Bayern a cucerit titlul cu numărul 32 în Bundesliga / Foto: Profimedia

Video&Foto Bayern Munchen - Borussia Dortmund 3-1. Bavarezii au sărbătorit la final cucerirea celui de-al 32-lea titlu din istorie

articol scris de Digi Sport
23.04.2022, 21:45
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Bayern Munchen a devenit campioana Germaniei pentru a 10-a oară la rând, după ce a învins-o pe Borussia Dortmund, în etapa cu numărul 31 din Bundesliga.

Elevii lui Julian Nagelsmann s-au impus cu 3-1 împotriva celor de la Dortmund și și-au adjudecat titlul cu trei etape înainte de încheierea campionatului.

La finalul meciului de pe Allianz Arena, jucătorii lui Bayern Munchen au sărbătorit pe teren cucerirea titlului, alături de fanii aflați în tribune.

Galerie Foto

Bayern Munchen, campioană de 32 de ori în Budesliga, după victoria cu Borussia Dortmund

Bayern Munchen a început meciul cu Dortmund cu dorința de a câștiga titlul cu numărul 32 din Bundesliga. Așa s-a și întâmplat, iar după 15 minute Serge Gnabry a deschis scorul cu un șut formidabil din apropierea careului de 16 metri.

În minutul 34 al jocului a ieșit la rampă Robert Lewandowski. Polonezul a marcat pentru 2-0, cu un șut simplu, după o pasă exactă a lui Thomas Muller.

După ce la cabine s-a intrat cu scorul de 2-0, elevii lui Marco Rose au revenit mult mai motivați în repriza a doua. Emre Can a redus din diferență, în minutul 51, după ce a transformat o lovitură de la 11 metri.

Ulterior, Marco Reus a fost aproape de egalare, însă mingea a fost respinsă de Neuer. Erling Haaland și-a încercat și el norocul, însă același Neuer a fost la post.

Jamal Musiala a risipit toate șansele celor de la Borussia Dortmund. Acesta a înscris pentru 3-1 în minutul 83 al jocului.

În urma rezultatului, Bayern și-a adjudecat al 32-lea titlu din istorie. Bavarezii au acumulat 75 de puncte cu trei etape înainte de final, în timp ce Borussia Dortmund ocupă locul secund, cu 63 de puncte.

VIDEO Rezumat Bayern Munchen - Borussia Dortmund 3-1

Bayern Munchen - Borussia Dortmund 3-1. Bavarezii, campioni pentru a 10-a oară la rând în Bundesliga

FINAL DE MECI: Bayern Munchen - Borussia Dortmund 3-1

Min 90+4: Arbitrul a pus capăt partidei. Bayern Munchen a devenit, în urma acestui rezultat, campioana Germaniei pentru al zecelea sezon consecutiv.

Min 83: Goool Bayern! Jamal Musiala duce scorul la 3-1 pentru Bayern. Neamțul cu origini engleze a punctat după ce s-a trezit cu mingea în careul de șase metri al lui Hitz.

Min 80: Erling Haaland a fost aproape să înscrie, însă mingea sa a fost respinsă de Neuer.

Min 59: Borussia Dortmund a cerut un nou penalty, după intrarea dură a lui Pavard asupra lui Jude Bellingham.

Min 54: Marco Reus a fost aproape de egalare. Mingea trimisă de mijlocaș din 6 metri a fost blocată însă de Neuer.

Min 51: Emre Can a executat lovitura de la 11 metri. Mijlocașul Borussiei Dortmund a bifat a cincea reușită a sezonului, după ce a trimis mingea pe centrul porții, în timp ce Neuer a mers în partea stângă.

Min 50: Penalty pentru Borussia Dortmund. Marco Reus a fost faultat în careu de Kimmich, iar arbitrul a arătat punctul cu var.

Min 46: A început repriza a doua a meciului. 

PAUZĂ: Arbitrul pune capăt primei reprize a meciului dintre Bayern și Dortmund. Elevii lui Marco Rose aproape că nu au avut replică în fața bavarezilor.

Min 40: Emre Can a văzut cartonașul galben, după ce a faultat, apoi a protestat la adresa arbitrului partidei.

Min 34: Goool Bayern! Robert Lewandowski duce scorul la 2-0. Polonezul a îndeplinit o simplă formalitate în fața porții celor de la Borussia Dortmund, după o pasă excelentă filtrată de Thomas Muller.

Min 29: Gol anulat pentru Bayern! Serge Gnabry a fost la un pas să realizează dubla. Acesta a profitat de o eroare în defensiva celor de la Borussia Dortmund și a trimis mingea cu ușurință în poarta celor de la Dortmund, însă balonul a fost deviat în ultimul moment de Kingsley Coman, iar arbitrii din camera VAR au stabilit că a fost offside.

Min 27: Erling Haaland a avut șansa egalării, însă șutul său din apropierea careului celor de la Bayern a fost unul modest. Mingea trimisă de acesta s-a dus pe lângă poarta lui Neuer.

Min 15: Goool Bayern. Serge Gnabry deschide scorul în meciul de titlul. Germanul de la Bayern Munchen marchează cu un șut superb din marginea careului mare, după o lovitură de colț. După mingea preluată, neamțul a trimis mingea aproape de vinclul porții lui Hitz.

Min 1: A început meciul. Dortmund a avut lovitura de start.

ECHIPELE DE START

Bayern Munchen: Neuer (c) - Pavard, Upamecano, Hernandez, Davies - Kimmich, Goretzka - Gnabry, Müller, Coman - Lewandowski
Rezerve: Ulreich, Süle, Sane, Choupo-Moting, Sabutzer, Roca, Nianzou, Musiala, Stanisic

Borussia Dortmund: Hitz - Can, Akanji, Zagadou - Wolf, Brandt, Bellingham, Guerreiro - Reus (c), Reinier - Haaland
Rezerve: Bürki, Schulz, Moukoko, Passlack, Pongracic, Rothe, Semic, Bynoe-Gittens, Papadopoulos


Meciul care se joacă pe Allianz Arena ar putea să aibă caracter decisiv în lupta pentru titlul. În cazul unei victorii a gazdelor, bavarezii vor câștiga al zecelea titlu consecutiv de Bundesliga și își continuă practic hegemonia.

Orice alt rezultat nu face decât să mai prelungească așteptarea pentru trupa lui Julian Nagelsmann, care pe lângă punctele avans, are și un golaveraj mult superior, acesta fiind al doilea criteriu de departajare din clasament.

În ceea ce privește formațiile aflate de la locul 2 în jos, diferența este de asemenea una simțitoare, iar Dortmund poate să stea liniștită din acest punct de vedere.

În tur, Bayern Munchen s-a impus pe terenul Borussiei, 3 -2, datorită unor goluri marcate de Lewandowski (2x) și Coman, respectiv Brandt și Haaland.

Clasament Bundesliga

 

Clasament Bundesliga / Foto: Digi Sport

Bayern Munchen - Borussia Dortmund LIVE VIDEO, de la 19:30, pe Digi Sport 2

Etichete: campioana , titlu , bayern munchen , borussia dortmund , bundesliga , etapa 31


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au fost detectate semne de viață

Semne de viață extraterestră au fost observate pe o planetă îndepărtată. Potrivit astronomilor, ei au detectat un compus chimic „produs doar de viață” pe Planeta K2-18b, din constelația Leului. Descoperirea făcută acum un an a fost studiată, vineri, cu ajutorul telescopului James Webb, iar rezultatele vor fi aflate peste câteva luni.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Gigi Becali, aroganță la adresa CSA Steaua. ”Echipa aia trebuie desființată”. Cum vrea să obțină marca

Foto Ce a postat Teodora Stoica după ce FCSB a câștigat titlul de campioană

Video Ar fi fost golul sezonului! Execuție de-a dreptul spectaculoasă la Oțelul - Hermannstadt

Video&Foto Așa se primesc campionii! Momente superbe înaintea partidei Inter - Torino

Citeşte şi

Lovitură pentru Liverpool! Virgil van Dijk este dorit de o altă forță a Europei

Foto Cum a apărut Gigi Becali la palatul din Aleea Alexandru, după ce FCSB a devenit campioana României

PEROZSalma Hayek, în mediul ei preferat: în costum de baie, la soare. Actrița de 57 de ani are silueta și tonusul unei tinerele

FILM NOWNicole Kidman, strălucitoare precum un trofeu Oscar. Blonda și-a etalat silueta zveltă și statuară într-o rochie aurie cu paiete

S-au dat de gol la petrecerea FCSB! Riscă să fie amendați. „Orice fum costă 5.000 de euro” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Megan Thee Stallion, nud pe coperta unei reviste. Artista, dezvăluiri după ce Tory Lanez a împușcat-o în picior

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Megan Thee Stallion, nud pe coperta unei reviste. Artista, dezvăluiri după ce Tory Lanez a împușcat-o în picior

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”