Razvan Burleanu / Foto: Sport Pictures

Anunțul venit din presa internațională: Răzvan Burleanu, șanse mari să devină președintele UEFA. Cu cine se luptă

articol scris de Digi Sport
11.02.2024, 15:18
  • Premier League: Man. United - Arsenal, duminică, 18:30, DGS 1

  • Superliga: Dinamo - UTA Arad, duminică, 21:30, DGS 1

Aflat în funcție din septembrie 2016, preşedintele UEFAAleksander Ceferin, a decis să nu candideze pentru un nou mandat în 2027.

Răzvan Burleanu are 3 rivali pentru președinția UEFA

La scurt timp a fost vehiculată și o listă cu posibilii înlocuitori ai lui Aleksander Ceferin, iar Răzvan Burleanu este unul dintre favoriți. Actualul președinte al FRF are însă contracandidați importanți, iar unul dintre ei este Luis Figo, fostul mare fotbalist de la Barcelona și Real Madrid, notează AS.com.

"Figo are multe contacte şi a fost în permanenţă aproape de Ceferin de când acesta a ajuns preşedinte”, au notat spaniolii.

Totodată, Predrag Mijatovic, fostul jucător şi director sportiv de la Real Madrid, figurează și el ca posibil înlocuitor al lui Ceferin: "Consilierul lui Ceferin, cu multe legături la UEFA şi cu influenţă în luarea deciziilor, pe lângă faptul că sunt amândoi balcanici”.

Un alt nume vehiculat este cel al lui Zvonimir Boban, fostul jucător de la AC Milan, dar care a ocupat funcții importante în cadrul FIFA și UEFA: "Demisia sa poate însemna două lucruri: s-a grăbit şi a ratat o oportunitate uriaşă sau prin această demisie l-a forţat pe Ceferin să nu mai candideze”.

Despre Răzvan Burleanu, spaniolii au scris: "Românul, care are numai 39 de ani, are o reputaţie bună la UEFA şi a fost împotriva amendamentului controversat, chiar dacă în final l-a susţinut. Datorită vârstei şi a proiecţiei sale, este un candidat cu potenţial”.

Ce plan ar fi pus la cale Răzvan Burleanu pentru a lupta la președinția UEFA

Florin Prunea a dezvăluit ce plan ar fi pus la cale Răzvan Burleanu. Ar fi sunat 17 președinți de federații pentru a le comunica intențiile sale. Se pare că planul oficialului de la Casa Fotbalului a eșuat, după cei care au fost contactați i-au spus totul lui Ceferin.

”El (n.r. - Ceferin), acum, știi ce a făcut? Îți spun eu. El a vrut să vadă ce se va întâmpla în urma congresului. Au trecut toate amendamentele care au fost propuse, chiar și cea care îl viza direct pe el.

După ce s-a terminat votul, a organizat o conferință de presă în care a spus clar: 'Am vrut să pun acest amendament la vot ca să văd cine sunt cei care țin la unitatea UEFA'.

După ce a apărut acel articol în The Independent, care practic a fost un start de campanie electorală, greșit din punctul meu de vedere, cineva, mai pe românește, 'a pus botul'.

Și a dat startul. A sunat câțiva președinți de federație, eu știu că 17 președinți de federație, iar cei cu care s-a vorbit l-au înregistrat. Iar aceștia s-au dus mai apoi și i-au dat înregistrările lui Ceferin. 'Ia uite ce se întâmplă, a început campania electorală pentru postul tău'.

Cei care au fost contactați nu au fost Iuda, pentru că s-au dus și i-au spus lui Ceferin ce se întâmplă”, a mai spus Prunea.

Etichete: uefa , razvan burleanu , ceferin


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cele mai ciudate ținute care au șocat publicul la controversatul Eurovision 2024

Costumele de la Eurovision 2024 au atras atenția la fel de mult ca piesele interpretate de cântăreți.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Englezii l-au descoperit pe ”românul care e atât de bogat încât a uitat că are una dintre cele mai tari mașini din istorie”

Gigi Becali, nervos când a văzut ce s-a întâmplat la Arena Națională: ”La revedere! Au făcut ce au vrut”

FCSB a primit o lovitură chiar în seara în care a sărbătorit titlul! Ce se întâmplă în UEFA Champions League

Nota primită de Radu Drăgușin, la prima apariție după 6 meciuri în care a fost ”uitat” pe bancă la Tottenham

Florinel Coman a rupt tăcerea, după ce qatarezii n-au mai vrut să-i achite clauza de 5.000.000€

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Anunțul făcut de Gică Hagi, după ce Gigi Becali a spus că-i dă 20.000 de euro pe lună lui Denis Alibec

Continuă hegemonia! A câștigat al 13-lea titlu consecutiv și o așteaptă pe FCSB în preliminariile Champions League

Foto Viral: Carlo Ancelotti a fost din nou ”Nașul”! Antrenorul lui Real Madrid a făcut show la petrecerea de titlu

Foto Au apărut imaginile: cei de la FCSB au făcut show în club, după câștigarea titlului!

Citeşte şi

Prioritatea lui Edi Iordănescu, după ce a ajuns în ultimele două luni de contract cu România

Englezii au mai descoperit ceva: Real Madrid a încălcat protocolul UEFA!

PEROZAre sau nu operații la față? Cum arăta Mădălina Ghenea în copilărie, la 12 ani. Înaltă, subțire și inocentă, era o superbitate de copil

FILM NOWUna dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă

Transformarea spectaculoasă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni nu l-a recunoscut citeşte ştirea pe Prosport.ro

Gest bădărănesc al lui Florinel Coman după ce a fost scos de pe teren. Cum se justifică fotbalistul citeşte ştirea pe ziare.com

Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Digi World

Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”