Helmuth Duckadam şi Gabi Balint / Foto: Digi Sport

Exclusiv Balint: "Nu mă identific cu FCSB din cauza lui Gigi". Dialog savuros cu Duckadam

13.06.2018, 09:41
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Gabi Balint și Helmuth Duckadam au avut un schimb de replici acid în emisiunea "Fotbal Club", imediat după ce Steaua a pierdut, duminică, finala Cupei României, faza pe București, în fața Academiei Rapid, scor 1-3.

Balint i-a explicat "Eroului de la Sevilla" că nu poate să țină cu FCSB din cauza lui Gigi Becali care a jignit, de-a lungul timpului, multe din fostele glorii steliste.

"Eu mă identific cu echipa Armatei pentru că Steaua era a Armatei când am jucat pentru ea. Nu pot să neg lucrul ăsta. Nu mă identific cu FCSB din cauza lui Gigi. Și cred că din cauza lui au plecat mulți. Pentru că Gigi m-a jignit și ne-a jignit pe toți și nu o dată, ci de multe ori. Mai mult, MM Stoica, la fel, a ieșit și ne-a jignit. Nu am avut nimic contra lui, el fiind persoană oficială acolo. Și-a permis să ne jignească, să ne facă nu-știu-cum. Nu-i normal! Lasă omul să aleagă ce își dorește și respectă-l! Să ieși și să jinești și să faci... e dureros. Sunt steliști și cei dintr-o tabără, și din cealaltă. Nu ai cu cine să discuți, dacă se comportă în felul ăsta", i-a transmis Balint lui Duckadam.

Balint a mai povestit și un episod din 2007, când Hagi antrena în Ghencea, care l-a făcut să se îndepărteze și mai mult sufletește de FCSB.

"Eu nu simt nimic pentru FCSB, ce să fac? Nu am simțit din '93 când m-am lăsat de fotbal și era încă Steaua, nu am mai simțit nimic pentru echipa asta, pentru că s-au întâmplat acolo niște lucruri care mie nu mi-au plăcut. Niște oameni care pe mine m-au jignit și s-au comportat într-un fel cu mine. Și în 2007 mi s-a întâmplat, să trebuiască să îmi cumpăr un scaun la lojă pentru tot sezonul, când a fost și Hagi antrenor și nu-mi dădeau tichet de parcare. La început am cerut și niște legitimații să putem merge la meci. Cum era frumos să ne vadă pe toți acolo? Nimeni nu s-a ocupat", a mai spus Balint.

Duckadam și Balint au avut un schimb de replici și pe seama gradelor primite de la armată și a beneficiilor acestora, în contextul în care președintele de onoare al FCSB este acuzat că îi atacă pe cei de la armată. Redăm mai jos dialogul avut de cei doi în emisiunea "Fotbal Club", de la Digisport 1. 

Duckadam: "Mie mi se pune în cârcă și mi se spune: 'Armata te-a făcut om și tu tot timpul te iei de Armată'. Eu nu am nimic cu instituția, ci am cu niște oameni care azi lucrează în Armată și mâine poate că nu mai lucrează. Mi se spune că am luat pe nedrept gradul de colonel și tot așa. Vreau să îl întreb pe Gabi Balint, că am fost toți acolo, ce avantaje are el de pe urma gradului acesta. Eu nu am niciun avantaj, dar lumea nu mă crede. Poate el are, nu știu".

Balint: "Eu nu am niciun avantaj. La mine s-a terminat totul când am plecat în 1990. De asta am spus că Steaua a însemnat pentru mine echipa în care am jucat. Din 1990, am mers la Real Burgos și a însemnat altceva. În momentul în care am plecat, am fost trecut în rezervă. La fel ca și tine, când ai plecat de la Steaua (n.r. către Duckadam), pentru că așa se proceda".

Duckadam: "Nu am plecat, eu am fost dat afară mai repede".

Balint: "Bine, probabil că ai meritat".

Duckadam: "Cu siguranță, că era după Sevilla, cum dracu".

Balint: "Eu fac o rectificare: nu sunt colonel, sunt comandor. Sau, cel puțin, am fost făcut, nu știu dacă mi s-a luat gradul înapoi. Și tu, la fel (n.r. către Duckadam), că ai făcut Academia Militară la Aviație".

Duckadam: "Academia Tehnică Motoare și Avioane. Deci, suntem amândoi comandori. Singurul colonel a rămas Bumbescu, care era și înainte de Revoluție, și după".

Balint: "Bine, el colonel a fost de când când s-a apucat de fotbal, asta era porecla lui. Eu nici nu așteptam vreun avantaj. M-am dus și m-am interesat să văd cu pensia, dar au zis că nu am ani suficienți. Ar fi trebuit 12, eu am 9 în armată".

CITEȘTE ȘI: 

Etichete: csa steaua , helmuth duckadam , gabi balint , gigi becali , fcsb , balint duckadam


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Jucătorii FCSB se vor umple de bani dacă ajung în grupele Champions League. Cine are cea mai mare primă

Exclusiv Gigi Becali vrea să-l ajute pe nașul Gheorghe Hagi să câștige locul doi. Ce ”ordin” a dat patronul FCSB-ului

Foto Singura echipă din SuperLiga României care a felicitat-o pe FCSB

Citeşte şi

Galerie Foto FCSB a mutat petrecerea de titlu la baza din Berceni! Cum au fost primiți noii campioni ai României

Exclusiv Capitol închis! Gigi Becali a renunțat complet la transferul pe care îl anunța ca și făcut la FCSB

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”