Alex Mățan, la Columbus Crew / Foto: Instagram @alexmatan10

Exclusiv Alexandru Mățan vrea să-l sune pe Enes Sali. Ce a remarcat între fotbalul din România și cel din SUA

articol scris de Digi Sport
11.12.2023, 16:33
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

Farul Constanța a anunțat, în urmă cu o săptămână, transferul lui Enes Sali (17 ani) la FC Dallas, în MLS, campionat în care evoluează și Lionel Messi (36 de ani).

Enes Sali este cel mai tânăr debutant din istoria naționalei de fotbal a României, după ce a debutat în victoria cu Liechtenstein, scor 2-0, la doar 15 ani, 8 luni și 22 de zile.

Alexandru Mățan i-a dat un sfat lui Enes Sali, după transferul în MLS

Fotbalistul român urmează să se alăture noii sale formații la începutul anului 2024, după obținerea actelor necesare pentru a juca peste Ocean. Până atunci, Alexandru Mățan (24 de ani) care a devenit campion în MLS, alături de Columbus Crew, i-a oferit un sfat tânărului fotbalist. 

Mățan i-a transmis viitorului său adversar de la FC Dallas că echipa sa este una care propune un stil de joc plăcut, iar jucătorii care conving pot prinde transferuri importante. 

”Nu am apucat să vorbesc cu el, chiar o să îi scriu. Echipa lui este una care vrea să joace fotbal, care vinde fotbaliști afară. Este un jucător foarte talentat Enes Sali. Diferența dintre America și România este tactica.

Nu se joacă haotic, crește de la an la an campionatul. Este o diferență enormă față de 2021 și cum e acum, în 2023. E foarte fizic campionatul, cu jucători care pot face diferența în orice moment.”, a delcarat Alexandru Mățan, la Liga Digi Sport. 

Enes Sali poate fi direct titular la FC Dallas

Presa americană a anunțat că Enes Sali ar putea fi titularizat direct la FC Dallas, în contextul în care atacantul Alan Velasco este indisponibil după o accidentare gravă suferită la finalul anului 2023.

Este vorba despre o ruptură de ligament încrucișat anterior, iar argentinianul Velasco ar putea reveni pe teren abia în luna aprilie sau chiar în perioada de transferuri de iarnă, conform Goal.

Acesta este motivul pentru care Enes Sali ar putea fi titularizat direct la gruparea din MLS, unde, dacă va avea prestații bune, ar putea intra în atenția echipei naționale a Canadei. Enes Sali a fost convocat la naționala României în 2021, atunci când avea doar 15 ani.

Astfel, fotbalistul crescut la academia Barcelonei ar putea opta pentru a reprezenta echipa națională a Canadei, având în vedere că Enes Sali are origini canadiene.

Etichete: mls , alexandru matan , enes sali


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Președintele iranian Ebrahim Raisi și ministrul de Externe au murit în accidentul de elicopter (IRNA). Întâlnire de urgență la Guvern

Președintele iranian Ebrahim Raisi și ministrul de Externe au murit în accidentul de elicopter produs duminică, anunță presa de stat din Iran. Guvernul iranian a convocat luni o „întâlnire de urgență”. Operațiunile de căutare a elicopterului prăbușit au durat toată noaptea. Dimineață au apărut imagini cu epava complet arsă, în zona de munte de la granița cu Azerbaidjanul. Elicopterul în care se afla președintele Raisi era un model fabricat în Statele Unite și care nu a mai putut fi importat în Iran după 1979.  

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

Foto "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați

Aris - PAOK 1-2. Victorie istorică: PAOK a câștigat titlul! Răzvan Lucescu e campionul Greciei!

Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Se face transferul! Gigi Becali: "Vine și semnează pe 3 ani! Așa ne-am înțeles!"

Pep Guardiola a vorbit despre plecarea sa de la Manchester City

Ilie Dumitrescu a rămas impresionat de titlul câștigat de Răzvan Lucescu cu PAOK: ”A făcut istorie!”

Marian Iancu și-a anunțat revenirea în fotbal: ”Cunosc bine fenomenul!”

Citeşte şi

Diferență uriașă! Cât câștigă pe an românii din SUA

Căpitanul lui Real Madrid și-a decis viitorul! Unde vrea să joace

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWRegizorul "Mad Max", adevărul despre tensiunile dintre Charlize Theron și Tom Hardy: "Doi actori foarte diferiți"

Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase citeşte ştirea pe Prosport.ro

FOTO Răzvan Lucescu i-a șocat pe greci: cum a sărbătorit câștigarea titlului citeşte ştirea pe ziare.com

Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian