Valtteri Bottas a câștigat Marele Premiu al Rusiei / Foto: Getty Images

Video Valtteri Bottas câștigă Marele Premiu al Rusiei! Hamilton, penalizat drastic, încheie pe 3

articol scris de Digi Sport
27.09.2020, 15:49
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Valtteri Bottas a câștigat Marele Premiu al Rusiei la Formula 1, după ce a profitat de penalizarea lui Lewis Hamilton, care a plecat din pole position.

Penalizat cu 10 secunde pentru un incident de dinaintea începerii cursei, când a oprit într-un loc nepermis, Hamilton a reușit să recupereze mai multe locuri și a încheiat pe locul 3.

Valtteri Bottas câștigă Marele Premiu al Rusiei! Hamilton, penalizat drastic, încheie pe 3

Valtteri Bottas a gestionat excelent avansul de care a beneficiat și nu a mai coborât de pe prima poziție, obținând a doua victorie din acest sezon. Pe locul secund a încheiat Max Verstappen.

Clasamentul complet de la Marele Premiu al Rusiei

 


UPDATE, Turul 53: Final de cursă! Valtteri Bottas câștigă Marele Premiu al Rusiei! Verstappen și Hamilton sunt cei care completează podiumul.

UPDATE, Turul 50: Verstappen se apropie la mai puțin de șase secunde de Bottas, când au mai rămas patru tururi.

UPDATE, Turul 48: Bottas păstrează un avans de peste 7 secunde față de Verstappen, cu cinci tururi rămase. Hamilton recuperează câteva secunde, însă insuficient pentru a spera la mai mult decât locul 3.

UPDATE, Turul 43: Virtual safety car pentru câteva momente, după ce Grosjean a lovit niște panouri din poliester.

UPDATE, Turul 33: Așa arată clasamentul după ce toți piloții aflați în top 5 au intrat la boxe o dată. Bottas își păstrează un avans considerabil față de Verstappen, iar Hamilton e încă departe, la peste 20 de secunde față de lider.

UPDATE, Turul 28: Ricciardo a primit o penalizare de cinci secunde. Bottas are un avans de peste 9 secunde față de Leclerc, după intrarea la boxe.

UPDATE, Turul 21: Bottas are un avans de peste 6 secunde față de Verstappen. Hamilton a recuperat șase poziții după intrarea la boxe și e pe 5.

UPDATE, Turul 17: Bottas e noul lider! Hamilton și-a ispășit penalizarea de 10 secunde la boxe, iar ulterior și-a schimbat pneurile. Britanicul este acum pe locul 11. 

UPDATE, Turul 14: Echipa lui Hamilton l-a informat pe pilotul britanic de penalizare. Între timp, liderul din clasamentul general a pus un avans de peste două secunde față de al doilea clasat, Bottas.

UPDATE, Turul 7: Lewis Hamilton a fost penalizat cu 10 secunde (două penalizări de cinci secunde) pentru incidentul în care a fost implicat înaintea turului de formare. Liderul din ierarhia generală a oprit într-un loc nepermis înainte de a duce monopostul pe grilă.

UPDATE, Turul 6: Finalul perioadei cu safety car. Așa arată acum ierarhia, după ce Stroll și Sainz nu au mai putut continua.

UPDATE, Turul 1: Start în Marele Premiu al Rusiei! Hamilton își menține poziția de lider, iar Bottas îl depășește pe Verstappen. Stroll și Sainz ies în decor încă din primul tur și nu mai pot continua cursa.

UPDATE, 14:10: Turul de formare a început.

UPDATE, 14:02: Lewis Hamilton este sub investigație, după ce a ieșit din zona pistei înaintea turului de formare. Liderul din clasamentul general riscă acum o penalizare.


Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes), campionul mondial en titre, va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei, de la Soci, a zecea etapă a campionatului mondial.

Lewis Hamilton, pole-position în Marele Premiu al Rusiei

Pentru Hamilton, care a fost cel mai rapid sâmbătă, în cea de-a treia sesiune de antrenamente libere şi a scos cel mai bun timp în calificări, este al optulea pole position din acest sezon, al 96-lea din carieră.

Dacă va câştiga duminică, britanicul va egala recordul de victorii (91) deţinut de Michael Schumacher.

Pe locul doi în calificări s-a clasat Max Verstappen (Red Bull-Honda), iar pe trei a fost Valtteri Bottas (Mercedes).

Sebastian Vettel (Ferrari), accident spectaculos în calificările pentru Marele Premiu al Rusiei

În a doua tură din calificări pilotul german Sebastian Vettel (Ferrari) a suferit un accident în Q2, lovindu-se de parapeţi, fără a fi însă rănit.

Astfel, din prima line vor lua startul Lewis Hamilton (Mercedes) şi Max Verstappen (Red Bull), iar din linia a doua Valtteri Bottas (Mercedes) şi Sergio Perez (Racing Point-Mercedes).

Din linia a treia vor pleca Daniel Ricciardo (Renault) şi Carlos Sainz Jr. (McLaren-Renault), din linia a patra Esteban Ocon (Renault) şi Lando Norris (McLaren-Renault), iar linia a cincea este formată din Pierre Gasly (Alpha Tauri - Honda) şi Alexander Albon (Red Bull-Honda).

Etichete: lewis hamilton , sebastian vettel , marele premiu al rusiei


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Max Verstappen, victorie categorică în cursa de sprint de la MP al Chinei

Românca de 31 de ani măritată cu un miliardar de 77 de ani a spus care e singurul român care își permite un Bombardier

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă