Arbitrul Horațiu Feșnic / Foto: Sport Pictures

Arbitrul ”mitraliat” de Gigi Becali, lăudat ”la scenă deschisă” în Croația

articol scris de Digi Sport
08.04.2024, 09:36
  • La Liga: Las Palmas - Real Betis, joi, 20:30, DGS 4

  • La Liga: Almeria - Barcelona, joi, 22:30, DGS 1

Horațiu Feșnic (34 de ani) a fost delegat să arbitreze derby-ul Rijeka - Hajduk Split din Croația. 

Din cauza problemelor de arbitraj care s-au petrecut în fotbalul croat, Federația din această țară a decis ca meciurile între echipele importante să fie ”conduse” de brigăzi străine.

Astfel, la derby-ul dintre Rijeka și Hajduk Split din etapa a 29-a a primei ligi din Croația, terminat cu victoria gazdelor, scor 1-0, a fost delegat la ”centru” Horațiu Feșnic. Acesta a fost ajutat la cele două linii de asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, în timp ce al patrulea oficial a fost desemnat Iulian Călin. În camera VAR s-au aflat tot doi români, Cătălin Popa și Ciprian Danșa.

Horațiu Feșnic, lăudat de presa din Croația: ”A arbitrat foarte bine, a fost prezent în joc”

La scurt timp după ce a fluierat finalul derby-ului Rijeka - Hajduk Split, Horațiu Feșnic, care a fost criticat în termeni duri de Gigi Becali, a fost lăudat de fostul arbitru croat Goran Tenzera. 

Concret, fostul ”central” dalmat l-a lăudat pe Feșnic pentru modul în care a condus per-total partida, însă a semnalat faptul că arbitrul român trebuia să-i acorde al doilea cartonaș galben în minutul 80 lui Stjepan Radeljic, fundașul central al lui Rijeka, pentru un fault dur comis asupra lui Filip Krovinovic, mijlocașul lui Hajduk Split. 

De asemenea, Goran Tenzera a subliniat faptul că acest derby ”condus” de Horațiu Feșnic a fost cel mai bine arbitrat din cele 3 meciuri disputate până acum în Croația cu brigăzi străine. 

"A fost cel mai bine judecat derby dintre cei trei în care au fost angajați arbitri străini, exceptând greșeala în minutul 80. Faultul nesăbuit al lui Radeljic asupra lui Krovinovic a avut toate elementele pentru al doilea avertisment, care ar fi dus la eliminare. În restul meciului, a arbitrat foarte bine, a fost prezent în joc.

A controlat meciul, adică l-a oprit când împrejurările o cereau. A avut un criteriu uniform. Mi-a plăcut mai ales că nu a acceptat dramatizarea jucătorilor de la Rijeka în mai multe rânduri când au fost afectați faulturi ușoare.

Arbitrii noștri supraestimează adesea astfel de situații și arată cartonașe galbene inutile. A păstrat controlul complet asupra meciului până la final, jucătorii i-au acceptat deciziile fără obiecții semnificative", a spus Tenzera, potrivit index.hr.

În urma succesului obținut în derby-ul cu Hajduk Split, Rijeka se află pe primul loc al clasamentului din HNL (campionatul Croației), cu 65 de puncte după 29 de partide, la 5 ”lungimi” distanță de ocupanta locului secund Dinamo Zagreb (60 de puncte după 28 de meciuri). 

Gigi Becali: "Să nu dorm la 2-3 noaptea și să fac tensiunea 16 din cauza lui Feșnic”

Horațiu Feșnic a fost acuzat de Gigi Becali că, la meciul dintre Rapid și FCSB din play-off-ul sezonului trecut, câștigat de giuleșteni cu scorul de 1-0, ”i-a iertat” pe ”alb-vișinii” de primirea a două cartonașe roșii (în minutul 4, Răzvan Onea l-a faultat dur pe Florinel Coman, iar arbitrul a acordat cartonașul galben - FCSB a cerut cartonaș roșu; în minutul 28, Dragoș Grigore l-a călcat pe gambă pe Andrea Compagno, iar Feșnic a acordat galben - FCSB a solicitat eliminarea lui Grigore).

De asemenea, la acea vreme, Gigi Becali își anunțase retragerea din fotbal. 

"Am ținut să vă anunț pe toți, că mă țin de cuvânt de data asta, așa cred. E ultima conferință de presă. Am hotărât aseară, după ce s-a întâmplat în meci, ca eu... gata! Am terminat! Ies din fotbal, nu mă mai interesează. De ce vreau să termin? Am 65 de ani, când eram tânăr, mai puteam.

Să nu dorm la 2-3 noaptea și să fac tensiunea 16 din cauza lui Feșnic? Ce a facut omul ăsta a pus capac! Ar trebuie să îl cheme Întuneric, nu Feșnic! Din cauza lui ies, așa ceva nu se poate!

Am făcut o socoteală: 10 milioane înainte, 10 milioane acum, plus vreo 3 milioane majorare de capital. Pot să scot banii, dacă fac micșorare de capital. Sunt aproape 23 de milioane de euro. Dacă dă cineva 25 de milioane de euro, mâine dau echipa!

Astăzi am semnat ieșirea mea din toate funcțiile de la club, tot ce înseamnă reprezentarea FCSB-ului. Să facă Adunările Generale la FRF cum vor ei! Vali Argăseală nu va mai participa, pentru că noi nu suntem sclavi. Așa nu se mai poate!

Asta e tiranie, tirania nu o suport! N-am ce căuta. M-au biruit! Nu pot să o scot la capăt cu ei! Nedreptatea si minciuna n-am cum sa le contracarez. Sunt bine organizați, în sistem, sunt prea puternici. Au multe structuri în spate!", a declarat la acea vreme Gigi Becali.

VIDEO Rezumat Rapid - FCSB, scor 1-0 

Etichete: croatia , hajduk split , rijeka , horatiu fesnic


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată de iubitul ei, în timp ce întrețineau relații intime.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Ianis Hagi, lovit în față de Vinicius Junior! Gestul făcut imediat apoi de starul lui Real Madrid

Video Ce a spus Ange Postecoglou despre Radu Drăgușin chiar pe gazon, imediat după meciul cu Manchester City

Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Radu Drăgușin i-a făcut pe spanioli să exclame ”Incredibil! Inexplicabil!” în meciul cu City. Reacția lui spune totul

Video Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv A vrut să-l transfere pe Alex Chipciu, dar i s-a spus că e ”prea bătrân” și totul a picat

OUT! Lovitura primită de Pep Guardiola chiar înaintea finalelor din Premier League și Cupa Angliei

Simona Halep, pozată cu un bărbat cu 25 de ani mai mare și cu o avere de 70 de milioane €. Prima reacție: ”Relație amoroasă?”

Gigi Becali i-a mărit prețul lui ”Matrix de România”. Cum a reacționat jucătorul

Citeşte şi

MERCATO 2019 - TOATE transferurile verii sunt AICI. Cristi Manea la FCSB! Transferurile din ultima oră

MERCATO 2023 | Toate transferurile verii sunt AICI! Joao Felix și Joao Cancelo au semnat cu Barcelona

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”