Ionuț Lupescu a vorbit despre meciul cu Suedia

"Am fost niște fraieri!" Secretele executării penalty-urilor cu Suedia, dezvăluite de Lupescu: " Își scosese ghetele"

10.12.2018, 15:08
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Ionuț Lupescu a împlinit, duminică, 9 decembrie, 50 de ani, prilej pentru "Kaiser" să rememoreze cele mai bune momente din cariera sa. Cum era de așteptat, performanțele de la echipa națională au fost puse la loc de cinste.

Lupescu a jucat la două Campionate Mondiale cu echipa națională a României, în 1990 și 1994. Culmea, de fiecare dată, România a fost eliminată în urma executării loviturilor de departajare.

La Cupa Mondială din Italia, traseul României s-a oprit în optimile de finală, în fața Irlandei.

"Am luat momentul foarte în serios și am marcat. I-am dat gol atunci lui Pat Bonner, care, peste ani, mi-a devenit coleg în departamentul pe care-l conduceam la UEFA", și-a reamintit Ionuț Lupescu. Din păcate, România a fost eliminată după ce Daniel Timofte a ratat.

"A existat o problemă înainte de șut. Bătuse Lupu anterior și înscrisese. S-a dus apoi la Timofte să-i transmită cum să tragă. Trebuia să-l lase în pace, să execute cum credea el de cuviință. Dar, fiind colegi la Dinamo, a vrut probabil să-l ajute", a mai spus Ionuț Lupescu pentru Gazetă.

Lupescu a ajuns și la cel mai dureros dar, în același timp, cel mai frumos moment din istoria naționalei de fotbal a României. La Cupa Mondială din 1994, România reușea să elimine în optimi pe Argentina. În sferturi, am dat peste Suedia. După 120 de minute, scorul a fost egal, 2-2, astfel că România a fost pusă, din nou, în fața loteriei loviturilor de pedeapsă.

"Rămâne cel mai mare regret al carierei, fiindcă am ratat o semifinală istorică împotriva Braziliei, care juca un fotbal europenizat, nu stilul spectaculos sud-american. Peste ani, am bătut-o într-un amical la Timișoara cu 4-1, în 2005, dar, din păcate, n-o să știm niciodată cum s-ar fi terminat o confruntare directă la ora Mondialului american", a mai spus Ionuț Lupescu.

Lupescu a dezvăluit că ordinea celor care trebuia să execute loviturile de la 11 metri în sfertul cu Suedia nu a fost respectată.

"Unii au zis că nu mai pot să bată, aveau crampe. Cert e că, în ziua anterioară partidei, am exersat penalty-urile, am făcut concursuri între noi, iar Belo și Petrescu au fost singurii care au transformat tot. Și exact ei aveau să rateze cu Suedia! Dar, la un moment dat, nu mai avea cine să bată. Se epuizaseră primii cinci executanți, Popescu își scosese ghetele și zicea că nu mai poate trage fiindcă-l durea piciorul, așa că eu l-am împins de la spate pe Belo, care se codea. Știam că bătuse bine la antrenament cu o zi înainte. Adevărul e însă că am fost niște fraieri că nu am câștigat în 90 de minute", a spus Ionuț Lupescu.

Etichete: miodrag belodedici , gica popescu , ionut lupescu , romania 1994


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali

Oficial Al treilea antrenor care i-a spus ”NU” lui Bayern! A refuzat și rămâne la actuala echipă

Chelsea e gata să facă transferul verii! Îl vrea pe starul de 117.500.000€

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Citeşte şi

Foto Imagini rare cu Gică Popescu și fiica sa! Unde au fost surprinși Maria și tatăl său

Exclusiv Ionuț Lupescu a dat verdictul despre salvarea lui Dinamo de la retrogradare

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

S-a schimbat legea RCA pentru toți șoferii din România, o lovitură fără precedent pentru români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

O familie din Mehedinţi a găsit un şarpe în dormitor. Au intervenit jandarmii, iar reptila a fost eliberată în natură