România va găzdui patru meciuri la Euro 2020

Video 20 de luni până la Euro 2020. Cum arată cele patru stadioane din Bucureşti

12.10.2018, 19:42
  • Liga 2: Corvinul - Csikszereda, miercuri, 17:30, DGS 1

  • Champions League: Real Madrid - Bayern, miercuri, 22:00, DGS 1

Mai sunt fix 20 de luni până la startul Euro 2020. Când capitala României a intrat pe lista oraşelor care vor găzdui meciuri de la turneul final, entuziasmul a fost imens, mai ales că s-a decis reconstrucţia a patru stadioane care să servească drept bază de antrenament.

Au trecut deja patru ani de la anunţul oficial, iar Digi Sport a mers, alături de foşti jucători de legendă, să vadă cum arată arenele din Bucureşti care ar urma să fie folosite peste mai puţin de 2 ani, la Euro.

Lucrurările sunt în grafic la Stadionul Steaua

Lucrările sunt în grafic la arena Ghencea, dar nostalgia după fostele tribune rămâne, în special pentru jucătorii care au făcut istorie la Steaua. Cel mai iubit dintre ei a fost cu siguranţă Marius Lăcătuş.

Sute de meciuri a jucat Lăcătuş pe stadionul construit în 1974. Două au fost, de departe, cele mai importante.

În 1986, Steaua a învins-o cu 3-0 pe Anderlecht şi s-a calificat în finala Cupei Campionilor Europeni, care s-a disputat la Sevilla şi s-a încheiat cu marele succes de pe 7 mai.

Tot în Ghencea, naţionala a reuşit să se califice la Cupa Mondială din 1990, după o pauză de 20 de ani. Cu Lăcătuş pe teren, "tricolorii" au învins Danemarca, scor 3-1, şi au obţinut biletele pentru Italia.

30.500 de locuri va avea noul stadion, care pare că va fi gata până pe 12 iunie 2020.

Întârzieri mari la Dinamo

La fel ar fi trebuit să stea lucrurile şi la Dinamo. Trecută de 65 de ani, vechea arenă pare însă că nu vrea să iasă la pensie.

Ionel Augustin e unul dintre marii atacanţi ai lui Dinamo. Venit la grupele de copii în 1964, a mai plecat după mai bine de 20 de ani şi multe trofee câştigate. Eliminarea marelui Inter MIlani, în Stefan cel Mare este, poate, cea mai placută amintire.

Din păcate, visul dinamoviştilor de a avea un stadion nou rămâne în stand by. Se vorbeşte despre un nou termen, 2022, şi despre o nouă amplasare - în locul vechiului velodrom. Dar nimic concret nu s-a făcut până acum.

Nici la celelalte arene lucrurile nu sunt clare

Rapid şi Arcul de Triumf sunt celelalte arene din Bucureşti, care trebuie să fie gata pentru Euro. Toţi cei implicaţi în proiect dau asigurări că totul va fi gata la timp. Lucrările nu au început la niciuna dintre ele.

De câteva luni bune, înaintea fiecărui meci de acasă al Rapidului, se vorbeşte că va fi ultimul pe vechea arenă din Giuleşti, înainte să înceapă demolarea.

Deocamdată, buldozerele au ocolit Giuleştiul, dar timpul pare să mai aibă răbdare. Puţini cunosc farmecul vieţii la clubul vişiniu precum Daniel Pancu, venit la Rapid în 1996.

Construit pe modelul celebrului Highbury din Londra, stadionul Giuleşti a prins cel de-Al Doilea Război Mondial. Noua arenă ar trebui să aibă 14.000 de locuri.

Între timp, galeria Rapidului aşteaptă ca echipa să ajungă din nou în Liga 1 pentru a face atmosfera de odinioară.

Mai linişte va fi la stadionul Arcul de Triumf. Pentru că e amplasat într-o zonă de top a Capitalei, avizele de construcţie s-au dat mai greu şi din cauza unei magistrale de apă ce trece prin apropiere.

Doar 8.100 de locuri va avea stadionul ce va găzdui în mod constant meciurile naţionalei de rugby. Costul estimat este de 126 de milioane de lei.

Etichete: euro 2020 , bucuresti euro 2020 , stadioane euro 2020 , romania euro 2020 , stadionul steaua


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice

Un judecător din India i-a respins plângerea unei femei care a spus că soțul ei a forțat-o să aibă relații intime „nenaturale”, întrucât, potrivit legii indiene, nu este ilegal ca un soț să-și oblige soția să întrețină acte sexuale.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

Marius Șumudică a reacționat, după ce Dan Șucu l-a ales pe Mircea Lucescu

Radu Drăgușin, OUT de la Tottenham? Ce a apărut în presa britanică, după al 6-lea meci uitat pe bancă

Mădălina Ghenea a făcut anunțul, după ce a fost văzută de mai multe ori în compania aceluiași bărbat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text PSG - Borussia Dortmund 0-1, ACUM, pe DGS 1. Francezii au lovit bara de două ori

Radu Drăgușin nici n-a vrut să audă! Transferul pe care l-a refuzat din start

Dan Șucu a început negocierile! Lovitura pregătită în secret la Rapid: peste 300 de meciuri în Premier League!

Pep Guardiola își freacă palmele! Manchester City a transferat ”cel mai bun jucător”

Citeşte şi

Ce lovitură! FCSB vrea iar în Ghencea pentru a sărbători titlul

MERCATO 2019 - TOATE transferurile verii sunt AICI. Cristi Manea la FCSB! Transferurile din ultima oră

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea radicală a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani. Cum a ajuns să arate după viața grea dusă după Revoluție citeşte ştirea pe Prosport.ro

Victorie splendidă pentru Ana Bogdan la Roma: a învins o finalistă de Grand Slam citeşte ştirea pe ziare.com

Creatura nemaivăzută descoperită într-o peșteră: Are colți ascuțiți ca lamele și solzi puternic crestați pe burtă citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Jessica Biel, răvășitoare la MET Gala, într-o rochie cu un decolteu amplu. Ce a făcut soția lui Justin Timberlake înainte de eveniment

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Jessica Biel, răvășitoare la MET Gala, într-o rochie cu un decolteu amplu. Ce a făcut soția lui Justin Timberlake înainte de eveniment

Digi World

Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările

Digi Animal World

O pisică a reușit să inunde o casă întreagă din curiozitate: „Totul a început când a învățat să deschidă robinetul”