Olimpiu Moruțan cu premiul pentru "Jucătorul Lunii" / Foto: pisasportingclub.com

"Câştigă meciuri de unul singur". Italienii, cuceriţi de Olimpiu Moruţan, îl compară cu Gică Hagi: "Un talent cristalin"

articol scris de Digi Sport
07.01.2023, 15:40
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Olimpiu Moruţan (23 de ani) şi-a găsit forma de odinioară tocmai la Pisa, în Serie B, acolo unde este împrumutat de Galatasary până la finalul acestui sezon.

Olimpiu Moruţan, lăudat de presa italiană

Evoluţiile sale i-au cucerit pe italieni, care vor să-l transfere definitiv. Între timp, publicaţia Numero-diez i-a dedicat un articol amplu, în care îl analizează "pe toate părţile" pe mijlocaşul central şi îl laudă pentru jocul său.

"E un mijlocaş ofensiv din România, stângaci, cu o înălţime de 1.73 m, un talent cristalin, cu centrul de greutate jos. La aceste caracteristici, se adaugă spiritul de lider şi calităţi ale unei persoane care poate câştiga meciurile de unul singur.

Nu, nu discutăm despre Gheorghe Hagi. Nu vrem să-l supărăm pe Maradona din Carpaţi, dar există cineva care îi calcă pe urme şi el este Olimpiu Moruţan. Calităţile sale sunt cu adevărat aceleaşi ca ale celui supranumit "Regele".

Mai e cale lungă, dar jucătorul născut în 1999 ar putea să merite moştenirea lui Hagi la el acasă. Gică lumina terenul când punea piciorul pe minge. Alături de Pele, Hagi a fost inclus pe lista celor mai buni 125 de jucători din lume, a fost ales fotbalistul român al anului de 7 ori şi a fost ales fotbalistul român al secolului", susţine publicaţia Numero-diez.

  • 5 milioane de euro este cota de piaţă a lui Moruţan, potrivit publicaţiei de specialitate Transfermarkt.

"Cine este acest Olimpiu Moruţan, un Brahim Diaz de la Pisa"

Jurnaliştii s-au interesat în detaliu despre Olimpiu Moruţan, chiar şi de provenienţa numelui său. Aceştia susţine că numele său ar însemna "predestinat, ales".

Italienii au făcut un istoric al carierei sale, în care nu au omis nici accidentările, inclusiv pe cea în care a avut o ruptură de ligamente încrucişate.

Pe lângă comparaţia cu Hagi, Moruţan a fost asemănat şi cu Brahim Diaz. Jurnaliştii italieni susţin că prestaţia lui Moruţan de până acum, în cele 6 luni de când a fost luat cu împrumut de la Galatasaray, i-a făcut pe oficialii clubului să-şi dorească neapărat transferul definitiv.

"Principala ca caracteristică pare să fie cea de lider, iar colegii lui ştiu asta şi ştiu că se pot baza pe el la nevoie. (...) Când Moruţan se află pe teren, îţi ia puţin timp să-l recunoşti", susţine sursa citată.

Italienii au fost impresionaţi de Moruţan chiar de la debutul său, când a dat două pase decisive.

La Pisa, Olimpiu Moruţan a jucat în 18 meciuri oficiale, a marcat 4 goluri şi a dat 7 pase decisive.

Pisa vrea să-l transfere definitiv pe Moruţan de la Galatasaray.

Giovanni Becali a afirmat că Pisa nu are puterea financiară de a plăti cele 5,5 milioane de euro pentru a activa clauza de transfer definitiv a lui Moruțan, însă este dispusă să facă un efort pentru a-l aconta pe român.

Etichete: pisa , olimpiu morutan


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Parma a promovat în Serie A! Echipa lui Pușcaș nu a putut să amâne sărbătoarea lui Dennis Man și Valentin Mihăilă

OUT până în 2025! Lovitura primită de Barcelona și un alt club în același timp

Exclusiv ”Și-a achitat Reghecampf datoria de 300.000 de euro?”. Rotaru a spus câți bani a recuperat

Citeşte şi

Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO

Presa din Turcia a făcut anunțul despre Olimpiu Moruțan

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Gică Hagi, lovitură de 75.000.000 de euro! Totul a fost semnat și marele vis al „Regelui” devine realitate citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șumudică, lovitură de proporții! "Nu merg la Rapid. Altă echipă din România mă vrea, numărul meu este 0726..." citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă