Foto: Twitter Formula 1

Video Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Rusiei şi a mai făcut un pas spre titlul mondial

29.09.2019, 15:46
  • Finala Champions League: Dortmund - Real Madrid, sâmbătă, 22:00, DGS 1

  • Minifotbal: Romania - Polonia, duminică, 21:40, DGS 1

Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei pentru a 4-a oară în carieră. Hamilton a fost ajutat de o strategie corect aleasă de echipa Mercedes şi de o intervenţie cu safety-car virtual.

Această neutralizare a apărut după ce Sebastian Vettel a fost obligat să îşi parcheze monopostul într-o zonă nesigură, din cauza unei probleme tehnice.

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Rusiei 2019

Echipa Mercedes a reacţionat prompt şi l-a chemat pe Hamilton pentru schimbul de pneuri, iar campionul mondial s-a întors pe circuit în faţa pole-manului Charles Leclerc.

Mai mult, monegascul a mai pierdut o poziţie şi după următoarea neutralizare, din turul 27, cauzată de George Russell.

Leclerc s-a trezit pe locul 3, în urma lui Valtteri Bottas, şi aproape jumătate dintre piloţi au încercat să treacă de finlandez. Pilotul Ferrari a rămas blocat pe ultima treaptă a podiumului şi Mercedes a reuşit dubla pe traseul de la Soci.

Constructorul german nu a pierdut nicio cursă în Rusia din 2014 şi până în prezent. Hamilton şi Bottas au fost despărţiţi de aproape patru secunde, iar la general, britanicul are un avans de 73 de puncte.

Următoarea etapă, Marele Premiu al Japoniei, se va desfăşura peste doua weekenduri şi va fi în direct pe canalele Digi Sport şi pe Digi 4K.


CLASAMENTUL GENERAL AL PILOŢILOR

CLASAMENTUL GENERAL AL CONSTRUCTORILOR

CLASAMENT MARELE PREMIU AL RUSIEI

UPDATE 15:47 FINAL DE CURSĂ! Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei, de la Soci. Mercedes a realizat dubla, după ce Valtteri Bottas a terminat cursa pe locul 2. 

UPDATE 15:40 Tur 49: Lewis Hamilton se îndreaptă spre victorie. Bottas a rămas pe 2, iar Leclerc pe 3, în faţa piloţilor Red Bull, Verstappen şi Albon.

UPDATE 15:30 Tur 43: Hamilton s-a distanţat la peste patru secunde de Bottas, care este presat de Leclerc. Albon a urcat pe locul 6, după ce l-a depăşit pe Magnussen.

UPDATE 15:16 Tur 35 Ordine neschimbată în clasament după ieşirea safety car-ului. Lewis Hamilton are aproape două secunde avans faţă de Valtteri Bottas. Charles Leclerc e pe 3, în faţa lui Max Verstappen, Carlos Sainz şi Kevin Magnussen.

UPDATE 15:10 Tur 32 Safety car-ul se află încă pe pistă. Hamilton, Bottas, Leclerc, Vestappen, Sainz şi Magnussen sunt primii şase în clasament.

UPDATE 15:04 Tur 29: George Russell a abandonat şi el din cauza unor probleme cu frânele.

UPDATE 15:03 Tur 29: Lewis Hamilton a intrat la boxe în timpul prezenţei virtual safety car-ului. însă a ieşit tot pe primul loc în cursă. Leclerc este pe 2, urmat de Bottas, care a intrat şi el la standuri, Verstappen, Albon şi Sainz.

UPDATE 15:01 Tur 28: Sebastian Vettel a abandonat din cauza unei probleme la motor. Lewis Hamilton este noul lider al cursei, urmat de Valtteri Bottas şi Charles Leclerc. Verstappen, Albon, Sainz, Magnussen, Norris, Perez şi Stroll completează top 10.

UPDATE 14:57 Tur 26: A abandonat şi Daniel Ricciardo.

UPDATE 14:54 Tur 23: Leclerc a căzut pe locul 4, după ce a intrat la boxe, în spatele lui Hamilton şi Bottas. 

UPDATE 14:45 Tur 18: Verstappen este pe 5, în faţa piloţilor McLaren. Vettel conduce în continuare cursa, la aproape patru secunde distanţă de coechipierul Leclerc, care are şi el peste trei secunde în faţa lui Hamilton.

UPDATE 14:35 Tur 12: Max Vestappen l-a depăşit pe Lando Norris şi a urcat pe locul 6 în cursă.

UPDATE 14:30 Tur 9: Sebastian Vettel are aproape două secunde avans faţă de Charles Leclerc. Hamilton e pe 3, iar Bottas a urcat pe 4, în faţa piloţilor McLaren, Sainz şi Norris.

UPDATE 14:20 Tur 4: Maşina de siguranţă a ieşit de pe pistă. Ordinea primilor 10: Vettel, Leclerc, Hamilton, Sainz, Bottas, Norris, Perez; Verstappen, Magnussen, Hulkenberg.

UPDATE 14:15 Tur 1: Romain Grosjean e primul pilot care a abandonat la Sochi, după un incident în care a fost implicat şi Daniel Ricciardo, ajuns ultimul în clasament. Safety car-ul a intrat pe pistă.

UPDATE 14:13 Start excelent pentru piloţii Ferrari, care sunt pe primele două locuri. Sebastian Vettel este lider, urmat de Charles Leclerc, Lewis Hamilton, Carlos Sainz, Valtteri Bottas şi Lando Norris.


Este al patrulea pole consecutiv şi al şaselea din acest sezon pentru pilotul lui Ferrari, care va fi însoţit în prima linie a grilei de start de liderul clasamentului general, Lewis Hamilton, cel care a prins locul secund în ultimele momente ale calificărilor.

Leclerc a devenit primul pilot al lui Ferrari care realizează patru pole-uri la rând, de la Michael Schumacher încoace.

Max Verstappen, penalizat cinci locuri pe grila de start

Sebastian Vettel şi Max Verstappen au obţinut locurile 3 şi 4, însă olandezul va lua startul de pe 9: va ceda cinci poziţii pe grilă după înlocuirea motorului termic înaintea weekendului de la Soci.

Valtteri Bottas a obţinut doar al cincilea timp al calificărilor şi va pleca din faţa lui Carlos Sainz.

Nico Hulkenberg şi Lando Norris vor pleca duminică din linia a patra a grilei de start, iar Romain Grosjean şi Daniel Ricciardo au încheiat sesiunea pe locurile 9, respectiv 10.

Etichete: formula 1 , lewis hamilton , sebastian vettel , valtteri bottas , charles leclerc , marele premiu al rusiei f1


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
FOTO Descoperire înfiorătoare făcută într-o școală veche din Bistrița-Năsăud, în timpul renovării

Firma care lucrează la reabilitarea clădirii în care a funcţionat vechea şcoală din comuna bistriţeană Livezile, aflată în prezent în proprietate privată, a descoperit, vineri, rămăşiţe umane în planşeul imobilului, despre care se crede că ar fi vechi de zeci de ani.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

”Lupta rușinii” a fost dusă la un nivel extrem, la București! Momente și imagini neverosimile, în Sala Polivalentă

Reacția lui David Popovici după ce a aflat că recordul mondial i-a fost doborât: ”Mâncam un burger când am aflat”

"Vi se pare normal ca un bărbat să lovească femeile cu pumnii?" Prima reacție, după scenele greu de privit de la București

Răzvan Lucescu, la negocieri! Clubul care vrea să-l ia de la PAOK și suma pentru care s-ar face mutarea

E ”de pe altă planetă”! Câștigă 12.000.000 $ în câteva ore și e una dintre cele mai bogate femei din lume

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Oficial Billel Omrani, OUT după doar 3 luni și 23 minute jucate

Dorit de trei echipe, Cristi Chivu a rupt tăcerea: ”Asta îmi doresc cel mai mult!”

Gata! Carlo Ancelotti a ales: ”El va titular în finala Champions League”

Fundaș central și atacant din Brazilia! FCSB, gata să transfere pe filiera sud-americană

Citeşte şi

3.000.000 $ după accidentul ”horror” din Marele Premiu de F1 de la Monaco

Sergio Perez, prima reacție după accidentul horror de la Monaco: ”Complet inutil”

PEROZDylan, fiul lui Catherine Zeta-Jones, prima apriție cu iubita. Reacția celebrei lui mame atunci când a văzut ce a postat pe Instagram

FILM NOWDakota Johnson, surprinsă în timp ce își schimba hainele într-o mașină. Cum a reacționat Chris Evans

L-au ”curățat” pe marele Belodedici! Vestea ”de coșmar” primită după ce a fost prins băut la volan citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep va juca la turneul din România! A primit deja wild-cardul citeşte ştirea pe ziare.com

Trucuri pentru a-ți recupera banii pe recipientele de plastic: De ce sticlele goale returnabile sunt respinse de aparat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, în costum de baie în Grecia, într-o escapadă fără Alex Velea. Pozată pe iaht și în timp ce "se împrietenește" cu marea

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, în costum de baie în Grecia, într-o escapadă fără Alex Velea. Pozată pe iaht și în timp ce "se împrietenește" cu marea

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă folosești produse de înfrumusețare expirate. Lucrurile la care să fii atent, pe lângă termen

Digi Animal World

Un bărbat refuză să spună în public numele câinelui, după ce iubita sa l-a botezat: „Se simte jenat”