Lionel Messi în tricoul lui Inter Miami / Foto: Twitter @FabrizioRomano

Cât au ajuns să coste biletele la meciurile lui Inter Miami după transferul lui Lionel Messi

articol scris de Digi Sport
09.06.2023, 10:28
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

"Efectul Lionel Messi" se face deja simţit în cifre, la doar o zi după anunţul sosirii sale în MLS, la Inter Miami, generând un "boom" al abonaţilor pe reţelele de socializare şi o creştere a preţului biletelor de intrare la meciuri.

"Efectul Lionel Messi" la Miami: cererea de bilete, de 4 ori mai mare

Campionul mondial argentinian nu a semnat deocamdată contractul cu clubul din Florida, iar marea întrebare este când va juca primul sau meci în tricou noului său club.

Potrivit companiei de specialitate Logitix, cererea de bilete pe piaţa revânzărilor a crescut vertiginos pentru următoarele meciurile ale lui Inter Miami, în ultimele 24 de ore după anunţul lui Messi, fiind de patru ori mai mare decât cea înregistrată când tichetele au fost puse în vânzare, în urmă cu 169 de zile.

Preţul mediu de achiziţie pentru meciurile de acasă ale echipei din Florida a crescut de la 31 la 152 de dolari, în timp ce pentru partidele în deplasare, preţul a crescut de la 94 la 207 dolari. Cea mai mare creştere a fost înregistrată pentru meciul din 20 august, împotriva formaţiei Charlotte FC, cu preţuri medii de vânzare care au urcat de la 18 la 169 de dolari.

Messi ar putea la fel de bine să-şi facă debutul la Inter Miami pe 21 iulie, cu ocazia League Cup, o competiţie anuală care include şi cluburi mexicane, împotriva formaţiei Cruz Azul. Şi în acest caz tarifele au crescut vertiginos, de la 24 la 521 de dolari.

Aceste cifre vor încuraja cu siguranţă echipele MLS sa ia în considerare relocarea meciurilor cu Interul lui Messi, pe stadioane mai mari decât ale lor, în general limitate la 20.000-25.000 de locuri maximum.

Leo Messi a umplut 3 stadioane din SUA în 2017

Atunci când Lionel Messi a venit în Statele Unite cu FC Barcelona, în 2017, el a umplut MetLife Stadium din New York, FedEx Field din Washington şi Hard Rock Stadium din Miami, trei stadioane ale unor formaţii din Liga profesionistă de fotbal american (NLF), care pot găzdui între 65.000 şi 80.000 de spectatori.

"Buzz"-ul a devenit extrem de zgomotos pe reţelele de socializare, deoarece numărul de urmăritori pe Instagram ai echipei Inter Miami a crescut de 5 ori în câteva ore, trecând de la 900.000 miercuri dimineaţă la 5,7 milioane de urmăritori joi dimineaţă.

Aceste cifre sunt mai mult decât duble faţă de cele înregistrate de Kansas City Chiefs, câştigătoarea ultimului Super Bowl, depăşind inclusiv cele 4,5 milioane de abonaţi ai popularei Dallas Cowboys. Doar câteva echipe din NBA au mai mulţi "followers".

Pe toate reţelele de socializare (Twitter, Facebook etc.), Inter Miami are acum peste 7,5 milioane de abonaţi, însă echipa de fotbal patronată de David Beckham este încă departe de franciza Miami Heat, din liga profesionistă nord-americană de baschet (27 de milioane).

Dar asta s-ar putea schimba rapid, în condiţiile în care Messi are 469 de milioane de urmăritori doar pe contul său de Instagram, fiind al doilea cel mai popular sportiv al planetei, după portughezul Cristiano Ronaldo şi cele 588 de milioane de urmăritori ai săi.

În fine, pentru Inter Miami şi furnizorul său de echipament sportiv, compania Adidas, care se întâmplă să fie şi partenerul argentinianului, cu un contract pe viaţă, perspectivele nu pot să fie decât înfloritoare. Dacă viitorul său tricou, predominant roz, urmează să fie comercializat, este posibil să cumperi unul de pe site-ului clubului şi cel al MLS, cu numărul 10 şi numele lui Messi imprimat pe spate, pentru un mic cost suplimentar.

Antonela Roccuzzo a făcut presiuni pentru ca Leo Messi să revină la Barcelona

Galerie Foto

Septuplul câștigător al Balonului de Aur și-a încheiat contractul cu PSG în această vară și a avut mai multe opțiuni de transfer: Barcelona, Al-Hilal, Inter Miami și două cluburi de TOP din Europa.

Barcelona a fost prima opțiune a fotbalistului, asta și datorită presiunilor pe care le-a făcut soția sa, Antonela Roccuzzo, informează GOAL.

Sursa citată menționează că unul dintre cei 3 copii s-a confruntat cu probleme de adaptare la Paris, iar soția lui Leo Messi și-ar fi dorit mult ca familia să revină acasă, la Barcelona.

Leo Messi este cel mai bun marcator din istoria Barcelonei, cu 672 de goluri marcate în cele 778 de meciuri jucate în toate competițiile, în intervalul 2004-2021.

Etichete: leo messi , inter miami


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Au luat titlul cu FCSB și acum urmează să semneze contractele + Cine va pleca de la campioană

Exclusiv ”Dacă vine Gigi Becali cu un milion?”. Laszlo Dioszegi a dat răspunsul și și-a anunțat decizia finală

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Exclusiv Helmut Duckadam s-a convins: capitolul la care a excelat FCSB, noua campioană a României

Citeşte şi

Galerie Foto Messi a făcut show! Balonul de Aur a dus-o pe Inter Miami pe primul loc

Foto A intrat pe teren pentru un selfie, dar a aflat imediat de ce bodyguardul lui Messi primește 230.000€ pe lună

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”