parte de un șoc după ce fiica lor s-a plâns săptămâni la rând că aude niște zgomote în camera ei. Ceea ce copila credea că este „un monstru” s-a dovedit a fi un stup uriaș cu peste 50.000 de albine, scrie People.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

La 64 de ani, Ioan Andone a dezvăluit cum îl cheamă, de fapt: ”Ce să fac?”

A doua cea mai bogată soție de fotbalist nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume despre viața privată: ”Acesta e prețul”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Laurențiu Reghecampf a reacționat după ce a fost pus sub urmărire penală: ”Victima sunt eu!”

Video Magie! Arda Guler a primit mingea și a arătat de ce e supranumit "Messi al Turciei"

Antrenorul uriaș care a folosit 48 de echipe de start diferite în acest sezon

Foto Unde s-a antrenat Farul în dimineața meciului cu FCSB. ”Ne predau această lecție”

Citeşte şi

Max Verstappen, victorie categorică în cursa de sprint de la MP al Chinei

8 bijuterii ale lui Michael Schumacher vor fi ”pe tarabă” în luna mai. Câți bani se estimează că va lua familia

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie

Digi Animal World

Acest câine a trecut testul suprem. Imaginile cu patrupedul care refuză să mănânce o friptură suculentă au devenit virale