Răzvan Lucescu nu se mai vede selecţioner, în viitor

Burleanu a comentat decizia neaşteptată a lui Lucescu Jr: "Ce poţi să îţi doreşti mai mult?". Ce spune de VAR şi de Clinceni-FCSB

23.04.2019, 23:43
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Prezent în studioul Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a vorbit despre cele mai fierbinţi subiecte din fotbalul românesc.

Şeful Federaţiei a comentat declaraţiile lui Lucescu Jr, care a declarat că nu va mai fi vreodată selecţionerul României, dar a abordat şi tema VAR-ului sau eventualul conflict de interese dintre FCSB şi Clinceni.

Răzvan Lucescu a scris istorie în Grecia. Tehnicianul român a reușit să câștige titlu cu PAOK, acesta fiind primul după o pauză de 34 de ani pentru echipa din Salonic. Fără îndoială, în acest moment tehnicianul este omul momentului în fotbalul românesc, iar declaraţia sa, potrivit căreia nu se va mai întoarce vreodată la naţională, a stârnit polemici.

Răzvan Burleanu a părut că nu înţelege atitudinea lui Răzvan, deşi acesta a explicat că decizia sa ţine în principal de faptul că structura sa nu e potrivită cu cea de selecţioner, unde nu are suficiente pârghii pentru a construi o formaţie aşa cum îşi doreşte.

"E decizia lui Răzvan, e o decizie personală, de ce să aibă o problemă fotbalul românesc? Unde ar fi problema noastră? Noi stăm aici şi luptăm ca să schimbăm lucrurile.

Indiferent de provocările pe care le avem, un bun român stă şi luptă pentru a schimba lucrurile. Eu, dacă aş fi fost antrenor, mi-aş fi dorit cu orice preţ să antrenez echipa naţională. Ce poţi să îţi doreşti mai mult, ca antrenor, dacă nu să antrenezi prima reprezentativă?", a spus Burleanu, la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

VAR-ul nu va fi introdus din sezonul viitor al Ligii 1

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a anunţat că sistemul VAR ar putea fi implementat în Liga 1 abia din sezonul 2020-2021. Gino Iorgulescu a declarat că primul pas care trebuie făcut este ca arbitrii să urmeze cursuri de specializare.

Tehnologia VAR a fost introdusă în Liga Campionilor din fazele eliminatorii ale acestui sezon. Sistemul este prezent şi în ligile de top din Germania, Spania şi Italia şi lucrurile au mers în direcţia dorită, în sensul în care arbitrii nu au mai influenţat rezultatele finale.

Răzvan Burleanu se declară un partizan al ideii şi promite că FRF va ţine o parte din costuri, însă a explicat de ce nu crede că tehnologia video este un proiect de viitor.

"Consideraţi că VAR-ul e un proiect de viitor? Eu nu cred aşa. VAR-ul ţine de prezent, e o realitate. Uitaţi-vă la Manchester City - Tottenham, altul ar fi fost rezultatul. În urmă cu câţiva ani cine s-ar fi gândit la asta? Sau la aplicaţiile de mobil sau la faptul că există maşini fără şofer. Astfel se mişcă tehnologia. Eu sunt un susţinător al implementării VAR-ului, nu mă înţelegeţi greşit. Dar trebuie văzut şi care sunt costurile. Sunt atâtea competiţii pe care le-am creat şi care necesită bani. Avem o pătură care e scurtă. Oricum am trage de ea, rămâne o parte a corpului descoperită. Noi suntem pregătiţi să co-finanţăm proiectul VAR, deşi Liga are mai multe surse de venituri decât noi. Noi, ca Federaţie, suntem dispuşi să co-finanţăm introducerea analizei video", a mai spus Burleanu.

Clinceni, echipa lui Becali?

Din informaţiile Digi Sport, omul de afaceri a preluat echipa de liga a doua, Academica Clinceni anul trecut. Becali a profitat de relaţiile bune pe care le are cu ilfovenii, iar motivul pentru care investeşte la noul club este unul clar.

Strategia lui Becali e simplă: acesta doreşte să ruleze la Clinceni jucătorii care nu au loc la FCSB, pentru ca fotbaliştii să adune minute şi experienţă. Asta nu înseamnă că FCSB 2, echipa din liga a treia, se va desfiinţa.

De notat că s-a zvonit chiar că Academica Clinceni e soluţia de rezervă a lui Becali, dacă va pierde procesul cu Armata în cazul plătirii prejudiciului aferent folosirii mărcii.

Acum, Clinceni e virtual promovată în Liga 1, ceea ce ar putea crea un conflict de interese. Burleanu a vorbit despre această speţă şi garantează că, dacă lucrurile stau aşa, cele două formaţii nu vor putea evolua concomitent în Liga 1.

"Dacă se dovedeşte că avem acelaşi patron, regulamentele FRF sunt clare. Dar dacă nu reuşeşti să demonstrezi acest lucru... Ştim deja despre împrumuturile dintre FCSB şi Astra, aşteptăm şi noi această soluţionare, e pe rol. Din informaţiile pe care le avem, nu există o legătură între FCSB şi Clinceni", a concluzionat Burleanu.

Etichete: razvan lucescu , razvan burleanu , var liga 1 , burleanu lucescu jr , fcsb clinceni


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Adrian Cojocaru a întrerupt Farul - Sepsi în minutul 42: scandări xenofobe din partea galeriei Farului

Live Video&Text Farul - Sepsi 0-3, ACUM, Digi Sport 1. Umilință la Ovidiu! Safranko a reușit hat-trick-ul

Scandal mare la U Cluj! Șumudică, ofertat! Sabău: ”Știu că s-a luat legătura cu el!”

Exclusiv Dani Coman a lămurit totul: ce a răspuns când a fost întrebat dacă se duce președinte la Rapid

Citeşte şi

Reacția lui Răzvan Lucescu, după victoria ”nebună” cu AEK Atena

Dramatic: PAOK a reușit remontada împotriva liderului și a aprins lupta pentru titlu!

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”