Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu de la Monaco

Video Lewis Hamilton, victorie la Monaco, după un duel spectaculos cu Verstappen. Cei doi, la un pas de accident

26.05.2019, 17:03
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Lewis Hamilton a câștigat cursa de Formula 1 de la Monte Carlo și s-a impus pentru a treia oară în carieră în Marele Premiu al principatului Monaco. Britanicul a rezistat mai bine de jumătate din întrecere atacurilor olandezului Max Verstappen.

Mașina de siguranță, o constantă pe acest circuit stradal, a ieșit după incidentul dintre Charles Leclerc și Nico Hulkenberg. În acel moment, mulți dintre piloți au preferat să intre la boxe pentru schimbul de pneuri. Pe zona de ieșire, Verstappen și Valtteri Bottas s-au lovit, iar finlandezul a făcut până și a trebuit să revină la boxe pentru un alt set de pneuri.

Pilotul Red Bull Racing a fost găsit vinovat și a fost obligat să cedeze 5 secunde în clasamentul final. Conștient că e singura șansă pe care o are, Verstappen a ajuns în urma lui Hamilton și a început să pună presiune pe acesta.

Britanicul, cu pneuri de compoziție medie, a adoptat în permanență trase defensive. Verstappen, cu pneuri dure, s-a păstrat la sub o secundă în spatele monopostului Mercedes, dar a riscat o singură dată, în turul 76, la ieșirea din tunel. Cei doi s-au atins, însă ordinea s-a păstrat.

Hamilton i-a dedicat victoria lui Niki Lauda, triplu campion mondial, care a decedat în urmă cu mai puțin de o săptămână.

După aplicarea penalizării, Verstappen a ajuns pe locul 4. Pe podiumul de la Monte Carlo au mai urcat Sebastian Vettel și Valtteri Bottas. După această victorie, Hamilton s-a îndepărtat la 17 puncte de Bottas în fruntea clasamentului general.

Următoarea etapă, Marele Premiu al Canadei, se va desfășura peste două week-enduri, în direct pe canalele Digi Sport.


LIVE VIDEO Marele Premiu de la Monaco:

UPDATE Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu de la Monaco, după o cursă perfectă. Pilotul de la Mercedes, care a plecat din pole-position, a avut viață grea cu Max Verstappen, cu care a fost aproape să facă accident. Cei doi s-au și atins, însă britanicul a rezistat atacului olandezului și a câștigat cea mai prestigioasă cursă din calendarul Mareliu Circ. Vettel (Ferrari) a terminat pe locul secund, iar Bottas (Mercedes), pe 3. Verstappen a plătit pentru un incident de la ieșirea de la boxe și a picat pe 4.

UPDATE 17:53: Duel la baionetă în penultimul tur între liderul Hamilton și Max Verstappen. Olandezul face eforturi uriașe pentru a- l depăși pe cvintuplul campion mondial, iar la un moment dat chiar s-au atins.

UPDATE 17:22: Hamilton conduce perfect, iar Verstappen își duce la limită monoportul, încercând să se apropie. Olandezul chiar a atins parapetul la un moment dat. După 52 de tururi, ordinea se menține aceeași: Hamilton e lider, urmat de Verstappen și Bottas.

UPDATE 17:02 Hamilton, Verstappen, Vettel și Bottas rămân pe primele patru locuri după 37 de tururi. Finlandezul se află la mai puțin de patru secunde de liderul cursei.

UPDATE 16:55 Carlos Sainz i-a anunțat pe cei de la McLaren că "a început să plouă puțin" la Monte Carlo.

UPDATE 16:53 Verstappen rămâne la mai puțin de o secundă în spatele liderului Hamilton. Sebastian Vettel e pe 3, la 1,2 secunde în spatele olandezului și la 8 zecimi de secundă în fața lui Valtteri Bottas.

UPDATE 16:47 Lewis Hamilton e presat de urmăritorii săi. Are doar jumătate de secundă avans față de al doilea clasat, Max Verstappen după 25 de tururi. Vettel, Bottas, Gasly, Sainz, Kvyat, Albon, Grosjean și Norris completează top 10.

UPDATE 16:41 Charles Leclerc a abandonat la Monte Carlo, după o cursă de coșmar.

UPDATE 16:38 Lewis Hamilton conduce după 19 tururi, urmat de Max Verstappen, Sebastian Vettel, Valtteri Bottas, Pierre Gasly și Carlos Sainz.

UPDATE 16:29 Piloții au profitat de intrarea safety-car-ului pe pistă și au intrat la boxe, unde am avut parte de un mini-acroșaj, la ieșirea de la standuri, între Bottas și Verstappen. Olandezul a reușit să-i ia fața finlandezului și e pe locul 2 în clasament, după Hamilton. Bottas e pe 3, în fața lui Vettel, Gasly, Sainz, Kvyat, Albon, Grosjean și Norris.

UPDATE 16:26 Probleme imense pentru Charles Leclerc, care și-a distrus roata din dreapta, spate, și a intrat cu greu la boxe, de unde a ieșit pe ultimul loc din cursă.

UPDATE 16:23 Acroșaj între Charles Leclerc și Nico Hulkenberg, după ce pilotul din Monte Carlo a încercat să îl depășească pe german.

UPDATE 16:10 A început Marele Premiu din Monaco. Lewis Hamilton și Valtteri Bottas și-au păstrat primele două poziții, iar Max Verstappen a rămas pe locul 3, peste Vettel, Ricciardo și Magnussen.


Campionul mondial en-titre, Lewis Hamilton, va pleca din pole-position în Marele Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco. Britanicul a reușit al doilea pole din carieră pe acest traseu stradal, primul după o pauză de 4 ani.

Hamilton, care a semnat un nou timp record, l-a învins pe colegul său Valtteri Bottas cu 8 sutimi de secundă, iar Mercedes a făcut dubla pentru a cincea oară în calificările din sezonul 2019.

Max Verstappen a stabilit cel mai bun rezultat la finalul celei de-a doua secvențe cronometrate, însă a încheiat calificările cu al treilea timp. Olandezul de la Red Bull va lua startul din fața lui Sebastian Vettel, de la Ferrari.

Din linia a treia vor pleca Pierre Gasly (Red Bull) și Kevin Magnussen (Haas).

Pentru Ferrari a fost un nou weekend de coșmar. Ferrari a greșit strategia în calificările de la Monte Carlo - Charles Leclerc a fost eliminat după Q1 din cauză că echipa a considerat că timpul stabilit de monengasc va fi suficient pentru ca acesta să facă pasul în Q2. Strategii italieni s-au înșelat, iar Leclerc va pleca doar de pe locul al 16-lea, chiar în fața propriilor suporteri.

Marele Premiu de Formula 1 de la Monte Carlo este astăzi, de la ora 16:00, în direct la Digi Sport 1.

Etichete: lewis hamilton , sebastian vettel , valtteri bottas , formula 1 monaco , formula 1 monte carlo , formula 1 monaco live text


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare

În timpul interviurilor pentru angajare, candidații pot avea parte de întâmplări neplăcute sau umilitoare și de multe ori sunt discriminați fățiș din cauza vârstei, a sexului sau a aspectului fizic. BBC a adunat într-un material cele mai ciudate experiențe avute în timpul interviurilor de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Reacția presei din Ungaria, după scandările xenofobe de la Farul - Sepsi

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

I-a spus ”NU” FCSB-ului și acum e gata să meargă la CFR! Dan Petrescu îl cere insistent

Mihai Popescu, întrebat de transferul la FCSB după umilința suferită de Farul: ”Ce interes după acest meci?”

Citeşte şi

Max Verstappen, victorie categorică în cursa de sprint de la MP al Chinei

Românca de 31 de ani măritată cu un miliardar de 77 de ani a spus care e singurul român care își permite un Bombardier

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”