Lewis Hamilton / Foto: Profimedia

Lewis Hamilton, lovitură de proporții în Formula 1! Visul ce părea imposibil ar putea deveni realitate

articol scris de Digi Sport
13.05.2023, 09:14
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Lewis Hamilton ar putea concura pentru Ferrari în Formula 1 chiar din sezonul viitor!

Lewis Hamilton, la Ferrari din 2024?

Ceea ce părea un vis imposibil în primăvara sezonului 2022, atunci când comentatorii Digi Sport anunţau că echipa de management a lui Hamilton evaluează un posibil schimb Mercedes-Ferrari, s-ar putea să devină realitate în scurt timp.

La Ferrari situatia a devenit cenuşie după etapa desfăşurată la Miami - "Scuderia" a rămas cu un singur podium în sezon, e pe locul 4 în clasamentul constructorilor, iar 2023 pare să fie un alt an de sacrificiu.

În plus, la Miami, în primele două zile, Charles Leclerc a lovit de două ori monopostul în virajul 7 şi a forţat de fiecare apariţia steagului roşu. Momentan, situaţia lui Carlos Sainz pare stabilă, spaniolul fiind un tip care ajută semnificativ echipa la nivelul dezvoltării.

Johnny Herbert, un fost câştigător de Grand Prix, este de părere că Ferrari ar trebuie să rişte pentru a-l aduce pe Lewis Hamilton, la fel cum s-a întâmplat în 2013, când Lewis a semnat cu Mercedes, la presiunea perechii Niki Lauda - Ross Brawn.

Mercedes și Ferrari ar putea face un schimb Lewis Hamilton - Charles Leclerc

La Ferrari ar putea să apară un loc liber, în cazul in care Leclerc şi echipa italiană decid, de comun-acord, să anuleze inţelegerea pe care monegascul o are semnată până la finalul anului 2024. În urmă cu trei ani, Ferrari a semnat un contract istoric cu Leclerc, pe 4 ani. Niciun pilot Ferrari nu avusese până atunci un astfel de avantaj.

În urmă cu putin timp, Toto Wolff, liderul proiectului Mercedes AMG F1, a anunţat că, pentru viitor, Leclerc ar putea fi un pilot tentant pentru Mercedes, însă există şi varianta Lando Norris.

Aşadar, s-ar putea face un schimb Hamilton-Leclerc, care să satisfacă nevoile ambelor părţi. Hamilton mai are un posibil aliat la Ferrari, pe Frederic Vasseur , noul team principal, un om cu care a lucrat la două echipe, în Formula 3 și seria GP2 - ASM Formule 3 și ART Grand Prix. În 2006, cu ART GP și Vasseur alături, Hamilton a câştigat titlul în GP2 din postura de pilot debutant.

Florin Ion: "Hamilton ar fi un câştig dublu pentru Ferrari"

Florin Ion, comentator Digi Sport, este de părere că Hamilton are şanse mari să ajungă la Ferrari: "Hamilton ar fi un câştig dublu pentru Ferrari, atât pe latură sportivă, dar şi pe latură comercială. Britanicul e un pilot influent pe social media, vinde foarte bine şi mulţi dintre sponsorii Mercedes au fost atraşi de imaginea lui Hamilton. Dacă se va intâmpla, ar putea fi o poveste precum ceea a lui Alain Prost, Niki Lauda sau Fernando Alonso.

Pentru Hamilton există, în continuare, mirajul celui de al 8-lea titlu mondial. Probabil că Ferrari ar urma să îi ofere un contract normal, pe doi ani, iar după cei doi ani Hamilton se va retrage din sport. Despre această dorinţă a lui Hamilton ştiu încă de anul trecut, dupa o discuție cu Mick Kouros, fostul team manager Fortec Motorsport, un tip care a lucrat cu Hamilton în perioada F3".

Concluzia este că Charles Leclerc vrea să plece, iar o variantă pare să fie Mercedes, lângă George Russell. La Red Bull Racing e greu, poate chiar imposibil, să controlezi doi piloți ca Verstappen şi Leclerc. Aşa încât, lui Hamilton i s-ar putea face loc la Ferrari chiar din 2024, iar faptul că întârzie atât de mult discuţiile pentru noul său contract cu Mercedes ridică mari semne de întrebare.

Etichete: ferrari , lewis hamilton , mercedes


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Rangers i-a decis soarta lui Ianis Hagi! Informația venită din Scoția: ”Legăturile sunt arse”

OUT pentru restul sezonului! Lovitura primită de Dinamo cu două etape înainte de finalul campionatului

După ce a promovat cu Parma în Serie A, Dennis Man a spus care este obiectivul lui

Simona Halep și-a dat acordul și a reacționat: mesajul româncei

Citeşte şi

Max Verstappen, victorie categorică în cursa de sprint de la MP al Chinei

Românca de 31 de ani măritată cu un miliardar de 77 de ani a spus care e singurul român care își permite un Bombardier

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Mihai Mărgineanu a rămas șocat de ce a văzut în Vama Veche: "Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?" citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”